russomal

United kastet bort seieren mot serielederen

Publisert Sist oppdatert

Se nederst for utviklingen fra minutt til minutt.

Uniteds formsterke kvinnelag fikk med seg et godt bortepoeng mot ligaleder Arsenal lørdag ettermiddag, men ved kampslutt så føltes det dessverre som to tapte poeng.

United ledet nemlig 1-0 da Arsenal ble redusert til 10 mann med et kvarter igjen å spille.

Men med én mann mer så skjedde det samme som mot Manchester City tidligere i sesongen, United mistet poengene. Ledelse ble til uavgjort, selv med flere spillere på banen.

Arsenal-dödaren Russo

Det startet imidlertid bra nok for et United-lag som hadde nye Diane Caldwell (stopper) og Signe Bruun (spiss) fra start. Norske Vilde Bøe Risa ble sittende på benken kampen gjennom.

United gikk likevel rett i strupen på Arsenal, og da Alessia Russo stanget inn Katie Zelems corner på bakre stolpe etter 10 minutter så var det fortjent nok.

Dermed kunne Russo juble mot Arsenal igjen, akkurat som hun gjorde det da United slo ut London-laget i ligacupen tidligere i sesongen.

russoen

Earps viste seg frem

United hadde også sjanser til å øke ledelsen i innledningen, men Arsenal spilte seg etter hvert inn i kampen, og keeper Mary Earps viste seg fra sin beste side.

Først slo hun et knallhardt skudd fra 15 meter i tverrligger ned og ut.

I 2. omgang forflyttet hun seg på perfekt vis på et innlegg fra høyre til venstre, og stoppet en vanvittig volley som flesteparten nok så i mål.

Arsenal trodde nok også at de utliknet da en corner landet på bakre stolpe, bare for at hjemmelagets spiller på en eller annen måte aldri greide å dytte ballen forbi Russo som passet på den stolpen.

Toone burde avgjort

Med 20 minutter igjen så skulle det imidlertid vært game over.

Hannah Blundell, Leah Galton og Ella Toone kontret flott, og plutselig var Toone mutters alene med keeper, midt foran mål og med perfekt avstand til keeper slik at hun kun velge å skyte i hele målet.

Dessverre satte hun imidlertid avslutningen like utenfor.

tooney

Det skulle stått 2-0 på en sjanse det egentlig virket vanskeligere å bomme på.

Fem minutter senere så skjedde imidlertid det som gjør at manager Marc Skinner nok er litt misfornøyd med 1-1 akkurat nå.

Arsenals Katie McCabe ble korrekt utvist, noe som betød at United hadde 1-0 og én mann mer i resten av kampen.

redcard

Dermed skulle laget kunne trygge eller også øke ledelsen og dermed minske serieledelsen til to poeng. United skulle for alvor melde seg på i gullkampen.

Det skjedde ikke.

Det var lenge ikke mulig å se at United var én spiller mer, og da United mistet ballen i angrep var de også uoppmerksomme på Stina Blackstenius i et lite sekund og plutselig var hun alene med Earps.

Dermed 1-1, som også ble sluttresultatet.

Kampen sett under ett var det greit nok, men med 1-0 og én spiller mer så føltes det som to tapte poeng i det som blir en ekstremt spennende kamp om topp 3-plasseringene som gir Champions League-spill neste sesong.

Det må også understrekes at United før denne sesongen aldri hadde slått noen av de tre store på bortebane. Nå har de både seier og uavgjort borte mot Arsenal i løpet av noen få uker. Det vitner om utvikling og at Marc Skinners utvalgte nærmer seg noe som hele tiden egentlig bare ser enda mer spennende ut.

Tabellen ved kampslutt:

Skjermbilde 2022-02-05 kl. 15.37.11

Se her for alle resultater, referat, terminliste og mer for kvinnelaget.

Arsenal 1–1 Manchester United

Meadow Park, Borehamwood
FA Women’s Super League

MÅL: 0-1 Russo (Zelem, 10), 1-1 Blackstenius (79)

United: Mary Earps – Ona Batlle, Diane Caldwell, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Katie Zelem, Hayley Ladd – Ella Toone, Leah Galton, Signe Bruun (Jackie Groenen 73) – Alessia Russo (Martha Thomas 73).

Innbyttere: Safia Middleton-Patel, Vilde Bøe Risa, Ivana Fuso, Kirsty Hanson, Kirsty Smith, Carrie Jones

90+7: SLUTT: Det er ikke ufortjent med poengdeling, men med 1-0-ledelse og en mann mer på banen så føles det ikke som et veldig godt United-poeng.

