Manchester United v Everton - Premier League

«Den riktige beslutningen ble tatt, men det ble gjort på feil måte»

Publisert Sist oppdatert

I går smalt den store nyheten om at Mason Greenwood er ferdig i Manchester United. Her har vi samlet noen av det engelske journalister skriver om situasjonen.

The Telegraph, Jim White

Heldigvis husket klubben at de er en institusjon som har en enorm kulturell betydning og at de skal være et sted med et moralsk kompass. 

Det tok lang nok tid – seks måneder. Prosessen har også inneholdt en U-sving så kraftig at man kan se merker av gummi utenfor Old Trafford. Men endelig har United tatt den rette avgjørelsen om Mason Greenwood. For en lettelse det er at han vil forsøke å gjenopplive karrieren sin et annet sted. Bare tanken av å se han i en rød drakt med nummer elleve på ryggen, gjør at det vrir seg i magen.

Det så lenge ut til at Richard Arnold, skulle integrere Greenwood tilbake igjen i laget, noe som fikk meg og mange andre supportere til å reagere (…) Jeg ville nok fortsatt å se på United, men det ville vært med tungt hjerte. Fordi det å se Greenwood spille foran Stretford End, ville utfordret alt jeg synes klubben skal stå for.

Les hele saken her.

grema

The Guardian, Barney Ronay

Ingen har blitt fikset, løst eller rettet opp i av klubbens smertefulle forsinkede beslutning om å flytte Mason Greenwood videre. 

Så kan vi alle gå videre, eller i det minste rette blikket andre steder. (…) Nyheten kom ikke som noen stor overraskelse, da det mandag ettermiddag kom fram at United ikke skulle inkludere Greenwood i førstelaget igjen. Dette etter urovekkende langvarige overveielser.

Greenwoods karriere vil starte på nytt et eller annet sted. Det sier seg selv at han har mange tilgjengelig alternativer. Han er en enorm talentfull fotballspiller, som fortsatt har sine beste år på fotballbanen foran seg.

Når det gjelder mannen selv er det bare to ting som er verdt å nevne på dette stadiet. For det første må vi håpe at innholdet i Greenwoods personlige uttalelse faktisk vil reflektere hans interaksjoner med andre mennesker i framtiden. Samt det eksempelet han fortsatt kan sette som en høyprofilert mannlig idrettsutøver.

Det er teknisk sett feil å si at han er frikjent for alle anklager, slik han selv sier. Disse anklagene ble aldri testet i retten. I stedet ble de trukket tilbake da et nøkkelvitne nektet å vitne (…)

Les hele saken her.

Manchester Evening News, Steven Railston

Alle verdens øyne var rettet mot United da de offentliggjorde sin beslutning rundt Mason Greenwood på mandag. 

Den riktige beslutningen ble tatt, men det ble gjort på feil måte. Det så lenge ut til at Greenwoods retur skulle bli annonsert, men nyheten om hans potensielle retur ble lekket. Dette tvang fram en helomvending etter reaksjoner fra fansen.

Dette har etterlatt en dårlig smak i munnen til supporterne, og latt dem føle at de som skal ta avgjørelsene i klubben ikke er til å stole på. Noe som alltid har vært et problem med Glazers som eiere.

Avgjørelsen virket enkel. Det var en kompleks sak, men det ble forventet at United skulle ta den riktige avgjørelsen. Både for spilleren og for fansen. Likevel kom de til en beslutning som førte til raseri blant fansen.

Det har blitt tatt mange store avgjørelser på Old Trafford de siste årene. Den U-svingen klubben har gjort, har paralleller til U-svingen de gjorde da den europeiske Superligaen var et hett samtaleemne. Selv om dette selvsagt er et langt mer seriøst og sensitivt tema.

Begge valgene gjorde at klubben fort måtte snu etter intense reaksjoner fra fansen.

Les hele saken her.

mason3243

Daily Mail, Oliver Holt

United fortjener litt ære for å ha gjort det rette til slutt da de avslørte at Greenwood vil forlate klubben. De sier tross alt farvel til en spektakulært talentfull fotballspiller som var på vei til å etablere seg som en produktiv toppscorer som allerede var verdt 50 millioner pund eller mer.

Men en overveldende følelse vil henge over den svake og retningsløse måten United, Glazer-familien og Richard Arnold håndterte saken på. Dette er en klubb som unngikk å gjøre en katastrofal feil, fordi den ble tvunget til å gjøre det i ellevte time. 

Klubben er vant til å be om unnskyldninger for sine feiltrinn. De er eksperter på det nå. Så de bør komme opp med en unnskyldning til for å ha trukket dette ut så lenge, og for å ikke ta den rette beslutningen tidligere.

De burde også be om unnskyldning til spillerne på kvinnelaget for å ha dratt disse inn i denne sørgelige farsen av en prosess. De måtte komme med trusler på sosiale medier da klubben planla å rådføre seg med dem om en retur for Greenwood.

Les hele saken her.

MER:

KOMMENTAR: Klubben tok rett avgjørelse for klubben
UTTALELSE: Dette sier Mason Greenwood
ÅPENT BREV TIL FANSEN:
 Slik forklarer Arnold avgjørelsen

Powered by Labrador CMS