williams270822

Villa vant etter United-sjansesløseri

Publisert Sist oppdatert

U18 Premier League Cup startet lørdag ettermiddag, og det ble en skuffende start for Manchester United.

Travis Binnions lag var i store deler av kampen det beste laget, men de sløste med sjansene, og Villa forsvarte seg i tillegg godt.

Villa scoret ett mål i hver omgang, og den siste halvtimen av kampen var de også det beste laget på Bodymoor Heath.

I den andre kampen i U18 Premier League Cup-gruppa til United så vant Newcastle 4-2 mot Arsenal. Forrige sesong tapte United også første kampen i gruppespillet, men gikk likevel til kvartfinalen.

LES OGSÅ: Akademioppsummering for august 2022
LES OGSÅ: U21-laget møter Liverpool

United dominerte – Villa tok ledelsen

Aston Villa hadde kanskje kampens første skudd på mål, men det var liten tvil om at det var United som fremstod som det beste laget i den første omgangen på Villas treningsanlegg.

United skapte noen store sjanser, de aller største for Sam Mather og spesielt Adam Berry, men avslutningene var ikke spesielt imponerende.

I stedet var det Aston Villa som tok ledelsen like etter at halvtimen var spilt.

James Nolan mistet ballen på egen banehalvdel, og Villa kom seg til et skudd som Tom Wooster reddet. Ballen havnet hos Omari Kellyman, som plasserte ballen i hjørnet av målet bak Wooster, og Villa ledet.

mather270822b
IKKE EFFEKTIVE NOK: Sam Mather & co.

United mistet overtaket

Det første kvarteret av andreomgangen var United det beste laget, men Villa forsvarte seg fortsatt godt, og United var ikke effektive nok.

Så begynte Villa å få mer tak over kampen, og da Kobei Moore satte ballen i mål fra kort hold med et kvarter igjen av oppgjøret, så var det egentlig ikke mot spillets gang, og etter 2-0-målet var Villa rett og slett det beste laget.

Reduseringsmålet kom aldri, og United fikk altså en dårlig start på denne cupturneringen.

Adam Berry, Maxi Oyedele og kaptein Sonny Aljofree er blant spillerne som kom bra fra dette oppgjøret.

aljofree270822
KAPTEIN: Sonny Aljofree.

U18: Aston Villa 2–0 (1-0) Manchester United

U18 Premier League Cup
Bodymoor Heath Training Ground

Mål: 1-0 Omari Kellyman (31.), 2-0 Kobei Moore (75.).

Manchester United: Tom Wooster – Marcus Lawrence (Harrison Parker, 83.), Jack Kingdon, Sonny Aljofree (C), James Nolan – Maxi Oyedele, Finley McAllister (Jack Moorhouse, 70.) – Ethan Williams, Adam Berry (Victor Musa, 76.), Sam Mather – Ethan Wheatley.
Ubenyttede innbyttere: Thomas Myles, James Scanlon.

LIVE:

1: Kampen er i gang på Aston Villas treningsanlegg! United stiller i de hvite bortedraktene.

4: Villa kommer seg til kampens første skudd, men det skuddet ga ikke Wooster noen problemer.

7: Mather får rom på venstresiden, og går innover og skyter, men skuddet går rett på keeper. Treffer rett og slett ikke skikkelig, og er tydelig misfornøyd med egen innsats der.

12: United hadde nettopp fire hjørnespark på kort tid. Det ble noen blokkerte skudd, men aldri noe som så virkelig farlig ut.

13: Maxi Oyedele og Ethan Wheatley med glimrende forarbeid til enorm Adam Berry-sjanse. Villa får reddet på streken, og Berry fortviler! Kampens største sjanse.

21: Litt av momentum forsvant ut av kampen etter noen Villa-skader. United hadde nettopp hjørnespark nummer seks hittil, i alle fall om undertegnede har klart å telle riktig.

29: Ethan Wheatley virker å være en ganske frustrerende spiss å spille mot. Gjør livet surt for forsvaret ved å ikke gi seg i jakten på skjermende ballfører. Scoret et flott mål i serieåpningen også, så blir spennende å følge ham denne sesongen.

31: MÅL. Aston Villa tar ledelsen mot spillets gang! Tom Wooster med en god redning, men returen settes lavt i mål av Omari Kellyman. Kanskje Wooster var litt for treg ned igjen etter å ha reddet den første…? Eller kanskje det ikke var stort å gjøre med den. James Nolan, i dag på venstrebacken, var for øvrig spilleren som ga bort ballen på egen halvdel i forkant, men United hadde mer enn nok tid til å ordne opp igjen, så vi skal ikke skylde det på ham.

PAUSE. 

46: Andre omgang er i gang. Vi får satse på at det kommer en snuoperasjon!

47: Nolan skaffer Uniteds første hjørnespark, og det ender igjen med en rekke blokkerte skudd!

48: Ingen bytter fra United i pausen, for øvrig. Villa har derimot gjort sitt andre bytte, begge på grunn av skader.

52: Wheatley spilles gjennom på flott vis av Adam Berry, men keeperen får en hanske på Wheatlyes skudd, og det blir hjørnespark (som United ikke klarte å utnytte).

53: Plutselig får Rory Wilson en god sjanse til å score for Aston Villa, men heldigvis går skuddet hans like utenfor.

57: Wheatley skaper en brukbar sjanse for Mather, men igjen får Villa blokkert til hjørnespark.

59: Williams spilles gjennom av Berry, men en Villa-forsvarer får forstyrret han nok til at han mister kontrollen over ballen, og det ender med et utspill fra keeper.

63: Villa presser litt nå også, så det er ikke fullstendig enveiskøyring.

65: Rory Wilson har gått i offside en del ganger for Villa nå, og nå fikk han et gult kort, tilsynelatende for noe han har sagt. Mer synlig i andreomgangen på godt og vondt.

66: Kingdon bryter glimrende ved midtbanen, og avverger en Villa-kontring, og går frem i angrep og gjør det samme som alle andre United-spillere gjør i denne kampen: skaffer hjørnespark. Ikke farlig hjørnespark i dette tilfellet.

69: Litt kaos i United-boksen etter et hjørnespark, men United får avverget. Første United-bytte er på gang.

70: BYTTE: Jack Moorhouse erstatter Finley McAllister.

72: Villa-langskudd, men Wooster får slått den ut til et hjørnespark. United sliter med å få klarert den skikkelig, og det ender til slutt med et nytt langskudd, denne gangen like utenfor. Wooster ville nok tatt den også.

75: MÅL. Villa doblet ledelsen. Ikke like ufortjent denne gangen. Får slått inn fra venstre, og inne fremfor mål ventet Villas Kobei Moore, som satte ballen i mål.

76: BYTTE: Victor Musa har erstattet Adam Berry.

83: BYTTE: Det meldes at Louis Jackson har erstattet Marcus Lawrence, men Jackson er også oppført som innbytter til U21-kampen, og det nevnes av flere på Twitter at det er Harrison Parker som har kommet inn, så da forholder vi oss foreløpig til det!

87: Wilson triller ballen i mål, men det var allerede vinket for offside. United har ikke fått til stort etter 2-0-målet. Lufta gikk litt ut av ballongen.

90: For en gangs skyld er Wilson onside, og han skyter på Wooster, som ikke får plukket opp returen, og Wooster får nesten åpent mål, men skyter utenfor.

90+1: Mather triller ballen til Williams, som skyter over. Usikker på hvor mye som ble lagt til her.

SLUTT. Aston Villa 2-0 Manchester United.

Powered by Labrador CMS