antonyaj

HERE WE GO: – Seksårs-kontrakt og 100 millioner euro

Publisert Sist oppdatert

Det ble en transfer-saga.

Spilleren har vært åpenlyst frustrert.

Det har vært snakk om enorme pengesummer, det ender visstnok på 100 millioner euro, men nå har Erik ten Hag omsider har fått kloa i sin mann.

22 år gamle Antony, som er en venstrebeint høyrekant, blir United-spiller – etter at Fabrizio Romano søndag kveld kom med sin berømte «Here we go»-melding.

Det betyr ikke bare at Ten Hag har fått sin mann, men det betyr også at Antony har fått sin trener – mannen han så gjerne ville gjenforenes med.

Romano skrev tidligere søndag at det skal være snakk om en kontrakt frem til 2027, med opsjon på ytterligere ett år. United får altså kontroll på Antony fra han er 22 til 28 år.

The Athletics Laurie Whitwell skriver at United betaler 95 millioner euro i garantert overgangssum, og så kan Ajax få ytterligere fem millioner hvis ulike klausuler slår inn.

Seks dager etter seieren mot Liverpool og dagen etter seieren mot Southampton kunne United og Ten Hag altså innkassere enda en seier – selv om denne ble dyrkjøpt.

Antony blir Uniteds femte signering for sommeren, etter at Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Lisandro Martinez og Casemiro allerede er på plass.

United har dermed kjøpt spillere for 230 millioner euro i sommer, selv om den endelige bekreftelsen på Antony-kjøpet altså gjenstår. Det skjer trolig mandag.

Begynte i Nederland

Det var nederlandske Bart Sanders og  Gerjan Hamstelaar som startet ballet søndag. De meldte like før 13.00 om et salg, og en overgangssum på 99 millioner euro. Spesielt Hamstelaar var en ok Ajax-kilde.

Like etter meldte også Sky Sports at United var nær et Antony-kjøp.

The Athletics David Ornstein, som er blant de mest troverdige, meldte deretter at det hadde vært fremgang i samtalene mellom klubbene. Han nevnte en overgangssum på 100 millioner euro pluss mulige bonusutbetalinger senere.

ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skrev så også at det hadde vært et gjennombrudd angående overgangssummen i helga, selv om det fortsatt gjenstod litt før alt er i boks.

The Times skrev om det samme – at det er gode samtaler, og at begge parter skal tro på en overgang i løpet av de neste par dagene.

Det var uansett snakk om at Antony kunne ankomme Manchester allerede søndag eller også mandag.

– Toppsjefen i Ajax avgjorde

Romano var selv ikke helt med i starten, men så meldte han og troverdige De Telegraaf seg også på.

De Telegraaf, som følger Ajax veldig tett, meldte at United og Ajax nå var enige om hovedinnholdet i en overgang verdt om lag 100 millioner euro.

Dette skal ha vært en økonomisk avgjørelse av den nederlandske storklubben.

Den sportslige ledelsen i Ajax var nemlig imot salget, men toppsjef Susan Lenderink skal ha tatt en sjefsavgjørelse.

Det meldes fra Brasil at Sao Paulo får 20 prosent av overgangssummen, i tillegg til utdanningskompensasjonen som de har rett på.

En uke med mye utvikling

United bød 90 millioner euro tidligere i uka, men fikk nei. Det fikk den brasilianske kantspilleren til å ta direkte kontakt med Fabrizio Romano for å få ut sin versjon av saken.

Han var oppgitt over at Ajax brukte «dårlig tid til å finne en erstatter» som unnskyldning, all den tid han ifølge seg selv hadde varslet klubben tilbake i februar om at han ville bort.

Lørdag var det så et styremøte i Ajax, og søndag kom altså disse rapportene om salg. Med tanke på De Telegraafs melding om at det var toppsjefen i klubben som grep inn så kan dette styremøtet lørdag ha vært avgjørende.

Henviste til klubbledelsen

Nederlandske ESPN, som har rettighetene til nederlandsk fotball, forsøkte etter ligakampen til Ajax søndag å få svar fra treneren.

Du var ganske klar på at du trodde Antony kom til å bli?

– Jeg står fortsatt på det, sa Ajax-trener Alfred Schreuder da.

– Men det er trist hvordan alt i fotballen handler om penger, men du må snakke med ledelsen. Hvis det du nevner (red.anm: 99 millioner) er rett så vil jeg si at det er en 100-millionersavtale.

– Jeg vil imidlertid ikke snakke mer om Antony, sa han.

Og det slipper han nok nå som Antony blir United-spiller.

Det er altså ventet at United og Ajax vil offentliggjøre avtalen og enighet mandag.

MER: Dette er 22-åringen Ten Hag og hele Brasil drømmer om

Powered by Labrador CMS