Vil bruke sinnet fra Arsenal-tapet for å få en best mulig Old Trafford-debut

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-kvinnene tapte i helga borte mot Arsenal etter tidlige baklengsmål i hver av omgangene.

– Det var vondt, det var en lang reise hjem for alle involverte, sa Stoney på presseseansen før lørdagens hjemmekamp mot West Ham, en kamp som blir kvinnelagets første på Old Trafford.

Stoney forteller om en revansjesugen spillergruppe.

– Vi hadde to dager fri etter Arsenal-kampen for å reflektere, men i samtaler etterpå var de sinte. Nå må vi gjøre det sinnet om til gode prestasjoner og scoringer, og sørge for at vi kan kontrollere det vi kan. 

Stoney sikter med den siste setningen til den klare forverringen i tabellsituasjon etter Arsenal-kampen: nå trenger United-nemlig Arsenal-poengtap i sesonginnspurten for å klare en topp tre-plassering (altså Champions League-plass).

TAPTE MOT ARSENAL: Jackie Groenen og Manchester United.
TAPTE MOT ARSENAL: Jackie Groenen og Manchester United.

Sviktet den siste tredjedelen

United hadde et mål om å ha ballen mer mot Arsenal denne gangen, men etter et tidlig baklengsmål fikk United mindre effekt av denne strategien enn hvis en hadde hatt en mer komfortabel situasjon.

– Det jeg tar med meg videre er at vi må være hardere å slå. Om en skal holde på ballen, så kan en ikke slippe inn innen i løpet av de første to minuttene. Om vi hadde kommet oss til 60-70 minutter på stillingen 0-0, så ville de ha kommet mer ut, og hadde åpnet seg litt mer opp. Alt handler om små marginer.

Stoney var fornøyd med en del av det United viste, men laget manglet det lille ekstra, og den ekstra nådeløsheten, fremfor mål.

– Vi skapte flere sjanser mot Arsenal enn jeg noen gang har opplevd, og vi testet ikke engang keeperen deres. Vi dominerte ballinnehavet, men den eneste statistikken som teller er resultatet. Jeg synes vi presterte godt helt frem til den siste tredjedelen, det var der vi sviktet.

ARSENAL VAR MER EFFEKTIVE FREMFOR MÅL: Her fra da Arsenal tok ledelsen før to minutter var spilt.
ARSENAL VAR MER EFFEKTIVE FREMFOR MÅL: Her fra da Arsenal tok ledelsen før to minutter var spilt.

Besøkte Old Trafford

Lørdag spiller United-kvinnene altså for første gang på Old Trafford, dessverre uten tilskuere.

– Som klubb er det et stort steg, men for meg som trener er det grønt gress, hvite linjer og to mål. Jeg er mer interessert i å få en seier, men for spillerne er det et fantastisk øyeblikk å kunne gå ut på Old Trafford og spille der. Vi trenger en god prestasjon, en seier vi kan huske derifra.

Torsdag fikk de United-spillerne som ønsket det besøke Old Trafford for å gjøre seg kjent med de nye omgivelsene fra et annet perspektiv enn tribuneperspektivet mange av dem er vant til.

– Vi besøkte garderobene, og så på banen, slik at det ikke er noe nytt som kommer på lørdag.

– Det kommer til å være et fantastisk underlag for oss til å spille fotballen vår på, og til å bevege ballen raskt og bryte dem ned. De er defensive i en 5-4-1-formasjon, så det kommer ikke til å bli enkelt å gjøre det, men vi vet at vi har spillere som er kapable til det.

Stoney var for øvrig kritisk til at kampen ikke er TV-kamp, og kun vises på FA Player.

Powered by Labrador CMS