tremannb

«Det er ingen kjappe løsninger. Dette handler om en klubb som så totalt har mistet det»

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av det United-journalistene skrev etter søndagens tap mot Brighton.

The Times, Henry Winter

Erik ten Hag fighting uphill battle with dire squad and money-mad Glazers

 

– Can we play you every week?

– Getting sacked in the morning.

Brighton-fansen sang høylytt selv før de tok ledelsen 2-0 med et mål som bare understreket problemene Uniteds nye manager har arvet. Prestasjonen i 1. omgangen spesielt var uakseptabel. Velkommen til Manchester. (…)

– Just like Brighton, your City is blue, skrev Brighton ertende på Twitter. (…)

Billig humor, ja, men det reflekterer også hvor mye autoritet United har mistet. Ten Hag må på en eller annen måte finne tilbake til den fryktfaktoren som motstanderne tidligere kjente på.

Hvis Frenkie de Jong fra Barcelona kikket på dette så må hans motvilje mot en United-overgang bare øke. Bytte ut Ramblas for «Shambles»?

United-fansen buet ved pause, og så vidt ved sluttsignalet og frustrasjonen var forståelig. United har den rette manageren, men gale eiere. (…)

Ten Hag på vei ut til garderoben etter 1. omgang:

 

Nederlenderen må få mer kontroll og ressurser fra United-styret. Ten Hag er en ærlig, erfaren fotballmann, en god analytiker som vet hvordan utfordringer skal håndteres. Hvis han gis nok støtte. Troppen trenger fortsatt nye spillere, og klubbens kultur under Glazers, som har handlet om penger like mye som fotball, må endres. (…)

Christian Eriksen var den eneste i rødt som imponerte, spesielt da han ble trukket tilbake fra den falske 9er-rollen, slik at han fikk spille mer av sitt normale spill. Ved siden av Eriksen var det trolig bare Lisandro Martinez som faktisk fortjente litt positiv omtale, ved at han leste farer godt og var ok med ball i beina.

Les hele saken hos The Times her.

Daily Mail, Chris Wheeler

New manager, new season, new hope… Then the match began

 

Erik ten Hag marsjerte tilbake mot spillertunnelen, for sint og trolig også for flau til å heve hodet sitt mot tribunene der buingen kom fra ved pause søndag.

I det minste så førte hans avgjørelse, om å bytte plass for innbytterbenkene denne sesongen, at skammens gange ble noen meter kortere. (…)

Det er vanskelig å beskrive hvor mye humøret endret seg i den 1. omgangen. Selv etter Uniteds grusomme standarder det siste tiåret så var dette en helt spesiell realitetssjekk.

Man skulle kanskje tro at fansen var vant til det nå, etter så mange skuffende oppstarter. Med hver nye manager så er det imidlertid blitt pustet ny tro inn i klubben, selv om de fleste må ha hatt en tanke om hva som kom til å skje.

Normalt tar det likevel litt mer enn én omgang før bobla sprekker. (…)

Se video-sammendrag av sjansene og målene her:

 

Ferguson tapte også sin første kamp, så la oss ikke dømme for hastig. Likevel, dette føles som et spark i magen for Ten Hag. (…)

Avgjørelsen om å starte med Christian Eriksen som falsk 9er fungerte ikke, men det gjorde heller ikke Ronaldos ankomst, til en blanding av jubel og buing, i 52. minutt. (…)

Da Ten Hag kikket seg over skuldrene på vei ut etter kampen så så han Ronaldo – som stod med hoftefeste, som han pleier å gjøre når United taper. Det er et hoftefeste som sier «Uansett hva som skjedde her så er det ikke min feil».

Hvis Ten Hag ikke helt forstod hvilken jobb han har tatt, så gjør han det nå.

Les hele saken hos Daily Mail her.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst

Spillerbørsen:

6: Maguire, Eriksen, Ronaldo, Van de Beek
5: De Gea, Dalot, Martinez, Sancho
4: Shaw, Fred, Fernandes, Rashford
3: McTominay

Les vurderingen av samtlige spillere her.

The Athletic, Laurie Whitwell

United chasing Mark Arnautovic sums up the mess. Ten Hag needs help.

