Våre vurderinger om laget mot Arsenal

Manchester United må slå tilbake etter det forsmedelige tapet mot Sheffield United og vi er ganske sikre på at Ole Gunnar Solskjær simpelthen sender sine elleve beste menn på banen mot Arsenal.

Publisert Sist oppdatert

Det innebærer også at laget nesten gir seg selv. Det er faktisk kun i én posisjon vi føler et snev av usikkerhet på hvem Solskjær velger.

Før midtukeoppgjøret mot bunnlaget Sheffield United, var Arsenal det siste laget som hadde slått United i ligaen.

MER BRUNO-JUBEL I VENTE?: Bruno Fernandes gratuleres av lagkameratene etter scoringen mot Liverpool.

Da viste kalenderen 1. november, og siden det omtalte oppgjøret på Old Trafford gikk Ole Gunnar Solskjærs United og Mikel Artetas Arsenal i hver sin retning.

United fant formen, mens Arsenal trøblet.

Nå har imidlertid Arsenal funnet formen og står med imponerende 16 av 18 mulige poeng på de siste seks kampene, mens United trenger å unngå to tap på rad i ligaen for første gang denne sesongen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Victor Lindelöf har fått hvile i enkelte kamper for å spare den kranglete ryggen, men etter å ha stått over mot Sheffield United, er svensken tilbake til storkampen på Emirates.

Eric Bailly måtte også stå over onsdagens kamp etter å ha fått en smell, men Solskjær bekreftet på fredagens pressekonferanse at den hurtige stopperen er tilbake og i troppen til lørdagens kamp.

Det betyr at Solskjær kan velge fra en nesten skadefri tropp der kun Phil Jones og Brandon Williams er ute.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Arsenal-kampen er 12.00 lørdag


David de Gea – Førstevalget mellom stengene hadde en kjip dag på jobben mot Sheffield United uten at han kan bebreides for baklengsmålene. Har ofte storspilt på Emirates før, og trenger å vise seg frem fra sin beste side også lørdag.

Aaron Wan-Bissaka – Det har gått litt i rykk og napp med høyrebacken. Enkelte kamper er han enorm, mens han andre ganger havner i unødvendig mye trøbbel. Likevel bankers på høyrebacken.

Victor Lindelöf – Fikk hvile sist og er tilbake nå.

Harry Maguire – Kapteinen som spiller alt hviles naturligvis ikke til denne særdeles viktige kampen.

Luke Shaw – En annen spiller som fikk hvile nesten hele kampen mot Sheffield United. Erstatteren Alex Telles serverte den målgivende corneren til Harry Maguire, men Shaw sin plass er neppe truet. Har vært solid i det siste.

I FORM: Luke Shaw har vært i storslag denne vinteren. Forhåpentligvis varter venstrebacken opp med en ny solid kamp mot Arsenal.

Scott McTominay – Kommer inn på midtbanen for å krige.

Fred – Har vært Solskjærs sterkeste kort på den sentrale midtbanen en stund. Oser av selvtillit, og United trenger en ny god kamp av brasilianeren mot ballsikre Arsenal-spillere.

Paul Pogba – Har vært inne i en meget god periode i United-trøyen, men kampen mot Sheffield United ble en nedtur for han på samme vis som resten av laget. Vi tipper franskmannen er både spillesugen og revansjelysten.

Bruno Fernandes – Muligens nede i en liten bølgedal om dagen, men er likevel lagets viktigste spiller. Bankers.

Marcus Rashford – Har bare unntaksvis fått de pausene han kunne trengt, men både Mason Greenwood og Anthony Martial skyter med løskrutt om dagen til tross for at førstnevnte riktignok scoret mot Liverpool. Farten kan bli en trussel, forhåpentligvis blir de taktiske valgene hans det samme. Det har vært for lenge mellom hver gang vi har sett genistrekene fra Rashford i det siste.

TRENGER EN OPPTUR: Det har gått opp og ned for Marcus Rashford de siste ukene.

Edinson Cavani – Anthony Martial er ikke i form, og mot Arsenal vil det komme godt med å ha en spiss som jobber iherdig både med og uten ball. Det er rett og slett vrient å se for seg at Solskjær velger Martial fremfor Cavani slik formen til de to angriperne er nå, men dette er egentlig den eneste posisjonen der vi er litt i tvil. Martial nyter stor tillit hos Solskjær.


Alternativene

…er som vanlig mange.

Dean Henderson – Cupkeeperen, men reserve i ligaen.

Axel Tuanzebe – Ingen god dag mot Sheffield United, og om Lindelöf sin rygg setter svensken ut av spill, noe vi ikke tror, er Eric Bailly foran i køen.

Eric Bailly – Kunne vært et interessant alternativ på grunn av farten, men vi anser ham egentlig kun som aktuell fra start om Solskjær velger fem bak og det tviler vi på.

Alex Telles – Svakere enn Shaw defensivt, men har en god innleggsfot. Joker fra benken?

HERLIG PASNINGSFOT: Men vi tror Solskjær velger Luke Shaw på bekostning av Alex Telles fra start mot Arsenal.

Nemanja Matic – Ingen stor kamp i midtuken. Må vike når Scott McTominay og Fred er tilbake etter å ha bivånet onsdagens nedtur fra benken.

Anthony Martial – Er inne i en blindgate om dagen. Men det er likevel ikke utenkelig at Solskjær tar sjansen på franskmannen. Men vi tviler…

Vi kan ikke se for oss at Donny van de Beek, Mason Greenwood, Juan Mata eller Daniel James er alternativer fra start til kampen mot Arsenal

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Arsenal-kampen er 12.00 lørdag

Arsenal

16 poeng av 18 mulige på de siste seks kampene har plutselig gjort Arsenal til en Champions League-kandidat igjen. Særlig om Artetas menn følger opp med en ny seier lørdag.

Men Arsenal-manageren har en rekke usikre kort.

Pierre-Emerick Aubameyang har fått fri for å tilbringe tid med sin syke mor og det er usikkert om han er tilbake.

Thomas Partey og Emile Smith Rowe skal begge testes før kamp etter skader, mens Kieran Tierney trolig er tilbake. Martin Ødegaard kan få sin debut for Arsenal mot United. 

Det er svært vanskelig å spå hvilket lag Arsenal stiller med, men vi prøver oss med disse elleve, og bommer neppe med mange:

Mulig Arsenal-lag: Leno, Bellerin, Holding, Luiz, Cedric, Partey, Xhaka, Saka, Smith Rowe, Pepe, Lacazette

Powered by Labrador CMS