Manchester United v Crystal Palace

«De har gitt oss mye glede til nå i sommer – klarer de det samme når det virkelig gjelder?»

Publisert Sist oppdatert

Rett over uken har gått siden Ten Hags første kamp.

Manchester United har scoret 11 mål på 3 kamper.

Fronttrioen Rashford, Sancho og Martial har stått for 7 av dem.

Martial scoret i sin tredje kamp på rad i oppkjøringen. Det er det lenge siden sist skjedde i United-historien.

Manchester United v Crystal Palace
GRYENDE FORM: Anthony Martial har scoret tre på tre i sesongoppkjøringen.

Forrige gang?

Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney i forkant av 2007/2008-sesongen.

Ronaldo scoret i tre kamper på rad, mens Rooney like godt noterte seg med scoring i fire på rad.

Den sesongen vant United både Premier League og Champions League.

Martial kan med det lukte på oppkjøringsrekord i kampene mot Aston Villa i Perth og Atletico Madrid i Oslo.

Rashford har scoret i to strake, mens Sancho også har scoret to på tre kamper.

Har vi en ny supertrio i på gang?

Det er selvfølgelig tidlig å konkludere all den tid vi fortsatt er 18 dager unna første seriekamp mot Brighton 7. august.

Mot Crystal Palace tirsdag tegnet alle tre seg på scoringslista.

Martial 1-0, Rashford 2-0 og Sancho 3-0, attpåtil assistert av Martial.

I de tre kampene United har spilt under Ten Hag har vi sett at Martial, Sancho og Rashford alle har lagt ned verdifulle metere for laget og jaktet akkurat det Ten Hag har gjentatt i flere intervjuer i sine tre første uker; sett motstandernes forsvarsspillerne under press!

Etter kampen var den nederlandske manageren ikke opptatt av enkeltspillernes prestasjoner. For nederlenderen er det mye viktigere å få frem at angriperne løper sokkene av seg og setter topp-presset og dermed kan vinne ballen høyt i banen noe han fikk se av de tre på topp.

Det er enklere sagt enn gjort. Dersom intensiteten i presset ikke er godt nok, eller at det ikke gjøres samlet vil laget avgi mye rom og være svært sårbare for kontring i mot. Mot både Liverpool og Melbourne fikk vi eksempler på dette.

Likevel har det gitt Rashford, Sancho og Martial resultater i de tre første kampene.

Manchester United v Crystal Palace
SUPERTRIO: Martial, Sancho og Rashford har gitt United-fansen et smil om munnen så langt denne sommeren. Klarer de det samme når sesongen starter?

Selv om det hittil ikke har gitt direkte avkastning i mål gir det laget mulighet til å vinne ballen høyere i banen og dermed være mer direkte i lengderetning etter at ballen vinnes tilbake litt dypere i banen og når det funker kan man spille på fronttrioens styrker.

En Rashford med selvtillit og sin ekstreme hurtighet har mulighet til å sette selv de beste forsvarere på prøvelser det er vanskelig å håndtere. Akkurat nå synes jeg vi kan se tegn til den spilleren som slo gjennom for førstelaget som 18-åring. Sulten, målfarlig og som orker å jage i press.

Jadon Sancho innehar tekniske ferdigheter få andre forunt. Han utfordrer, dribler strør pasninger, slår innlegg og har klart å være effektiv med ball i de 156 minuttene han har fått så langt. Etter et år med tilpasning til Premier League ser det ut som om han er i bedre fysisk form og står bedre rustet for den kommende sesongen.

Martial har vist en spilleglede det er lenge siden vi har sett av franskmannen og han har til forskjell fra under de tidligere managerne lagt ned mye arbeid uten ball. I kampen mot Liverpool så vi Martial legge ned, litt satt på spissen, flere meter i press enn under hele forrige sesong til sammen. Med ball har han også tidligere vist at han på sitt beste er en kunstner og i sommer vist at han også er klinisk foran mål når sjansen først byr seg.

Sammen har de vist at de har en god forståelse av hverandre og vist gjennom de tre kampene at kommunikasjonen og samspillet sitter. Det fikk vi enda et eksempel på på 3-0-scoringen mot Palace. Rashford til Martial. Martial til Sancho. Sancho i mål. Dette kombinert med en lekenhet og offensiv frihet som det er lenge siden vi har sett fra angrepspillerne til Manchester United.

Spørsmålet her er om de vil klare å levere slik de har gjort når sesongen starter hjemme mot Brighton. Jeg tror og håper vi vil få se denne fronttrioen gi fansen mye glede i form av mål, målgivende og festfotball. Forhåpentligvis kan de sammen også skinne i mang en kamp på Old Trafford!

Powered by Labrador CMS