fred322

Våre vurderinger om laget mot Arsenal

Publisert Sist oppdatert

Manchester United kom ned på jorden igjen i sluttminuttene mot Crystal Palace og den strålende rekken på ni strake triumfer tok slutt med poengdelingen på Selhurst Park.

Nå venter en enda tøffere bortekamp mot ligaleder Arsenal, og United må dessuten unnvære Casemiro som fikk gult kort på tampen av oppgjøret mot Palace og må ut i karantene.

casegul
DER RØYK ARSENAL-KAMPEN: Casemiro fikk gult kort mot Crystal Palace og må stå over mot Arsenal.

Erik ten Hag var imidlertid kjapp til å påpeke at United slo Arsenal på Old Trafford uten Casemiro. Brasilianeren kom inn først drøye ti minutter før slutt da United ledet 3-1, og Erik ten Hag trenger en like helhjertet innsats fra spillerne sine denne gangen.

FORHÅNDSSAKER:

SJELDEN MULIGHET: Kan skje for andre gang siden Ferguson-æraen
PORTUGISISK KRIGSSKIP:
 Enorm rekke uten tap med Fernandes på banen
SKADER: – Duo ikke med til London
TEN HAG: – Sancho jobber med det neste steget
ARTETA:  – United har mange strenger å spille på

Manchester United

Anthony Martial måtte ut mot City, og ble ikke klar til Palace-kampen i midtuken. Martial var heller ikke med resten av troppen som reiste med tog til hovedstaden lørdag ettermiddag.

Det var heller ikke Diogo Dalot som ble skadet i ligacupen mot Charlton. Facundo Pellistri og Kobbie Mainoo var begge med i troppen som reiste til London.

Donny van de Beek mister resten av sesongen, mens  Jadon Sancho ikke vurderes som klar av Ten Hag selv om han har sluttet seg til førstelagstreningene igjen.


David de Gea – Spanjolen viste frem storspill mot Palace selv om han måtte hente ballen ut av eget nett etter et surt baklengsmål på overtid. Selvskreven også her og må igjen hente frem storspill fra øverste hylle.

Aaron Wan-Bissaka – Solskinnshistorien i United de siste ukene. Har storspilt i Dalots skadefravær og portugiseren har plutselig fått en utfordring med å vinne plassen på høyrebacken tilbake.

Raphaël Varane – Franskmannen sprer trygghet og ro i de bakre rekker. Ten Hags utfordring blir å sørge for at kampbelastningen på Varane ikke blir for stor, men etter Arsenal-kampen kommer det to semifinaler i ligacupen mot Nottingham Forest og en FA cup-kamp mot Reading. Det er da det ligger an til rotasjon på laget, ikke mot ligalederen.

Lisandro Martínez – Tilbake fra start mot Palace, og starter også denne. Med plaster over øyet.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
TØFFING: Lisandro Martínez måtte tåle en albue i hodet mot Palace, men vi tror den tøffe argentineren starter mot Arsenal.

Luke Shaw – I sitt livs form. Selvskreven.

Fred – Det var en del fans som ble overrasket over at Fred spilte fra start mot Manchester City, men brasilianeren gjorde en solid jobb på midtbanen mot byrivalen og vi er ganske sikre på at han kommer til å få sjansen på ny her, ikke minst fordi Casemiro må stå over.

Scott McTominay – Vi tror Erik Ten Hag vil satse på en ganske lignende oppskrift mot Arsenal som den han hadde mot Manchester City og det betyr ekstra bemanning sentralt i banen. Da er McTominay et naturlig valg.

Christian Eriksen – Vil få en viktig jobb som playmaker når Bruno Fernandes inntar en litt ny rolle lik den han hadde mot City på Old Trafford.

Bruno Fernandes – Vi tror Fernandes tar plass på høyrekanten på bekostning av Antony som ikke hadde noen stor kamp mot Palace.

Marcus Rashford Så måtte Rashford omsider gå målløs av banen i Palace-kampen, men venstrekanten er likevel i storform. Selvskreven på laget og håpet er at han kan finne veien til nettmaskene mot Arsenal slik han gjorde på Old Trafford i 3-1-seieren i september.

Wout Weghorst – Den 30 år gamle nederlenderen fikk sin United-debut mot Crystal Palace og i Anthony Martials skadefravær vil det overraske om han ikke får sin andre kamp i United-trøyen mot Arsenal. Alternativet er at Rashford er spiss og at Alejandro Garnacho tar plass på venstrekanten, men det er et trekk vi har mer tro på at Ten Hag vil vurdere senere i kampen.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
NY SJANSE FRA START: Vi tror Wout Weghorst får sin andre kamp fra start når Arsenal venter i London.

Alternativene

Erik ten Hag har Harry Maguire, Victor Lindelöf og Tyrell Malacia i bakhånd ved behov, men vi tviler på at noen av dem starter. Om Antony starter tror vi det blir på bekostning av Scott McTominay og at Bruno Fernandes dermed får en mer tradisjonell rolle på midten.

Kobbie Mainoo, Anthony Elanga, Facundo Pellistri og Alejandro Garnacho, er alle med til London, men vi tror ikke noen av dem starter.


Arsenal

Mikel Artetas mannskap har imponert stort og Manchester United er det eneste laget som har slått Arsenal i ligaen denne sesongen. Arsenal kommer stinne av selvtillit etter å ha slått Tottenham 2-0 borte. 

Gabriel Jesus er fremdeles uaktuell med skade. Det samme er Reiss Nelson.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
FORRIGE DUELL: Mikel Arteta fikk en del å tenke på etter kampen mot Erik ten Hag og United på Old Trafford. Det er den eneste Premier League-kampen Arsenal har tapt denne sesongen. Kommer Arsenals andre ligatap søndag?

Arsenal har vunnet fem av de syv siste hjemmekampene i ligaen mot United, og United har kun scoret i tre av de siste ni bortelkampene i ligaen ,ot Arsenal.

Så til en litt hyggeligere statistikk; Marcus Rashford har scoret fire og hatt fire målgivende mot Arsenal på ti tidligere ligamøter mot Arsenal.

Anthony Taylor dømmer søndagens oppgjør på Emirates.

Vi tror Arsenal mønstrer det samme laget som slo Tottenham i sist ligakamp. Det betyr i så fall dette laget:

Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Zinchenko, Ødegaard, Partey, Xhaka, Saka, Nketiah, Martinelli

Powered by Labrador CMS