Transfer

Ferdinand om Martials Sevilla-utlån: – Det er en god overgang for både klubb og spiller

Publisert Sist oppdatert

Tidligere United-stopper Rio Ferdinand er klar på Anthony Martials utlån til Sevilla, som ble bekreftet tirsdag kveld, er en god overgang for både franskmannen og United.

Spanjolene har angivelig godtatt å betale en sum på fem millioner pund for å låne angriperen, i tillegg til at de dekker alt av 26-åringens lønn.

Det er en god avtale som passer både spilleren og klubben, sier Ferdinand i en video publisert på den gamle forsvarsklippens egne Youtube-kanal.

Her har angriperen nettopp landet i Spania:

Det var Martials eget ønske å forlate Old Trafford.

Franskmannen har ikke startet flere enn to kamper i Premier League denne sesongen. Siden Ralf Rangnicks ankomst har det ikke blitt mer enn åtte minutter på banen for angriperen.

Noe av dette skyldes riktignok skader, men Martial skal ifølge Rangnick også ha nektet å være del av United-troppen før 2-2-kampen mot Villa, noe spilleren selv senere benektet.

Nå mener Ferdinand det vil gjøre Martial godt å få spille fotball igjen.

Anthony Martial trenger dette, han trenger å spille førstelagsfotball regelmessig. Han har ikke vært fast på laget på over ett år og han trenger denne overgangen, sier Ferdinand.

Den franske angriperen fikk kanskje en av tidenes aller beste debuter da han ble byttet inn fra benken i rivaloppgjøret mot Liverpool, rundlurte stopper Martin Skrtel, før han plasserte ballen rolig i hjørnet bak Simon Mignolet.

Franskmannen fulgte opp med å bli Uniteds toppscorer i debutsesongen, men siden har det vært mye opp og ned.

Han har vist glimt gjennom United-karrieren der du har tenkt at denne guttungen er veldig spesiell, men så har det også vært tider der han har vært veldig uimponerende og du tenker at dette ikke er bra nok, sier den gamle United-stopperen og fortsetter:

Forhåpentligvis forbedrer han seg. Dette åpner kanskje også opp for at United kan hente noen andre.

TonyRalf
SKILLES SOM VENNER: Martial og Rangnick ser ut til å ha begravet stridsøksene. Franskmannen kom inn i seieren over West Ham og var involvert i det avgjørende målet.

Martial har tidvis blitt kritisert for det flere mener er et uengasjert kroppsspråk, men Ferdinand mener at det i stedet er franskmannens tilpasningsevne som gjør at han har slitt med å levere på et stabilt nivå.

Ferdinand mener Martial blir for lett å lese for motstanderforsvarere, fordi han ikke er flink nok til å løpe i bakrom.

Når han får ballen i beina, er han en trussel for enhver forsvarsspiller. Når han fører ballen mot folk, er han fenomenal. Men han beveger seg for lite uten ballen. Han løper ikke i bakrom. Han er kjapp og noen ganger må du variere måten du angriper motstanderne på. Du kan ikke alltid be om ballen i beina.

Selv om Martial nå kommer til å tilbringe resten av sesongen på utlån i Spania, har Sevilla visstnok ikke noen kjøpsopsjon, noe som betyr at franskmannen returnerer til Old Trafford til sommeren.

Der har han flere år igjen av kontrakten. Likevel tror ikke Ferdinand at det finnes noen vei tilbake inn igjen i United-laget for Martial.

– Nei, det tror jeg ikke, er den resolutte konklusjonen fra Ferdinand.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS