Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League

– Ronaldo forsøker å samle garderoben

Publisert Sist oppdatert

Dagen etter at et samstemt pressekorps meldte at Ole Gunnar Solskjær kommer til å lede Manchester United på Tottenham på lørdag, publiseres det nye rapporter om hva som angivelig har foregått i United-garderoben de siste ukene.

Ifølge Manchester Evening News har Cristiano Ronaldo spilt en sentral rolle i motgangen.

Kilder forteller til lokalavisen at Ronaldo forsøker å samle garderoben og at 36-åringen har oppfordret lagkameratene til å støtte Solskjær.

Ronaldo skal ha bedt spillerne om å gi 100 prosent på banen, uansett hva de måtte mene om managerens taktikk, helt til et eventuelt managerskifte finner sted.

Samtidig rapporter The Times om diskusjoner med høy temperatur etter tapene for Leicester og Liverpool.

Flere spillere ha gått løs på hverandre og støtteapparatet verbalt i et møte to dager etter 2-4-tapet for Leicester. Solskjær skal ha bedt spillerne om å dele sine tanker om hva som kunne gjøres med lagets svake form, og enkelte skal ikke ha holdt tilbake.

En skal ha vært kritisk til avgjørelsen om å gjøre Harry Maguire til kaptein, mens en annen kritiserte noen av sine lagkamerater for manglende motivasjon på trening. Solskjærs laguttak skal også ha vært et tema.

Tre avgjørende kamper?

The Times skriver at Ed Woodward og Richard Arnold var i samtaler med Glazer-eierne om situasjonen mandag. Woodward og Arnold snakket også med Solskjær. Duoen skal ikke ha et ønske om å sparke nordmannen og vil gjøre det de kan for å hjelpe manageren framover.

Samtidig frykter Solskjær og hans trenerstab ifølge ryktene at dårlige prestasjoner i de neste tre kampene vil sørge for at de får sparken.

Telegraph-journalistene Jason Burt og Ian Whittell skriver også at Solskjær ikke har fått noen garantier utover at det er han som leder laget mot Spurs.

Dette stemmer også overens med hva united.no har hørt.

Leder United mot Tottenham

Flere pålitelige journalister, blant dem nevnte Burt og United-korrespondentene Paul Hirst (The Times) og James Ducker (Daily Telegraph) meldte tidligere tirsdag at krisemøter skal ha funnet sted på høyeste nivå i United-hierarkiet mandag.

Direktørene Ed Woodward, Richard Arnold, Avram Glazer og Joel Glazer skal ha vært del av dyptgående samtaler mandag kveld, uten at det kom pålitelige meldinger om at møtevirksomheten ville lede til Solskjærs avgang.

Sir Alex Ferguson skal ha vært blant dem som stiller seg bak sin tidligere elev og storscorer. The Guardian skriver at den legendariske skotten oppfordret klubben til å gi Solskjær en sjanse til å reise kjerringa, en avgjørelse også Woodward og Arnold skal ha stilt seg bak.

Det skal dog ha vært eier Joel Glazer som hadde det siste ordet, og amerikaneren sa seg altså enig i at Solskjær får fortsette, selv om det tirsdag kom meldinger om at Solskjær fryktet at han ville være arbeidsløs allerede før møtet med Nuno Espirito Santos Spurs-lag.

GAMLE VENNER: Sir Alex Ferguson skal ha stilt seg bak Solskjær, men var ikke involvert i treningsarbeidet som fant sted på Carrington tirsdag.

Ferguson var, sammen med tidligere styreformann Martin Edwards, på plass på Carrington tirsdag. Skotten skal dog ikke ha vært involvert i det som skjedde på selve treningsfeltet.

Woodward og Arnold skal ifølge Daily Telegraph på sin side ha gjort det klart overfor Solskjær at klubben ønsker at laget skal lykkes under nordmannens ledelse, men at fremtiden hans kommer til å bli avgjort av de neste kampene.

Etter møtene med Tottenham, Atalanta og Manchester City venter årets siste landslagspause, og United-styret ønsker å gi seg selv tid til å ta en endelig avgjørelse.

Det to uker lange avbrekket kan anses som et naturlig punkt til en skikkelig vurdering, men Solskjær kan komme til å være ute av sjefsstolen før den, dersom laget går på et nytt ydmykende nederlag innen den tid, ifølge Daily Telegraph.

Solskjær fortsatt godt likt

Gjengangsmelodien i engelske medier virker å være at Solskjær fortsatt er en godt likt mann på Old Trafford, og at stemningen skal være langt ifra så giftig som den var under José Mourinhos ledelse.

Samtidig melder The Times at flere spillere begynner å bli usikre på om Solskjærs taktiske ferdigheter er gode nok til å hamle opp med managerkonkurrenter som Pep Guardiola, Jürgen Klopp og Thomas Tuchel.

