laddblundellthorisdottir130222

«Problemet er den manglende evnen til å avgjøre jevne kamper»

KOMMENTAR: Det er mange grunner til at United trolig ikke spiller Champions League-fotball i 2022/23-sesongen. At jevne kamper nesten aldri ender med United-seier er nok hovedgrunnen.

Publisert Sist oppdatert

Søndag spilte United-kvinnene 0-0 borte mot Aston Villa – nok et hardt slag for Uniteds sjanser til å spille i Champions League neste sesong.

Joda, United ligger på tredjeplass, men som omtalt andre steder har City en hengekamp, og de gi fra seg poeng i en av de tre siste kampene. Det er i seg selv ikke så sannsynlig akkurat nå, for motstanden er ikke all verden, men i tillegg til dette må altså United vinne både hjemme mot West Ham (sannsynlig) og borte mot Chelsea (usannsynlig). Og selv om det skulle skje, så blir målforskjellen sannsynligvis avgjørende (om ikke City-poengtapet er et tap), og der har City en fordel.

Så hva er det som gjør at United etter alt å dømme ikke havner på Champions League-plass denne sesongen heller?

Det er naturligvis flere grunner til det, og noen av disse grunnene har vi omtalt tidligere, men her er i alle fall noen av grunnene:

 • Noen resultater i høst ble nok preget av at det tok litt tid for spillerne å venne seg til spillestilen til nyesjefen Marc Skinner.
 • United har hatt store problemer på stopperplass nå i vinter og vår. Tre av våre fire midtstoppere har gått glipp av flere viktige kamper, inkludert førstevalgene Millie Turner og Aoife Mannion.
 • Skader har også hindret januarsigneringene i å være effektive. Diane Caldwell har gått glipp av noen kamper nå i det siste, noe som har ført til midtbanespillere på stopperplass (for å gå tilbake til stopperproblemene), men i tillegg har Signe Bruun slitt med skader, og bare vært tilgjengelig i noen få kamper. At Jade Moore bruker litt tid på å komme i gang var derimot ventet – hennes langvarige skadeopphold var United klare over da de hentet henne.
 • Resultater til toppkampene.
 • Manglende effektivitet fremfor mål.
 • Evnen til å holde helt ut. Som vi skrev om i mars: United ville ledet ligaen om kampene ble avsluttet etter 75 minutter.

Hvis noen hadde bedt oss om å oppsummere problemene i én setning, heller enn gjennom en lang punktliste, så ville det uansett blitt denne setningen:

Problemet er den manglende evnen til å avgjøre jevne kamper.

Da United kjempet seg til en 1-0-seier mot Brighton tidligere denne måneden, så var det nemlig en unik kamp i United-sammenheng denne sesongen.

Det er nemlig den eneste ligakampen United har vunnet med ett mål i 2021/22-sesongen.

De jevne kampene har endt med uavgjort – ingen lag har spilt flere uavgjortkamper enn Marc Skinners lag – eller med tap.

Tottenham Hotspur Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
UTLIGNING PÅ OVERTID: Tottenham utlignet på overtid mot United i november.

Kamper som har endt uavgjort eller med ettmålsseier til det ene laget:

 • United 2-2 City
 • Tottenham 1-1 United
 • Everton 1-1 United
 • Arsenal 1-1 United
 • City 1-0 United
 • West Ham 1-1 United
 • United 1-0 Brighton
 • Aston Villa 0-0 United

I to av de ødeleggende uavgjortkampene – mot Tottenham og West Ham – utlignet motstanderen på overtid.

Mot både City (hjemme) og Arsenal (borte) så ledet United, og var i overtall etter utvisning for motstanderen, og likevel klarte ikke United å vinne.

Mot Everton kom baklengsmålet også ganske sent.

Det som skjedde i kampene mot Manchester City er selvsagt det mest ødeleggende, siden de er laget vi kjemper om tredjeplassen med, men helheten er uansett ille.

Her må United bli bedre – mye bedre – neste sesong. 

utdjubel030422
UNNTAKET: Alessia Russo, Jackie Groenen, Ella Toone og Leah Galton feirer sistnevntes mål da United vant 1-0 mot Brighton i starten av april.
Powered by Labrador CMS