Arsenal v Manchester United - Barclays Women's Super League

«United-kvinnenes beste seier noensinne»

Publisert

Undertegnede er ikke i tvil: 3-2-seieren borte mot Arsenal sist helg er United-kvinnenes beste seier noensinne.

Glem storseierne. Glem seierne på Old Trafford. Glem alle seiere som ikke var mot topplag. Glem hjemmeseieren mot Arsenal i november 2020. Glem ligacupborteseieren mot Arsenal i januar. Glem ligacupseierne mot Manchester City. Dette var noe helt annet, og det er det mange grunner til.

For det første var det fortjent. Manchester United var rett og slett det beste laget, totalt sett, mot laget som gikk inn i runden som serieleder.

United hadde ballen i nesten 60% av kampen, og hadde seks skudd på mål mot Arsenals to (som begge gikk inn). United traff på 82,3% av pasningene, mens Arsenal traff på 73,9%.

Statistikken stemte altså bra med det vi kunne se med våre egne øyne: United presset Arsenal til å gjøre feil, og skapte mer enn The Gunners, som denne og forrige sesong har vunnet alle hjemmekamper i ligaen bortsett fra de to kampene mot United.

Se høydepunktene:

For det andre viste United-spillerne en mentalitet som vi har savnet, på flere måter.

En ting er at United gikk på banen uten å se ut til å føle seg underlegne, slik de ofte har fremstått på bortebane mot «de tre store», hvor det gjerne har handlet om å forsvare seg best mulig i håp om å kapre et overraskende poeng.

Mest av alt handlet det likevel om at United viste karakterstyrke ved å slå tilbake etter at Arsenal hadde snudd kampen.

United har vært et nesten-lag, med tre fjerdeplasser på rad (de tre beste får muligheten til å spille Champions League-fotball), og håpet nå er at de positive signalene fra Arsenal-seieren betyr at United nå er gode nok til å ta det ekstra steget opp på tabellen.

russojubel191122
UNITED-JUBEL: Alessia Russo jubler etter seiersmålet på overtid.

For det tredje var dette Uniteds aller første ligaseier på bortebane mot et av topp tre-lagene (andre borteseier mot slik motstand totalt, siden United vant borte mot Arsenal i ligacupen forrige sesong).

Slik har United gjort det i bortekamper mot «de tre store» siden kvinnelaget ble startet opp igjen i 2018:

 • 2018/19: Arsenal 2-1 Manchester United (ligacupen)
 • 2019/20: Manchester City 1-0 Manchester United
 • 2019/20: Chelsea 1-0 Manchester United
 • 2020/21: Chelsea 2-1 Manchester United
 • 2020/21: Manchester City 3-0 Manchester United
 • 2020/21: Arsenal 2-0 Manchester United
 • 2021/22: Arsenal 0-1 Manchester United (ligacupen)
 • 2021/22: Chelsea 3-1 Manchester United (ligacupen)
 • 2021/22: Arsenal 1-1 Manchester United
 • 2021/22: Manchester City 1-0 Manchester United
 • 2021/22: Chelsea 4-2 Manchester United
 • 2022/23: Arsenal 2-3 Manchester United

At det denne gangen skjedde på Emirates Stadium foran et publikumsantall som ble oppgitt som over 40 000, og ikke på Meadow Park hvor resten av våre bortekamper mot Arsenal har blitt spilt, gjør selvsagt det hele ekstra stort.

Zelems dødballer er fortsatt Uniteds fremste angrepsvåpen

At United spilte bedre enn Arsenal i denne kampen, betyr ikke at United ikke fortsatt er ganske avhengige av dødballer.

I denne kampen ble det to målgivende pasninger på dødball for Katie Zelem. Først slo hun frisparket som Millie Turner headet inn til 2-2, og så på overtid slo hun hjørnesparket hvor Alessia Russo stanget inn vinnermålet.

Både Turner og stopperkollega Le Tissier hadde brukbare forsøk fra Zelem-dødballer tidligere i kampen også.

Arsenal v Manchester United - Barclays Women's Super League
RAGET HØYEST: Millie Turner.

Arsenal var selvsagt fullt klare over dette før kampen også, men klarte altså likevel ikke å stoppe United-kapteinens dødballer fra å skape kaos.

Zelem spilte for øvrig en veldig god kamp utenom dødballene også.

Det samme gjorde midtbanekollega Hayley Ladd, som var overalt – inkludert helt ute på høyresiden da hun serverte innlegget til Uniteds første mål.

zelem191122n
VIKTIG: Katie Zelem smilte før kampen mot Arsenal – og fikk flere grunner til å smile underveis i kampen.

Timingen var helt perfekt

Noen ganger stemmer timingen perfekt.

Interessen i England er ekstra høy nå på grunn av EM-triumfen i sommer, og kampen ble i tillegg spilt en lørdag kveld på en helg uten Premier League-fotball (og VM var ikke i gang på det tidspunktet heller).

Sånt øker nok sjansen for at en del som vanligvis ikke ser disse kampene fikk det med seg.

Timingen blir ekstra god med tanke på hva som er neste kamp for United: hjemmekampen mot Aston Villa lørdag 3. desember. 

Den kampen spilles nemlig på Old Trafford, der det uansett har vært ventet et godt publikumsoppmøte, men viljen til å møte opp (og viljen til å promotere kampen) kan vel umulig bli dårligere av en spektakulær seier av denne sorten.

utdjubelars191122
KUNNE FEIRE FREMFOR ET STORT PUBLIKUM: Ona Batlle, Ella Toone, Alessia Russo, Martha Thomas og Maya Le Tissier feirer Russos vinnermål.

Arsenal spiller for øvrig minst seks hjemmekamper på Emirates Stadium denne sesongen. Slik sett høres Uniteds ene noe lite ut, men det er vel ikke utenkelig at det kan bli flere. Hjemmekampene mot Arsenal og Manchester City (i henholdsvis april og mai) bør være kandidater, og hjemmekampen mot Liverpool i januar burde kanskje også vært det?

Vi får håpe at det blir mer å glede seg over mot Aston Villa på Old Trafford, og mot Manchester City på Etihad Stadium helga etterpå – men vi lever nok godt med det om det ikke blir fullt spennende!

Arsenal v Manchester United - Barclays Women's Super League
DET MESTE GIKK PÅ SKINNER FOR SKINNER: Dette var ikke bare den beste kampen under Marc Skinner: det var den beste siden United fikk et kvinnelag igjen.
Powered by Labrador CMS