Dette er de potensielle debutantene

Har du aldri sett spillere som Dylan Levitt, Ethan Laird, Largie Ramazani og Di’Shon Bernard i aksjon før? Vi har skrevet kort om alle de mulige debutantene.

Publisert Sist oppdatert

Det blir mange debutanter i Kasakhstan.

Her kan dere se vårt tips til lagoppstilling i Kasakhstan. I den tipper vi tre debutanter fra start, og så kommer alle eventuelle bytter til å være debuten for den som kommer inn – altså trolig seks debutanter i løpet av denne torsdagen.

De av dere som følger med på akademifotballen, kjenner nok til de fleste av de ti aktuelle spillerne. For de av dere som ikke gjør det: her er en kjapp forklaring av hvem de mulige debutantene er.

Matej Kovar

Får neppe sjansen mot Astana siden Lee Grant skal spille.

Kovar har reist en del med A-laget allerede, spesielt når en av de andre keeperne har manglet, og 19-åringen ser ut til å ha tatt store steg siden i fjor. Han har imponert stort i EFL Trophy mot seniorlag (til tross for en stygg feil mot Doncaster), hvor han ved noen anledninger holdt United inne i kampene i de dårlige periodene av oppgjørene. Kovar har også reddet noen straffer denne sesongen, og ser rett og slett veldig spennende ut.

Utenom Dean Henderson er tsjekkeren sannsynligvis vår aller mest spennende keeper, og kanskje lukter det et utlån i vår?

HAR VÆRT I A-LAGSTROPPER FØR: Matej Kovar.
HAR VÆRT I A-LAGSTROPPER FØR: Matej Kovar.

Ethan Laird

Lovd startplass av Solskjær. Laird er en trolig spennende backtype som er en favoritt blant mange som følger akademifotballen. 18-åringen har offensive egenskaper som få høyrebacker kan kopiere, og kommer seg til veldig mange innlegg på grunn av kombinasjonen av høyt tempo og gode dribleferdigheter. Har dessverre slitt mye med skader, og har fortsatt litt å gå på defensivt, men Laird er en av de mest spennende spillerne vi har i akademiet.

Han har for øvrig vært i United siden han var ni år gammel.

Laird kan også spille stopper, men det vil overraske veldig om han ikke blir valgt på høyrebacken.

GOD OFFENSIVT: Ethan Laird, her etter å ha scoret mot seniorlaget Rotherham i EFL Trophy i august.
GOD OFFENSIVT: Ethan Laird, her etter å ha scoret mot seniorlaget Rotherham i EFL Trophy i august.

Teden Mengi

Teden Mengi er 17 år, og blir ikke 18 før i april, og han er med det den yngste spilleren som er med i denne troppen. At han er ung, betyr uansett ikke at han er en gutt som kan herses med – Mengi har fysikken i orden.

De første gangene undertegnede så Mengi i aksjon, så var han helt grei – men da var jeg ikke klar over at han var en del yngre enn de rundt seg. Mengi har utviklet seg godt, og har kanskje sett ut som den mest spennende stopperen i yngre klasser i klubben det siste året. Slik sett var det egentlig litt skuffende da Solskjær røpet at det var Di’Shon Bernard – som ofte har vært Mengis stopperkollega både på U18-laget og U23-laget – som starter mot Astana.

Mengi har tatt steget opp på U23-laget denne sesongen, og har tatt nivået der godt. Spilte nylig en U18-kamp igjen mot City, og scoret da mot Manchester City med en avslutning som det like godt kunne vært en spiss som stod for.

SPENNENDE: Teden Mengi.
SPENNENDE: Teden Mengi.

Max Taylor

Max Taylor har nok de fleste av dere hørt om de siste dagene.

LES OGSÅ: – Har vært en drøm siden jeg begynte å spille fotball

Den høyreiste stopperen har hatt testikkelkreft, og har vært gjennom en tøff periode med cellegiftbehandling og operasjon, og i september startet han trening igjen, og han har hatt to innhopp for U23-laget etter det.

Så, hvor god er han? Det er ikke så godt å si, egentlig, men han har i utgangspunktet ikke fremstått som et av de største talentene i klubben, og det ville definitivt vært overraskende om han startet mot Astana. At han kommer inn virker derimot ikke usannsynlig – og det vil i så fall være et flott øyeblikk for Manchester-gutten.

HELMAX: Blir det spilletid for Max Taylor?
HELMAX: Blir det spilletid for Max Taylor?

Di’Shon Bernard

19-åringen starter mot Astana, ifølge Solskjær.

Bernard var tidligere i Chelsea, men ble frigitt, og imponerte nok i United på prøvespill til at han signerte for de røde djevlene i 2017. Den London-fødte stopperen er sterk fysisk, men undertegnede har ofte blitt frustrert over at han har laget straffespark, gjort enkle feil, og virket ukonsentrert – men sånt kan jo naturligvis lukes bort. Egentlig kan han vel allerede sies å ha vist en utvikling på det området i det siste.

Bernard er ganske målfarlig, og kan bli et dødballvåpen i Kasakhstan. Kanskje er det han som slår til med en drømmedebut med scoring? Det skal sies at han ikke har scoret hittil denne sesongen, men her gjelder det å ha timingen i orden.

GOD STEMNING: Di’Shon Bernard – her (til høyre) sammen med Ethan Laird.
GOD STEMNING: Di’Shon Bernard – her (til høyre) sammen med Ethan Laird.

Arnau Puigmal

Det var knyttet store forventninger til Arnau Puigmal da han kom til klubben i 2017, men han har ikke slått ut i full blomst ennå. En del av den første sesongen ble spolert av skader, og i 2018/19-sesongen måtte midtbanespilleren stort sett spille høyreback, som erstatter for en skadet Ethan Laird.

Det løste han bra, men ikke på en sånn måte at det er naturlig å anta at han kommer til å ende opp på førstelaget i den posisjonen, og det han har vist på midtbanen har heller ikke vært slik helt ennå.

I enkelte kamper denne sesongen har han uansett sett bra ut, og undertegnede var til stede på Riverside Stadium tidligere denne måneden da han scoret to mål for reservene, det ene et glimrende frispark. Kanskje får han seg et innhopp mot Astana?

SHAW KVEN SOM ER MED: Arnau Puigmal, her sammen med Luke Shaw.
SHAW KVEN SOM ER MED: Arnau Puigmal, her sammen med Luke Shaw.

Dylan Levitt

Dylan Levitt er noe såpass sjeldent som en spiller som har vært i flere A-landslagstropper før han har fått sjansen på seniornivå i klubbsammenheng.

Han er en av spillerne Solskjær lovet en startplass til, og mange akademifølgere setter nok pris på dette – Levitts fotballhode har gjort at han har vært en spennende spiller å følge utviklingen til. Han har en evne til å slå de riktige pasningene som det bare er å håpe at vil kunne overføres til seniorfotballen.

Han har fungert godt sammen med James Garner, og i denne kampen får de en sjanse til å spille sammen mot skikkelig motstand.

LEVITT & CO: Fra onsdagens trening i Kasakhstan.
LEVITT & CO: Fra onsdagens trening i Kasakhstan.

Ethan Galbraith

Vi nevnte at Levitt har vært i A-landslagstropper før han fikk seniordebuten på klubbnivå, men Ethan Galbraith overgår det: han har nemlig debutert for det nordirske landslaget.

Den sentrale midtbanespilleren er bra både defensivt og offensivt, men utmerker seg sjeldent på samme måte som spillere som Garner og Levitt, og sjansen for at han er Manchester United-spiller om tre-fire år er vel ikke kjempestor – men det ville jo undertegnede sagt om Scott McTominay for noen år siden også. Nå kan han få debuten – sannsynligvis i så fall som innbytter. Han har sett bedre ut på U23-laget enn han gjorde for U18-laget – kanskje er han en spillertype som passer bra med gode spillere rundt seg, og som takler det å ta slike steg opp veldig godt?

For en måned siden scoret Galbraith et glimrende utligningsmål for United-unggutta mot Doncaster-seniorene i EFL Trophy.

KAN SCORE MÅL OGSÅ: Ethan Galbraith – her etter målet mot Doncaster.
KAN SCORE MÅL OGSÅ: Ethan Galbraith – her etter målet mot Doncaster.

Largie Ramazani

Det er ingen overraskelse at Largie Ramazani er i denne troppen. Solskjær så ham nylig dominere mot Sunderland, og den belgiske 18-åringen har vært meget god denne sesongen, og han er toppscorer for de nest beste med ni mål.

Han har vært en driblefant på kanten, men han har vist denne sesongen at han har langt mer ved seg også. Han har spilt mye spiss, og selv om han er liten av vekst, har han egentlig gjort det ganske god med mann i ryggen, ved god bruk av den styrken han har, og en herlig balanse i kroppen. Han er rett og slett en av spillerne som har vist best utvikling det siste halvåret.

Ramazani er ventet å bli lånt ut i januar – og det hviskes om at han kan havne hos Michael Appletons Lincoln City (som Ramazani var god mot i EFL Trophy i høst). Men først får han kanskje United-debuten sin mot Astana.

RAMAZANI: Nå kan tilværelsen hans bli snudd på hodet, om Solskjær velger å bruke ham mot Astana.
RAMAZANI: Nå kan tilværelsen hans bli snudd på hodet, om Solskjær velger å bruke ham mot Astana.

D’Mani Mellor

Kanskje har ikke Mellor det siste lille som skal til for å bli en United-spiller, men det er vanskelig å ikke unne 19-åringen en debut.

En ting er jo at han er en lokal gutt, og at det alltid er moro når de får sjansen, men en annen ting er at han er en spillertype som det er lett å bli glad i. D’Mani jobber hardt, hardere enn de fleste, og passer slik sett egentlig Solskjær-stilen. Mellor kan spille spiss, eller i de fleste andre angrepsroller, og han står med tre mål og fire målgivende på ti kamper for United-reservene denne sesongen.

Mye tyder nok på at Largie Ramazani er nærmere førstelaget enn hva Mellor er, og dermed også sannsynligvis nærmere både en startplass eller (enda mer sannsynlig) et innhopp.

JESSE OG D’MANI: To spillere som behersker kunsten å løpe. Lingard starter sannsynligvis mot Astana, mens D’Mani Mellor nok er kjempefornøyd om han får noen minutter.
JESSE OG D’MANI: To spillere som behersker kunsten å løpe. Lingard starter sannsynligvis mot Astana, mens D’Mani Mellor nok er kjempefornøyd om han får noen minutter.

Powered by Labrador CMS