turnerjubel280423

Avgjorde på overtid!

United-kvinnene vant etter overtidsscoring.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United lå under to ganger, men kom tilbake begge gangene ved hjelp av scoringer fra Leah Galton og Nikita Parris.

På overtid headet så Millie Turner inn den avgjørende scoringen, og United reiste hjem med alle de tre poengene fra Bescot Stadium, etter en utrolig dramatisk avslutning på kampen.

Fra å være et potensielt svært ødeleggende poengtap, så styrket altså United heller posisjonen sin i jakten på en topp tre-plassering (som gir Champions League-kvalifisering) – og i jakten på et seriegull.

United leder nå FA Women’s Super League seks poeng foran Manchester City (som har spilt én færre kamp), og er sju poeng foran Chelsea. Chelsea har tre kamper færre spilt, og er fortsatt tittelfavoritt selv med den avstanden opp. Arsenal er ni poeng bak, med to færre kamper spilt. Chelsea og Arsenal møter hverandre i nest siste serierunde – en serierunde hvor United også spiller mot Manchester City på hjemmebane.

Se det avgjørende målet (takk til Viaplay for klippet):

  

To mål det første kvarteret

United viste raskt sine intensjoner med en rekke skuddforsøk i starten, men det var Aston Villa som tok ledelsen.

Ex-red Lucy Staniforth slo et presist hjørnespark inn til Rachel Daly, som headet ballen på vakkert (bare ikke med våre øyne) vis inn i det lengste hjørnet.

Det var starten United absolutt ikke ville ha mot dette gode Villa-laget. 

Heldigvis tok det ikke så altfor lang tid før United utlignet.

Ona Batlle var som vanlig et viktig angrepsvåpen for United, og hun slo et godt innlegg inn på bakerste stolpe, hvor Leah Galton nærmest skled ballen i mål.

galtonjubel280423
UTLIGNET: Leah Galton.

Kontroversielle dommeravgjørelser – i Villas favør

Mot slutten av den første omgangen gikk flere kontroversielle dommeravgjørelser i Aston Villas favør.

Først tok de ledelsen tilbake igjen – nok en gang ved Rachel Daly – på noe som potensielt kan ha vært offside. Vi har ikke sett noen bilder som har vært gode nok til å kunne konkludere, men ut fra hva vi ser skrives på sosiale medier, så kan det virke som om det i England har blitt vist bilder som antydet offside i den situasjonen.

Like før pause sendteHayley Ladd ballen i nettet fra et hjørnespark, men dommeren dømte frispark til Aston Villa, noe som fremstod som en fullstendig feilaktig avgjørelse. Det kunne se ut som om hun ble mer taklet av egen spiller, om noen, for så å løpe/falle inn i Leah Galton. Hvordan det ble et frispark mot Galton, er ikke godt å si, men det vil nok ikke akkurat bremse ned diskusjonene om WSL-dømmingen.

dalyladd280423
TOMÅLSSCORER: Rachel Daly, her sammen med Hayley Ladd som nok burde hatt en scoring også.

Parris-utligning

United startet ikke den andre omgangen på en spesielt god måte, og det ble mest halvsjanser, og undertegnede tenkte på et tidspunkt at det kanskje kunne være en idé å gjøre et bytte på høyrekanten.

Heldigvis skjedde ikke det, for det var høyrekant Nikita Parris som sørget for utligningen for United.

Hun headet ballen via hanskene til Villa-keeper Hannah Hampton og inn etter et strålende innlegg fra Hannah Blundell.

parrisjubel280423
HEADET INN UNITEDS ANDRE UTLIGNING: Nikita Parris.

Innbytterne avgjorde

Marc Skinner gjorde noen endringer i det 77. minutt, og Alessia Russo, Nikita Parris og Leah Galton ble erstattet av Rachel Williams, Martha Thomas og Lucía García.

I det 87. minutt byttet han også inn Millie Turner for Aoife Mannion, trolig for å få mer dødballstyrke på banen.

