Cavani knuser Rashford og Martial

Publisert Sist oppdatert

Hvis det er én ting Ole Gunnar Solskjær er opptatt av foruten resultater og utvikling så er det at det i bunnen av alt som leveres som United-spiller så skal det ligge beinhard jobbing.

Med Edinson Cavani har han også fått det helt på topp.

Det positive er også at Cavanis inntreden ser ut til å ha påvirket lagkameratene til å yte bedre.

United.no har sett nærmere på antall kilometer tilbakelagt av midtspissene denne sesongen, og de viser nok det de fleste mener å ha sett.

Cavani jobber beinhardt, Rashford også ganske bra, mens Anthony Martial ligger klart bak de to spisskonkurrentene sine.

Samtidig virker det, som nevnt, som om Cavanis inntreden også har slått godt ut for franskmannen.

Kilometer løpt per kamp som midtspiss 2020/21:

Langt bak, men noe bedring

Selv om oversikten over også viser hvor stor forskjell det er i antall kamper som midtspiss, så viser den tydelig også forskjellene mellom de tre spillerne.

Anthony Martial klokket for eksempel inn under 9 kilometer i fem av sine seks første kamper denne sesongen.

Det er langt bak det Rashford og Cavani har levert.

OMDISKUTERT: Det er mange som mener mye om Anthony Martial i United-drakten.
OMDISKUTERT: Det er mange som mener mye om Anthony Martial i United-drakten.

Som oversikten viser så har imidlertid også franskmannen tatt seg sammen den siste tiden. I de tre siste kampene hans fra start som midtspiss, mot Leeds, Leicester og Aston Villa, har han vært over 9 kilometer hver gang og også over 9,5 kilometer én gang.

Etter Leeds-kampen, som er Martials sesongrekord, fikk han også positiv omtale fra Solskjær.

– Jeg synes at Martial viste mot Leeds – og han vet at jeg maser på ham om dette, men løpsstatistikken fra den kampen viste en ny standard fra ham, en standard jeg vil se mer av, sa Solskjær.

Den forbedringen kan være et tegn på flere ting. Den fysiske formen er blitt bedre, Ole Gunnar Solskjær har nådd gjennom med sine ønsker eller også at Edinson Cavani har fått Martial til å ta seg sammen.

Sammenliknet med uruguayanerens jobbing blir det imidlertid lite fra Martial.

Cavani i en egen klasse

Cavani har nemlig tilbakelagt over 10,5 kilometer i begge de to kampene han har startet og fullført i ligaen i United-drakten, noe som betyr at han løper hele banens lengde minst ti ganger mer enn Martial i løpet av kampen.

To kamper er ikke mye å sammelikne med, men det er også verdt å merke seg at Cavani i de 45 minuttene han fikk mot Southampton og West Ham løp pene 5,53 og 5,23 kilometer – noe som bare understreker et trolig snitt på 10,5 eller mer hvis han hadde spilt hele kampen.

– Jobben starter med presspillet som gjørs i angrepet, for å forhindre at ballen kommer for nært vårt eget område. Det er en jobb som hele laget må gjøre, som en enhet, og jeg mener også at det er noe vi må levere enda mer på for å kunne kjempe (i toppen) helt til sesongslutt, har Cavani sagt om sin egen arbeidsinnsats til manutd.com.

Marcus Rashford har plassert seg midt mellom de to, som regel på cirka 10 kilometer løpt i løpet av kampene sine som midtspiss, men også der har pila pekt i riktig retning over tid.

Selv om han har hatt bedre kamper enn mot Liverpool så satte for eksempel Rashford løpsrekord som midtspiss på Anfield.

United.no har ikke samme mulighet til å gå i dybden på kamper i Champions League, men en kjapp titt på kilometer løpt i gruppespillet denne sesongen viser at Martial hadde et snitt på 9,0 kilometer, Rashfords snitt var på 9,68 kilometer og Cavani klokket inn til et snitt på 10,8 kilometer hvis man omgjorde de 207 minuttene han fikk til et snitt over 90 minutter.


Merk: Det er enkelte ganger midtspissen er byttet ut noen minutter før slutt. I de tilfellene har vi for enkelthetens skyld ganget opp løpstallet slik at det han for eksempel løp i 82 minutter  blir omgjort til 90 minutter hvis han hadde fortsatt i samme stil. Kampen mot West Ham – der Cavani begynte som midtspiss og Rashford så kom inn i pausen er utelatt, siden begge fikk kun 45 minutter. Merk også at mot Southampton så startet Rashford som spiss, men ble kantspiller i 2. omgang. Det har også vært kamper her hvor United ikke har spilt den mer tradisjonelle 4-2-3-1-formasjonen, som er den mest brukte formasjonen.

Powered by Labrador CMS