 

Det tok ikke lang tid før den solfylte åpningsdagen med optimisme ble erstattet av skyer og realisme hos United. (…)

Erik ten Hag var et nytt fjes på sidelinjen, men lagoppstillingen hans var et bevis på at problemene forgjengerne hans slet med fortsatt er der. Uniteds rekruttering undergraves av ubesluttsomhet og forhandlingene preges av lite fleksibilitet. En overgangsjakt er for ofte reaktiv i stedet for proaktiv.

City vant ligaen og signerte Haaland. Liverpool ble nummer to og hentet Nunez. United ble nummer seks, i det som var deres verste sesong i Premier League og forsøker å få tak i 33 år gamle Arnautovic. Det er som om det bare skulle vært tøys.

Les hele saken hos The Athletic her.

Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League

The Telegraph, Ian Whittell

Har saken fem ting Ten Hag må ordne opp i.

* Få organisert forsvaret

* Løse Ronaldo-situasjonen

* Finne ut hvordan bruke Fred og McTominay

* Bestemme seg for et system

* Forbedre selvtilliten til de unge spillerne

Les hele saken hos The Telegraph her.

The Independent, Mark Critchley

Uniteds nye æra startet på bortimot samme måte som den forrige endte. (…) Dette vil imidlertid huskes som enda verre enn 4-0-tapet i den nest siste kampen forrige sesong, siden den punkterte all den tidlige optimismen etter den nyeste kulturbyggingen.

Uniteds mål om en topp fire-plassering og en rask retur til Champions League ser nå fjern ut.

Les hele saken hos The Independent her.

Manchester Evening Mews, Richard Fay

Eriksen can solve problem that cost United vs Brighton

 

Hvis United-supporterne hadde ett håp for sommeren så var det at laget deres signerte en ordentlig defensiv midtbanespiller før sesongstart. Ved pause mot Brigthon var det igjen tydelig hvorfor.

United har fokusert på Frenkie de Jong, men 89 dager etter at de først tok kontakt så er han fortsatt Barcelona-spiller, og kanskje enda mer skeptisk til en United-overgang nå. (…)

Brightons 20 år gamle ecaudorianer, Moises Caicedo, styrte midtbanen mens United var hjelpesløse tilskuere. Fred slet med å holde på ballen, og McTominay så forvirret ut i en rolle som ga ha mer frihet enn normalt, samtidig som det krevde defensiv disiplin.

Etter sommerkjøpet av Christian Eriksen så har United nå fått på plass silketouch på mitdbanen, men de mangler fortsatt stålet.

eribri

Frem til de får det så vil de aldri kunne kjempe side om side med rivalene sine – og ei heller med lag mer midt på tabellen.

Les hele saken hos Evening News her.

The Guardian, Jonathan Wilson:

Manageren er ny, Ronaldo startet ikke, men ingenting av det ordnet opp i problemene som har hjemsøkt United i mange år. (…)

Sannheten er at Brighton spilte ut United i flere perioder, og at de kunne vunnet mer komfortabelt. (…)

Harry Maguire skrek av fortvilelse da all struktur forsvant. Danny Welbeck skinte mer enn Englands Rashford og Sancho, og i Rashford er det bare igjen skallet av den spilleren han en gang var. (…)

Da Ten Hag sendte utpå Ronaldo var det som en innrømmelse av at alt annet hadde feilet.

Så er det rapporter om et Marko Arnautovic-kjøp for å hjelpe kortsiktig. Det er håp om å få kloa i Benjamin Sesko og Frenkie de Jong, men akkurat nå føles dette som om det handler om mer enn spillerne. Så kan form endre seg fort innen fotballen, men det som kanskje smertet mest søndag var hvor velkjent dette føltes.

Ten Hag, Rangnick, Solskjær, Mourinho, Van Gaal og Moyes. Å endre kaptein hjelper lite når skuta ubønnhørlig er på vei i feil retning. (…)

Det er ingen kjappe løsninger. (…) Dette handler om en klubb som så totalt har mistet det, om et lederskap grepet av panikk og som jager løsninger uten helt å forstå hvordan de skal settes ut i live.

Les hele saken hos The Guardian her.

MER: Nådeløst fra Scholes & Keane ¦ Video-høydepunkter ¦ United.no i protesten ¦ Ten Hag minutt for minutt ¦ Manageren om kampen ¦ Spillerbørs ¦ Kommentar

Powered by Labrador CMS