Etterlyser bedre avslutninger fra angrepsspillerne

Publisert Sist oppdatert

På del to av pressekonferansen før Newcastle-kampen ble United-angriperne et tema.

Marcus Rashford, Anthony Martial og Mason Greenwood imponerte alle forrige sesong, og denne sesongen har alle tre opplevd motgang – selv om det må sies at Marcus Rashford har vært ganske så produktiv, med 17 scoringer og 10 målgivende pasninger hittil i 2020/21-sesongen.

Martial har sju scoringer og fem målgivende pasninger, mens Greenwood har fire mål og fire målgivende pasninger.

– Vi er det laget som har scoret flest i Premier League hittil, så det er noe å bygge videre på. Men det er fair å si at Mason, Anthony og Marcus, angrepsspillerne som scoret så mange mål sist sesong, egentlig ikke har nådd de samme tallene denne gangen, sa Ole Gunnar Solskjær, som fortsatte:

– Jeg prøver å se på det som noe positivt, for når de begynner å score, så vil være et mye bedre lag, og resultatene våre vil fortsette med å forbedre seg.

Solskjær selv var i sin tid kjent som en svært god og kald avslutter, og han mener de unge angrepsspillerne rett og slett må levere bedre avslutninger.

– De nærmer seg, men det handler om å få til bedre avslutninger. Vi skaper mange store sjanser.

I tillegg kan kanskje timingen på scoringene være viktig, siden mål preger fotballkamper, og United har hatt en stygg tendens til å slippe inn det første målet denne sesongen.

– Å score det der første målet er viktig i enhver kamp, fastslo Solskjær.

SOLSKJÆR VIL HA FLERE MÅL: Fra Anthony Martial, Mason Greenwood og Marcus Rashford.
SOLSKJÆR VIL HA FLERE MÅL: Fra Anthony Martial, Mason Greenwood og Marcus Rashford.

– Jeg har ikke blitt overrasket, bare imponert

En spiller Solskjær er fornøyd med, er Edinson Cavani. Men på spørsmål om han har blitt overrasket av veteranen, så benektet Solskjær dette – han hadde jo tross alt undersøkt litt på forhånd.

– Jeg har ikke blitt overrasket av Edinson, bare imponert. Jeg snakket med Ander Herrera, Diego Forlán og andre spillere som kjente Edinson. Samtlige av dem roste Edinson for hans innstilling og personlighet – og det er akkurat det vi har sett.

– Jeg kan bare si at jeg har blitt veldig imponert av ham. Men overrasket? Nei, for jeg visste hva det var vi fikk.

På spørsmålet om United kom til å utnytte forlengelsesopsjonen som vil binde uruguyaneren til klubben til sommeren 2022, så svarte Solskjær følgende:

– Jeg kommer til å sette meg ned med ham ved sesongslutt. Vi kommer til å ha en diskusjon med Edinson, og blant oss her i klubben. Men jeg må si at det han har gjort har vært veldig positivt, og alt jeg kan si er at jeg håper været i Manchester vil bli bedre for hans del!

Fredag formidlet vi Ole Gunnar Solskjærs kommentarer om Edinson Cavani, og der varslet han at klubben kommer til å ha en samtale med 34-åringen i nær fremtid, så kommentarene fra pressekonferanse to var altså litt annerledes.

GODE SPISSER: Edinson Cavani og Ole Gunnar Solskjær.
GODE SPISSER: Edinson Cavani og Ole Gunnar Solskjær.
Powered by Labrador CMS