Avisen skriver videre at en opphetet diskusjon fant sted i United-garderoben i etterkant av 5-0-ydmykelsen mot Liverpool, der mange av spillerne skal ha uttrykt skepsis over den retningen klubben er på vei i.

Telegraph-journalist Ducker skriver at Eric Bailly er blant spillerne som har konfrontert Solskjær, etter at han ble vraket til fordel for en rusten Harry Maguire mot Leicester. Sistnevnte hadde knapt trent etter sitt ukelange skadeavbrekk, og presterte dårlig mot sine tidligere lagkamerater.

Southampton v Manchester United - Premier League
ØNSKER SEG BORT: Donny van de Beek har etter sigende byttet agent i et forsøk på å finne seg en ny klubb. Midtbanespilleren har bare startet to kamper denne sesongen.

Deler av spillergruppen skal også ha sett seg lei av måten Solskjær «favoriserer» spillere, til tross for at de ikke presterer, og måten dette har gått utover spillere som Jesse Lingard, Nemanja Matic og Donny van de Beek.

Nederlenderen er meldt å ha byttet agent, i håp om å komme seg bort fra et United der han ikke har fått flere enn seks minutter i ligaen denne sesongen.

Spillergruppen skal også ha stilt spørsmålstegn ved evnene til trener Kieran McKenna. 35-åringens treningsøkter omtales i engelske medier som «uinspirerende» og bedre tilpasset akademispillere.

Flere i United-systemet skeptiske til Conte

Med en manager som går en usikker fremtid i møte, er det ikke unaturlig at det dukker opp spekulasjoner rundt mulige, fremtidige arvtagere.

Det navnet som har blitt nevnt hyppigst tilhører italienske Antonio Conte.

The Guardian skriver at den tidligere Chelsea-treneren vanligvis ikke ønsker å ta over en klubb midt inne i en sesong, men at han er villig til å gjøre et unntak for United. Den italienske journalisten Alfredo Pedulla har meldt at Conte har fortalt klubben at han kan ta over nå eller i den kommende landslagspausen.

contech
TIDLIGERE CHELSEA-MANAGER: Antonio Conte tuktet blant annet José Mourinhos United i FA-cupfinalen i løpet av sin tid på Stamford Bridge.

Conte-leiren har dog selv uttalt at 52-åringen ikke kommer til å gi inn i samtaler med United før Solskjær eventuelt er ute av bildet. United har også nektet for at det har vært kontakt mellom dem og Conte.

United-hierarkiet skal også være splittet i sitt syn på den fyrrige managerskikkelsen. Selv om Conte angivelig har sine beundrere innad på Old Trafford, skal andre være skeptiske til om italienerens personlighet passer overens med en tilværelse som United-trener.

Ifølge The Times ønsker Glazer-familien seg en manager som vil bli i klubben på lang sikt, som gir ungdommen sjansen og som spiller offensiv fotball.

Conte har på sin side en historikk med å ryke uklar med styret i klubbene han har vært i, brukte et lag med snittalder på over 30 i Inter og har også blitt kjent for sin pragmatiske fotballfilosofi.

glazer
HAR SISTE ORD: Det er Glazer-familien som til syvende og siste avgjør om Ole Gunnar Solskjær har en fremtid som United-manager.

Manchester Evening News skriver også at Conte vil ønske seg mer kontroll over klubbens rekrutteringsstrategi, noe som ikke passer særlig godt med Uniteds eierfamilie.

LES OGSÅ: Derfor kan Conte være et hett navn for Glazers

Flere alternativer

De som i så fall måtte etterlyse en rød tråd i Glazer-familiens avgjørelser trenger også bare å ta en titt på managervalgene så langt etter Ferguson. Da vil man fort innse at det er mangelen på en rød tråd som er trenden: Fra Moyes til Van Gaal til Mourinho til Solskjær og kanskje nå Conte – hvis han virkelig er førstevalg.

Men kanskje er han ikke det.

The Suns United-journalist, Neil Custis, mener at en ledende agent nå har fått ansvaret med å kontakte fire mulige andre managere. De fire er Conte, Zinedine Zidane, Ajax-trener Erik ten Hag og Leicester-manager Brendan Rodgers.

tenhag
ERIK TEN HAG: På United-lista, ifølge Neil Custis i The Sun.

Agentens oppdrag er å avklare hva slags planer disse fire eventuelt har for United, og hva de vil kreve for å ta turen til Old Trafford.

Skal vi tro The Telegraph, finnes det ingen kandidater internt i klubben som anses skikket nok til å ta over managerrollen på midlertidig basis, dersom man bestemmer seg for å sparke Solskjær og jakte på en erstatter.

Det understrekes imidlertid også fra Custis at Solskjær fortsatt kan redde jobben sin, men at det da kreves en rask endring av resultatene.

Kanskje kreves det også seier mot Tottenham, seier mot Atalanta og så seier mot Manchester City.

LES OGSÅ: Ansvarlig redaktør Dag Langerøds kommentar om situasjonen mandag.

Powered by Labrador CMS