Derfor er Solskjær overbevist om at Martial kan sette personlig rekord

BRUGGE/OSLO: Som en relativt ukjent 19-åring sparket Anthony Martial i gang United-karrieren med et smell i 2015. Fem år senere leverer franskmannen endelig et lignende scoringssnitt igjen.

Torsdag kveld scoret en presset Martial sitt 14. mål denne sesongen da Manchester United sikret seg et brukbart utgangspunkt med 1-1 før returoppgjøret mot Club Brugge.

På pressekonferansen etter kampen var et av spørsmålene om 24-åringen kan nå 20 scoringer denne sesongen. Martial har slitt uten makker Marcus Rashford og sto med én scoring på seks kamper.

Denne uka ble det scoring både mot Chelsea og Club Brugge.

Passende nok var det Simon Mignolet som sto i mål på Jan Breydelstadion – den samme keeperen Martial scoret på i debuten mot Liverpool på Old Trafford i 2015.

2020: Anthony Martial utligner til 1-1 for Manchester United mot Club Brugge på Jan Breydelstadion i sin 204. kamp for klubben.

– Anthony kan definitivt ta steget opp og nå 20 mål denne sesongen, sa Solskjær i Brugge.

– Han er en strålende avslutter med utsøkt teknikk. Han kan også spille som en falsk nier. Noen ganger vil jeg at han er sterkere fysisk.

– Men scoringen mot Chelsea var som et mål fra 1980-tallet.

– Det hender jeg må be ham gjøre ting som ikke er naturlig for ham. Han og Marcus har spilt på kanten et par år og har måttet omstille seg til spissrollen.

2015: Anthony Martial scorer sitt første mål for Manchester United på Simon Mignolet i debuten mot Liverpool på Old Trafford.

Bedre målsnitt enn noen gang

Kun to spillere har scoret 20 mål eller flere i én og samme sesong for Manchester United siden Robin van Persie gjorde det i Sir Alex Fergusons siste sesong i 2012/13.

Zlatan Ibrahimovic stoppet på 28 mål for José Mourinho i 2016/17, mens Romelu Lukaku scoret 27 mål sesongen etter.

Martials personlige rekord er 17 mål fra debutsesongen 2015/16 under Louis van Gaal, og alt tyder på at franskmannen bryter 20-målstaket så lenge han unngår skader fram til juni.

Med 14 scoringer på 2.085 minutter scorer Martial i gjennomsnitt hvert 149. minutt denne sesongen. Det er hans beste snitt i United-karrieren.

Opprettholder han snittet trenger han ganske nøyaktig ti kamper på å nå 20 mål.

Da er vi sannsynligvis i slutten av mars, all den tid United går videre i Europa League og i FA-cupen, der de møter Derby i femte runde.

På det tidspunktet gjenstår det fortsatt sju kamper i Premier League som skal spilles i april og mai, noe som gir Martial god tid.

BEST I 2019/20: Aldri tidligere har Anthony Martial scoret hyppigere enn han gjør i 2019/20-sesongen. Franskmannen scorer hvert 149. minutt, eller som denne grafen illustrerer: 0,0067 scoringer per minutt.

Kanskje nok tid til å slå Ibrahimovic og Lukaku også, og dermed bli den spilleren med flest mål siden Ferguson pensjonerte seg?

Martial har vært involvert i fire mål (tre scoringer, én målgivende) på sine fire siste bortekamper i alle turneringer. Det er like mange som på hans forrige ti kamper.

Med totalt 62 scoringer for Manchester United kan for øvrig Martial snart gå forbi Rashford på klubbens toppscorerliste. Rashford står med 64 scoringer, og foran ham ligger Dwight Yorke, Bob Donaldson og Stuart Pearson med 66.

NUMMER NI: Anthony Martial har fått mye tillit av Ole Gunnar Solskjær på topp denne sesongen.

Ighalo: – Føler meg bedre og bedre

Januarvikar Odion Ighalo scoret selv 20 mål for Watford i 2014/15-sesongen, men overbeviste ikke nevneverdig i Belgia.

Spørsmålet er hvor mye spilletid Ighalo vil få på bekostning av Martial.

Uniteds første nigerianer var nær scoring i debuten på Stamford Bridge, men fikk nådeløs kritikk i engelske medier etter det 23 minutter lange innhoppet mot Club Brugge.

– Odion Ighalo kom som en nødløsning i forrige måned, men basert på det vi fikk se hentet United feil nigerianer, skrev James Ducker i Telegraph, og sikter til 22-årige Emmanuel Dennis som denne sesongen har scoret mot både Real Madrid og Manchester United.

TO INNHOPP: Odion Ighalo har kommet inn både mot Chelsea og Club Brugge.

Selv forteller Ighalo at han føler seg bedre og bedre, men at han fortsatt har en vei å gå før den fysiske formen er der den skal være.

– Jeg føler meg bedre for hver kamp som går, forteller Ighalo, som spilte sin siste kamp for Shanghai Shenhua 6. desember, til The Athletic.

– Jeg er glad for å være her, og jeg håper målene kommer snart.

Ifølge The Athletic imponerte 30-åringen på en «7-a-side»-økt på tirsdag, der spissen viste hvor god han er til å beskytte og holde på ballen under press.

– Jeg må jobbe ekstra hardt for å komme opp på det nivået jeg skal. Det er tre år siden jeg spilte i Premier League. Jeg forsøker å gjøre det lille ekstra på trening og jobber med en fysisk trener på egen hånd, forteller Ighalo, som trente taekwondo da resten av laget var på Marbella.

Solskjær utelukker ikke at Ighalo kan få sjansen mot gamleklubben Watford på søndag. Det blir i så fall hans første opptreden på Old Trafford.

– Odion vil få flere minutter etter hvert og kan være aktuell (mot Watford). Jeg må også se hvordan det går med Mason Greenwood som ikke ble med til Belgia på grunn av sykdom, sa Solskjær til united.no og de andre mediene på pressekonferansen.