Utelukker ikke at alle kan spille samtidig

Publisert Sist oppdatert

I samme seanse som han forklarte hvorfor Manchester United ikke var så defensive som Jürgen Klopp skulle ha det til, sa Solskjær at han kan finne på å bruke alle spissene sine samtidig.

Det innebærer altså et United-lag med Marcus Rashford, Anthony Martial, Mason Greenwood og Edinson Cavani. Og kanskje også Paul Pogba og Bruno Fernandes?

RADARPAR? Anthony Martial og Marcus Rashford feirer scoring mot Everton i ligacupen.
RADARPAR? Anthony Martial og Marcus Rashford feirer scoring mot Everton i ligacupen.

– Jeg var en del av et godt United-lag, og sjefen hadde gjerne minst fire spisser å velge mellom. Vi har spillere som kan score i hvilken som helst kamp mot hvem som helst. Jeg er veldig fornøyd med de jeg har, og vi jobber med å skape gode relasjoner på banen, sa Solskjær.

– Vi kan bruke dem på forskjellige måter, og en gang vil kanskje alle spille samtidig.

Kvartetten Solskjær refererer til er nok først og fremst den han utgjorde sammen med Andy Cole, Dwight Yorke og Teddy Sheringham i 1998/99-sesongen. Senere spilte han naturligvis også sammen med kollegaer som Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney, Diego Forlan og Louis Saha.

Til tross for tøff konkurranse, har det imidlertid manglet på scoringer fra spissene denne sesongen. Rashford står med 14, Martial og Cavani med fem hver, og Greenwood med to.

Solskjær har likevel full tillit til angrepet.

– Vi har store talenter som Mason, Marcus og Anthony, mens Edinson har rutinen, sier Solskjær som omtaler de tre førstenevnte som «de tre».

– Marcus har scoret 14 mål denne sesongen, og de andre vil også bidra. Forrige sesong scoret de tre rundt 60 mål til sammen (62 er riktig). De tre kan spille sammen i mange år, og Edinson kan hjelpe til med erfaringen sin så lenge han er her.

Edinson Cavani har for øvrig det beste målsnittet av de fire. Tallene til united.no viser at bare fire spillere i Premier League er mer effektive enn 33-åringen.

Powered by Labrador CMS