90: 7 tilleggsminutter.

89: NESTEN: United trykker på etter en corner, og til slutt kommer Galton nesten alene med keeper ved dødlinjen, men keeper er ute og tar bort det som kunne vært en stor sjanse.

87: Tilskuere: 2385

86: Det er dessverre foreløpig ikke mulig å se at United har en spiller mer på banen.

83: Zelem med ny dødball, finner to United-hoder i Arsenal-feltet, men den siste headingen går utenfor.

79: 1-1. Blackstenius. United mister ballen i angrep, Arsenal slår en flott gjennombruddspasning som Thorisdottir og United ikke er obs på og Blackstenius løper inn 1-1 alene med keeper – på bursdagen sin.

77: Ona Battle må få behandling, og kampen stoppes i et par minutter.

75: RØDT KORT ARSENAL: Katie McCabe. Hadde gult kort, og gikk så inn med knottene først i en duell. Kunne nesten vært rødt kort i seg selv. United avslutter dermed med 11 mot 10 (selv om det ikke gikk like bra mot City tidligere i sesongen).

73: BYTTER: Russo og Bruun ut. Groenen og Thomas inn.

71: GIGANTISK UNITED-SJANSE: United med en flott kontring fra Blundell til Galton til Toone som plutselig er helt alene med keeper – perfekt posisjon, det var vanskeligere å bomme, midt foran mål og med fin avstand til keeper og hele målet å velge på, men så satte hun avslutningen utenfor.

65: Blundell på et raid da det åpnet seg opp i Arsenal-laget, men gjennombruddspasningen til Toone for lang – helt inn til keeper.

59: STOR ARSENAL-SJANSE: Innlegg fra høyresiden til motsatt side der det kommer en hard avslutning fra skrått hold mot mål, men Earps har forflyttet seg perfekt og får igjen opp armene slik at avslutningen stanses.

57: GULT KORT til McCabe, for sent i en duell mot Russo.

55: GULT KORT: Arsenal har kommet best i gang i omgangen. Gult kort til United-stopper Caldwell nå.

53: Arsenal med en ok posisjon for skudd, men heldigvis milevis over United-målet.

48: ENORM ARSENAL-SJANSE: Corner fra høyre falt ned på bakre stolpe, men på en eller annen måte får ikke Arsenal-spilleren dyttet ballen forbi Russo og inn i tomt bur ved stolpen.

46: 2. omgang er i gang (14.34)

45+2: Pause. United leder, og ledelsen er egentlig grei nok som belønning for en god start. Arsenal har truffet tverrliggeren, men United har vært farlig på dødballer.

45+1: Det åpnet seg opp for Battle på et fint raid på høyresiden, men innlegget mot Galton en meter for langt unna.

42: Langt mellom sjansene nå, men Toone ordnet akkurat en United-corner som Ladd headet like utenfor. Det nærmeste vi har vært en målsjanse på en god stund.

36: Banespillet har jevnet seg ut igjen.

30: United sliter litt mer nå med eget spill. Mye feilpasninger når de først får tak i ballen. Arsenal er det førende laget for øyeblikket.

24: NYTT SKUDD: Arsenal får fyre fra 17 meter, men nok en gang heldigvis en meter over mål.

22: SKUMMELT: Arsenal på motsatt side. Forrige sesongs United-spiller, Tobin Heath, med et skudd en halv meter over fra god posisjon.

21: GOD UNITED-SJANSE: En reprise av målet. En Zelem-corner fra høyre på bakre stolpe der Russo går til værs og header – dessverre over.

16: TVERRLIGGER NED OG UT: Et kanonskudd fra 15 meter har retning mot United-målet, men Earps får opp hendene raskt nok slik at skuddet slår i tverrligger, ned på streken og ut. Fantastisk av United-keeperen.

11: STOR UNITED-SJANSE: Nytt skudd, denne gangen fra Bruun ny retur og en avslutning fra Galton som triller tversover langs mållinjen.

10: MÅL: Russo: Corner fra høyre, og på bakre stolpe får Russo umarkert heade ballen ned i bakken og inn. United leder mot ligalederen.

7: LOVENDE AV UNITED: Galton forbi på venstrekanten, la 45 grader tilbake til Toone som slapp den videre til Battle, og keeper måtte gi retur på skuddet fra 17 meter.

5: Helt jevn start. Russo med et innlegg med potensial, men som ble handset. Ellers har Earps, United-keeperen driblet av Arsenal-spissen foran eget mål en gang.

1: Kampen er i gang.

Powered by Labrador CMS