På overtid kom også Vilde Bøe Risa inn på banen, og hun gjorde egentlig én ting: å vinne et frispark nede ved hjørneflagget.

Det frisparket utnyttet United på best mulige vis: Katie Zelem slo et perfekt innlegg til innbytter Millie Turner, som headet ballen i mål.

For første gang ledet United i kampen, og det holdt helt inn.

Aston Villa 2–3 (2-1) Manchester United

Bescot Stadium, Walsall
Women’s Super League

G Zelem (70)

Mål: 1-0 Rachel Daly (9.), 1-1 Leah Galton (Batlle, 15.), 2-1 Daly (37.), 2-2 Nikita Parris (Blundell, 62.), 2-3 Millie Turner (Zelem, 90+3.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Aoife Mannion (Millie Turner, 87.), Hannah Blundell – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Nikita Parris (Martha Thomas, 77.), Ella Toone (Vilde Bøe Risa, 90+1), Leah Galton (Lucía García, 77.) – Alessia Russo (Rachel Williams, 77.).
Innbyttere: Sophie Baggaley, Jayde Riviere, Aïssatou Tounkara, Estelle Cascarino.

LIVE:

1: Kampen er i gang på Bescot Stadium!

1: Russo med kampens første skudd etter 40 sekunder, men ikke all verdens til avslutning denne gangen.

2: Zelem med langskudd rett på keeper. Brukbart United-spill i forkant.

4: Nok et Zelem-skudd, denne gangen utenfor. United er skuddivrige i starten, i alle fall.

9: MÅL. Aston Villa tar ledelsen mot spillets gang. Strålende Rachel Daly-heading fra et Villa-hjørnespark.

10: Litt kaos i United-forsvaret nå, uten at Villa klarer å utnytte det. Sikkert litt panikk over den potensielle betydningen av det baklengsmålet.

11: Et fortjent gult kort til Jordan Nobbs for en takling på Nikita Parris.

12: Batlle prøver å slå lavt inn, men Villa får blokkert, og ballen går via Batlle og ut til utspill fra keeper. Bra løp som kunne blitt farlig om hun hadde fått ballen forbi et oppofrende Aston Villa-forsvar.

13: Parris skyter rett på keeper.

15: MÅL! Leah Galton utligner! Er på bakerste stolpe fra et Ona Batlle-innlegg, og setter ballen i mål. 1-1! Strålende løp av Batlle.

20: Godt defensivt løp av Galton for å hindre en farlig Villa-overgang etter at United har mistet ballen mens venstreback Hannah Blundell var langt fremme på banen. Galtons takling var god også.

24: Nå er United heldige som ikke ligger under igjen! Nytt Villa-hjørnespark heades mot bakerste stolpe, og denne gangen treffer ballen tverrliggeren.

27: Ex-red Lucy Staniforth fikk gult kort for å ha sparket bort ballen (virket noe strengt, egentlig). Det er Staniforth som har slått hjørnesparkene som har skapt slik trøbbel for United.

29: Etter å ha fått litt behandling for en skade, så fortsetter Leah Galton. Viktig at hun ikke blir skadet til ligainnspurten (eller før FA-cupfinalen 14. mai).

31: Et ganske bra United-angrep nå som involverte begge backene, men Batlles innlegg treffer ikke helt denne gangen.

32: Villa samler opp en del gule kort. Nå til Littlejohn for å hindre en United-kontring ved å holde Parris. Soleklart kort.

33: Kjempesjanse for United! Et United-hjørnespark skaper kaos i Villa-forsvaret, og det ender til slutt med at Hampton gjør en glimrende redning på et Leah Galton-skudd.

35: Endelig et Villa-hjørnespark som ikke endte i mål eller stor sjanse, men det ble et nytt hjørnespark av det.

36: Ingen umiddelbar sjanse fra det andre hjørnesparket, men de får slått ballen inn igjen i feltet, og Villa header over. OK sjanse for hjemmelaget.

