skinnerdaly2023

Ligaens beste forsvar møter livsfarlig spiss: – Vi må være oppmerksomme på henne hele tiden

Kan United-kvinnene være med helt inn i kampen om ligagullet? Fredag kveld spiller United borte mot Aston Villa i en TV-sendt kamp som fort kan avgjøre nettopp det.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld klokka 20.15 (skandinavisk tid) spiller Manchester United-kvinnene borte mot Aston Villa i det som er antatt å være den nest tøffeste kampen i ligainnspurten (kampen sendes på V Sport 3 i Norge, og på Viaplay i hele Skandinavia).

Med seier i den kampen, så vil det trolig være spenning om ligagullet frem til den nest siste helga i mai, da United får besøk av byrival City.

Aston Villa har vært såkalt «best of the rest» denne sesongen – best av lagene som ikke er med i kampen om de tre Champions League-plassene, og de har blant annet hjulpet United ved å ta til sammen fire poeng mot Manchester City (i tillegg til å slå dem ut av FA-cupen). De har også slått United (etter straffesparkkonkurranse) i ligacupen.

Kirsty Hanson (som Villa har lånt fra United) har vært veldig god, men det er likevel ingen tvil om hvilken spiller som har imponert aller mest: Rachel Daly.

Daly er en allsidig spiller, og spilte blant annet back for England under EM 2022, før hun denne sesongen har vært spiss for Aston Villa. På 18 ligakamper har hun scoret imponerende 15 mål, og hun er med det den eneste som er i nærheten av Manchester Citys «Bunny» Shaw (som har scoret 17) i kampen om toppscorertittelen. Nærmest disse to er Alessia Russo med ni scoringer.

LES OGSÅ: Dette sa Skinner om skadene til Naalsund og Thorisdottir
LES OGSÅ:
 Stor endring: Dette har ført United-kvinnene inn i tittelkampen

Manchester United v Aston Villa - Barclays Women's Super League
KAN BLI WSL-TOPPSCORER: Rachel Daly (her fotografert under oppvarmingen på Old Trafford-kampen mellom United og Villa i desember).

Daly er altså den viktigste spilleren å stoppe, og det er også United-hovedtrener Marc Skinner svært klar over.

– Vi vet hvor god Rachel er. Jeg opplevde å møte henne i USA [mens han var hovedtrener for Orlando Pride], og hun er en vidunderlig talentfull spiller, og slutter aldri å løpe – hun gir alt, sa Skinner på pressekonferansen før kampen.

– Vi må være oppmerksomme på henne hele tiden. 

Om United frykter Daly, så har Daly grunn til å frykte United også. United slipper nemlig inn færrest mål i divisjonen, og slipper nesten ikke inn mål mot lag som ikke kjemper om Champions League-fotball.

– Forsvaret vårt har vært bunnsolid, fastslo Skinner, som også ble imponert over jobben Aoife Mannion gjorde mot Arsenal.

Mannion ble skadet i februar 2022, og var ikke tilbake på banen for United før i 2023, og mot Arsenal sist uke ble hun kastet inn fra start for første gang siden skaden, fordi Millie Turner hadde pådratt seg en smell.

Det løste Mannion helt uten problemer, og ble kåret til banens beste, og Skinner har nå et vanskelig valg når han skal velge to stoppere til kampen mot Aston Villa. Maya Le Tissier og Turner har vært det faste stopperparet denne sesongen, men det blir definitivt ikke lett å vrake Mannion heller etter det hun leverte mot Arsenal.

Trolig blir valget avgjort av hvilke spillere Skinner mener passer best til å stoppe Rachel Daly.

turnermannion150423
TROLIG FÅR BARE ÉN AV DEM STARTE: Aoife Mannion har her Millie Turner på ryggen etter FA-cupsemifinalen.

Uniteds gjenstående kamper i ligaen:

  • Fredag 28. april: Aston Villa – Manchester United (20.15)
  • Søndag 7. mai: Manchester United – Tottenham (13.30)
  • Søndag 21. mai: Manchester United – Manchester City (13.00)
  • Lørdag 27. mai: Liverpool – Manchester United (15.30)
Powered by Labrador CMS