ny

Én av disse kan ta over for Solskjær

Dette er de fire managerne klubbledelsen skal vurdere ifølge rapportene.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag er det Darren Fletcher som lanseres som den mest sannsynlige løsningen på midlertidig basis. Tidligere har Ralf Rangnick blitt nevnt.

De fire navnene nedenfor vurderes som permanente løsninger.

🇫🇷 Zinedine Zidane (49)

Status: Arbeidsledig.
Meritter: La Liga i 2016/17 og 2019/20. Champions League i 2015/16, 2016/17 og 2017/18. VM for klubblag i 2016 og 2017. Alle med Real Madrid.
Filosofi: Offensiv og stjernespekket. Anklaget for å mangle en tydelig stil i motgang, til tross for alle titlene.
United-kobling: Scoret som Juventus-spiller på Old Trafford i 1997, og spilte begge semifinalene sammen med Conte i to år senere. Målgivende til Figo og Raúl da Real Madrid slo ut United i kvartfinalen i samme turnering med 3-1 på Santiago Bernabeu i 2003. Aldri møtt United som trener.

Real Betis Balompie v Real Madrid CF - La Liga

Ble koblet til United-jobben da den gikk til Solskjær, men endte da opp med å returnere til Santiago Bernabeu.

Nå har den franske legenden vært uten jobb siden mai.

Skal ifølge The Times være den kandidaten Glazer ønsker seg, og lørdag kveld skal klubbrepresentanter ha fått beskjed om å intensivere jakten på franskmannen. Selv skal Zidane være skeptisk til å avbryte sitt sabbatsår, og kona ønsker seg ikke til Manchester.

Vunnet alt som kan vinnes med Real Madrid, og hadde tilsynelatende full kontroll på stjernene i den spanske hovedstaden. Kan vise til tall som beviser at han skapte et lag som både kunne forsvare og angripe.

Hadde stor suksess med Cristiano Ronaldo og Raphaël Varane, og skal ifølge rapportene være begeistret for landsmann Paul Pogba. Det gjør ham til en interessant kandidat i manges øyne.

Spørsmålet er om Zidane vil til Old Trafford. Har tidligere blitt koblet til den franske landslagsjobben, selv om Didier Deschamps fikk beholde den etter et skuffende EM.

🇬🇧 Brendan Rodgers (48)

Status: Leicester-manager.
Meritter: Ligatittel i Skottland i 2016/17 og 2017/18. Fem skotske cuptitler. Alle med Celtic. FA-cupen med Leicester i 2020/21.
Filosofi: Offensiv, kontringsbasert, og godt organisert. Holdt seg til 4-2-3-1 i Leicester, men også lyktes med Vardy og Iheanacho i tospann.
United-kobling: Vunnet 5 av 15 kamper mot United, to av dem som Liverpool-manager. Husker nok best 3-0-seieren mot Moyes på Old Trafford. Ble slått av Van Gaal med samme sifre i det neste møtet.

Leicester City v Wolverhampton Wanderers - Premier League

En tidligere Liverpool-manager på Old Trafford? Vel, ingen umulighet, ifølge bookmakerne.

Det ble bare nesten på Anfield, men i Celtic og Leicester har den tidligere Mourinho-kollegaen vist hva han kan utrette.

Snublet på målstreken til Champions League to sesonger på rad, men to femteplasser med Leicester er først og fremst et bevis på hva Rodgers har bygget på King Power Stadium. Slo Chelsea i FA-cupfinalen i mai, klubbens første trofé i turneringen.

Handlet smart og drillet et tydelig system med Youri Tielemans, Wesley Fofana, Jonny Evans, James Maddison, Harvey Barnes og Jamie Vardy som viktige brikker.

Men ikke forbedret sitt kandidatur i oktober og november med lite overbevisende forestillinger mot Arsenal (0-2), Leeds (1-1) og Chelsea (0-2).

🇳🇱 Erik ten Hag (51)

Status: Ajax-trener.
Meritter: Æresdivisjonen i 2018/19 og 2020/21. Den nederlandske cupen i 2018/19 og 2020/21. Alle med Ajax.
Filosofi: Underholdende, moderne og effektiv angrepsfotball.
United-kobling: Aldri møtt United.

AZ Alkmaar v AFC Ajax - KNVB Beker

En ansettelse som vil minne litt om Solskjær. Kommer med mer erfaring, men vil regnes som et sjansespill av ekspertene.

Tok over som Ajax-trener i 2018 og har bragt den gode, gamle angrepsfotballen tilbake til Amsterdam.

Tatt dobbelen i Nederland de to siste sesongene og sparket bra fra seg i Champions League. Slo ut både Real Madrid og Juventus i 2019, og vunnet alle tre kampene i sesongens gruppespill. Knuste nylig Borussia Dortmund 4-0.

Bygger et nytt lag, nå som Matthijs de Ligt, Frenkie De Jong, Donny van de Beek og Hakim Ziyech er borte.

Sannsynligvis et tidsspørsmål før 51-åringen blir hentet av en enda større klubb.

🇦🇷 Mauricio Pochettino

Status: PSG-trener.
Meritter: Coupe de France i 2020/21 med PSG.
Filosofi: Forventer at spillerne jobber like hardt som seg selv.
United-kobling: En managerkandidat klubben skal ha fulgt lenge. Timingen virker aldri å være riktig.

Paris Saint-Germain Training And Press Conference

Mange vil være skeptiske til argentinerens manglende resultater i Tottenham og Paris Saint-Germain, men at United-ledelsen mener at Pochettino «tikker» mange bokser er en dårlig bevart hemmelighet.

Opptatt med å åpne Tottenhams nye stadion da Solskjær fikk jobben. Da han selv fikk sparken, var ikke et managerskifte et tema på Old Trafford. Nå har han hendene fulle med Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé i Paris.

Spørsmålet er om United tar sjansen på å vente. PSG er suveren ligaleder i Ligue 1, men det skal herske en viss skepsis rundt Pochettino i den franske hovedstaden.

Powered by Labrador CMS