37: MÅL. Rachel Daly scorer for Aston Villa igjen. Villa slår inn fra sin venstreside, og Daly får avsluttet på flott vis. Batlle markerte for offside før innlegget, men assistentdommeren var ikke enig.

44: Ladd header ballen i mål, men dommeren blåser frispark til Villa etter at keeper går i bakken. Rett og slett elendig dømming – og det kan koste United dyrt. Keeper løper inn i Galton, ikke omvendt. Om det var noen som felte Villa-keeperen der, så var det en av hennes medspillere.

45+3: Mannion lager et unødvendig frispark nede ved hjørneflagget, men heldigvis ble det ikke noe av denne dødballen selv om Nobbs fikk skutt etter å ha fått stå ganske alene.

PAUSE. Aston Villa 2-1 Manchester United – og det skulle nok stått 2-2.

46: Andre omgang er i gang. Ingen United-bytter.

50: Zelem-hjørnespark heades over av Russo.

53: Villa kommer seg til noen innlegg, og Blundell ender opp med å gi bort et billig hjørnespark. Le Tissier får headet unna.

57: Russo vinner en duell i feltet og får stusset ballen videre fra et Blundell-innlegg, men ballen kommer ikke frem til Ella Toone fordi en Villa-spiller står i veien.

59: Langskudd fra Russo, men det blir for høyt.

60: Daly skyter i tverrliggeren! Kunne blitt hat trick, der. Villa med et ganske godt angrep etter at Le Tissier litt klønete ga bort ballen.

62: MÅL! Nikita Parris! United får slått en rekke innlegg på rad, og de fleste er ikke spesielt farlige, men så slår Blundell et glimrende innlegg som Parris header i mål. Keeper får noen fingre på ballen, men ikke nok til å hindre scoring.

70: Zelem pådrar seg et gult kort. Altfor sent inne der.

71: Russo med en head-lobb som setter Hannah Hampton på prøve, men Villa-keeperen har OK kontroll.

74: Rachel Williams og Martha Thomas gjør seg klare. Williams har scoret noen viktige mål på slutten av kamper – vi får håpe hun har noe sånt på lager i dag også.

76: Lucía García gjør seg også klar. Blir det et trippelbytte?

77: TRIPPELBYTTE: Alessia Russo, Nikita Parris og Leah Galton erstattes av Rachel Williams, Martha Thomas og Lucía García. Ganske oppsiktsvekkende at Skinner bytter ut Russo på et sånt tidspunkt – men det fungerte i FA-cupen mot Reading, i det minste.

83: Villa er det beste laget nå. Det blir definitivt ikke enkelt å vinne dette.

86: García vinner ballen høyt i banen, og får gitt den til Toone, men det ble for trangt rundt henne til at hun fikk skutt.

87: Stor United-sjanse! Williams spiller gjennom Thomas, som kan velge mellom skudd og innlegg, men det ender med en mellomting, og ballen går ut til utspill fra keeper. Svakt av Thomas.

87: BYTTE: Millie Turner har erstattet Aoife Mannion. Er vel dødballstyrken Skinner ønsker på banen.

88: Toone skyter (eller slår inn?) fra en litt skrå vinkel, og det er brukbart, men Hampton tar den med offensivt og godt keeperspill.

89: Toone roter bort en potensiell stor sjanse.

90: Villa får frispark i egen boks etter vedvarende United-press. Så ut som om Toone fikk en smell der først.

90+1: Det er lagt til bare tre minutter, av en eller annen grunn.

90+1: BYTTE: Vilde Bøe Risa har erstattet Ella Toone, som ser svært frustrert ut over seg selv.

90+2: Pacheco får gult kort for å hale ut tiden, men dommer bruker enda mer tid på å gi henne det gule koirtet. Får håpe det gir mer tid.

90+2: Bøe Risa vinner et frispark nede ved hjørneflagget. Det kan bli kampens siste sjanse.

90+3: MÅL!!! Millie Turner header Zelems frispark i mål!

90+5: Villa er i angrep… Skummelt!

SLUTT! United har vunnet!

Powered by Labrador CMS