Atleti

15 ligakamper igjen – allerede Simeones verste defensive sesong

United scorer få mål om dagen. Da passer det greit at baklengsmålene renner inn hos motstanderen i de kommende Champions League-kampene.

Publisert Sist oppdatert

Åttedelsfinalene i Champions League nærmer seg med stormskritt. Om bare halvannen uke tar Ralf Rangnick med seg sitt mannskap til Wanda Metropolitano for å møte Diego Simeones Atlético Madrid.

«Grøss og gru», tenker du kanskje, i og med at United sliter med formen og ikke har vunnet på tre kamper.

Trøsten er at Atlético ikke akkurat er i kjempeform de heller. På de ni siste kampene i La Liga har «Colchoneros» tapt fem og vunnet bare tre. Titteldrømmen er så godt som død, med 15 poeng opp til byrival Real Madrid.

Attpåtil lekker det vanligvis så solide Atlético-forsvaret som en sil. 33 baklengs i ligaen er flere enn i noen annen full sesong under Simeone, og det med 15 kamper igjen å spille.

Lørdag tok de riktignok seieren hjemme mot Getafe, men det var ikke før de hadde sluppet inn tre mål. Kampen endte til slutt 4-3. Angel Correa (2), Matheus Cunha og Mario Hermoso scoret Atléticos mål.

Club Atletico de Madrid v Getafe CF - La Liga Santander
STJERNEKEEPER: Men Jan Oblak har ikke klart å hindre motstanderne i stor nok grad den siste tiden.

Med lørdagens kamp har det spanske hovedstadslaget sluppet inn to, to, to, fire og tre mål på sine siste fem kamper.

Det kan høres ut som et godt lag å møte for et United-angrep som ikke er i fyr og flamme om dagen. Blant annet er Cristiano Ronaldo inne i sin lengste måltørke siden 2009.

Portugiseren har en lang forhistorie med Atlético, som er den klubben 37-åringen har spilt aller fleste kamper mot gjennom karrieren – 35 i tallet, ifølge Transfermarkt.

Det har resultert i 25 Ronaldo-scoringer, noe som betyr at de røde og hvite er det laget spissveteranen har scoret nest flest mål mot gjennom karrieren. Sevilla er det eneste laget Ronaldo har flere scoringer mot, med 27.

Nå må håpet for alle som holder med United være at det er Atlético som topper denne listen etter at åttedelsfinalene er ferdigspilte.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS