Dette er debutene vi husker best

Publisert Sist oppdatert

Det meste tyder på at Donny van de Beek vil få United-debuten sin lørdag kveld. Om det blir fra start eller benken gjenstår å se, men at nederlenderen vil bli å se på banen i løpet av kampen er temmelig sikkert. Dean Henderson kan også potensielt få debuten sin lørdag kveld.

I den anledning har vi sett på fem debuter vi husker spesielt godt:

Federico Macheda

Premier League-sesongen 2008/09 var en spinnvill sesong. United vant serien med 90 poeng, men Liverpool endte bare fire poeng bak. I tillegg var også Chelsea lenge med i kampen om gullet.

I april den sesongen hadde United besøk av Aston Villa på Old Trafford. United lå under 1-2 da én 17 år gammel debutant entret banen. Cristiano Ronaldo utlignet knappe ti minutter før slutt, men det var på overtid det skulle eksplodere. Federico Macheda mottok ballen på hjørnet av 16-meteren og curlet ballen i lengste hjørnet godt inne på overtiden.

På det tidspunktet av sesongen var alle poeng viktige, og selv om United til slutt vant serien med fire poeng kan det målet ha vært helt avgjørende.

VELFORTJENT KLEM AV SJEFEN: Federico Macheda og Sir Alex Ferugson.
VELFORTJENT KLEM AV SJEFEN: Federico Macheda og Sir Alex Ferugson.

Anthony Martial

Uniteds toppscorer den kommende Premier League-sesongen? Franskmannen spilte seg rett inn i United-supporternes hjerter da han scoret i debuten hjemme mot Liverpool i 2015.

Og det var litt av et mål. Christian Benteke hadde redusert med et brassespark, men Martial skulle overgå det. Franskmannen kjørte karussell med «halve» Liverpool-laget, før han satte inn 3-1 og spikeren i kista.

Åtte dager senere scoret Martial to mål mot Southampton i sin første kamp fra start.

ØYEBLIKKET: Anthony Martial scorer mot Liverpool.
ØYEBLIKKET: Anthony Martial scorer mot Liverpool.

Marcus Rashford

Atnhony Martial ble skadet under oppvarminga til kampen mot Midtjylland i Europa League. Inn for franskmannen kom 18 år gamle Marcus Rashford. Uniteds gullkalv tok vare på muligheten og scoret to mål mot danskene, og feiret begge målene sine med Dean Henderson som sto på tribunen. Lørdag kan potensielt sistnevnte få sin debut.

Tre dager senere scoret Rashford to og assisterte ett i Premier League-debuten hjemme mot Arsenal.

FEIRER MED FANSEN: Marcus Rashford etter å ha scoret mot Midtjylland. Dean Henderson er til venstre i bildet.
FEIRER MED FANSEN: Marcus Rashford etter å ha scoret mot Midtjylland. Dean Henderson er til venstre i bildet.

Wayne Rooney

Det var store forventinger til Wayne Rooney da han ble hentet fra Everton i augsust 2004. Rooney ble tidenes dyreste tenåring på det tidspunktet og overtok den utmerkelsen fra Cristiano Ronaldo som hadde blitt hentet fra Sporting.

Rooney begynte nedbetalingen av prisen allerede i sin første kamp. Den nåværende Derby-spilleren scoret hattrick i debuten sin mot Fenerbache i Champions League.

Det ble starten på en fantastisk United-karriere for Rooney. Den dag i dag er han Uniteds mestscorende gjennom tidene med 253 mål.

IKON: Wayne Rooney.
IKON: Wayne Rooney.

Ole Gunnar Solskjær

United hadde snust på Alan Shearer i over ett år, men endte i stedet opp med å signere en litt ukjent nordmann ved navn Ole Gunnar Solskjær. Den nåværende United-manageren brukte ikke lang tid på å få få United-supporterne til å glemme Shearer.

Seks minutter brukte Solskjær på å presentere seg på Old Trafford i debuten mot Blackburn. Han scoret også mot Nottingham Forrest i sin første kamp fra start.

Solskjær scoret totalt 126 mål for United der målet mot Bayern München i Champions League-finalen i 1999 naturligvis henger høyest.

HØYDEPUNKTET: Av alle Ole Gunnar Solskjærs 126 mål var scoringen mot Bayern München det aller viktigste.
HØYDEPUNKTET: Av alle Ole Gunnar Solskjærs 126 mål var scoringen mot Bayern München det aller viktigste.

Powered by Labrador CMS