elanga061222

Inntektene fra salg nå: 20 millioner

Publisert Sist oppdatert

Anthony Elanga (21) forlater Manchester United til fordel for Nottingham Forest.

Det bekreftes av begge klubbene.

Svensken har signert en femårskontrakt med Midlands-klubben som forrige sesong beholdt plassen etter en god avslutning på sesongen.

– Det var interesse fra andre klubber, men for meg så føles Nottingham Forest som et perfekt sted å dra til. Jeg har jo vært her med United, og fra det minuttet jeg tuslet ut til oppvarming så kunne jeg høre supporterne helt inne fra garderoben. Det er et spesielt sted, og nå, som Forest-spiller, blir det enda mer spesielt, sier han til nettsiden til sin nye klubb.

På sosiale medier la han ut et følelsesladet farvel med United:

– Å få debuten min, å spille mer enn 50 ganger for førstelaget, å score i Champions League og også å vinne et trofé for denne utrolige klubben. Jeg ville tatt ganske av hvis du sa for 11 år siden, da jeg kom til England, at alt det kom til å skje.

– Det er så mange spillere og ansatte som har spilt en stor rolle for at de drømmene har blitt realisert, for at jeg har utviklet meg til den mannen jeg er i dag. Jeg er evig takknemlig overfor dere alle.

– Fra det øyeblikket jeg selv så en kamp fra Stretford End som ung gutt så har jeg visst at United-fans er spesielle. Vi kommer alltid til å ha ‘Rhythm is a dancer’, og det betyr alt for meg og familien min hver gang vi hører den sangen. Det finnes ikke nok ord for å ordentlig kunne takke dere for den utrolige støtten.

– Så er det rett tidspunkt for meg nå å ta det neste steget i karrieren min. Jeg lever for fotball, og jeg trenger rett og slett å kunne gjøre det jeg elsker hver eneste helg. Jeg er 100 prosent klar for å sette i gang, spent på hva som kommer og er like bestemt som tidligere på å få suksess. Takk, Manchester United!

Fire salg for 20 millioner

Det kunne lenge virke som om Elanga var på vei til Everton, men han ender nå opp i Nottingham Forest for det et samlet pressekorps sier skal være en overgangssum på £15 millioner – selv om klubbene ikke har villet kommentere overgangssum.

Fra før av skal United ha solgt Alex Telles til Saudi-Arabia for fire millioner, samt Zidane Iqbal til Utrecht for én million euro og Ethan Laird til Birmingham for noe mindre.

Totalt blir det ganske nøyaktig 20 millioner pund i inntekter fra fire spillersalg så langt i sommer.

United skal i tillegg ha hentet inn cirka én million pund på Birminghams salg av Tahith Chong til Luton, siden klubben hadde en ok videresalgsklausul med da Chong ble solgt til Birmingham i fjor sommer.

Gikk gradene i akademiet

Anthony Elanga kom inn i United-systemet allerede som 12-åring sommeren 2014 og ble tidlig lagt merke til grunnet sin enorme hurtighet.

Det var likevel først når han fikk sjansen på U18-laget han virkelig brakte oppmerksomhet.

I sin første fulle sesong scoret han fire mål på 22 kamper for for U18-laget til Neil Ryan. I den påfølgende sesongen ble han kåret til årets unge spiller i klubben.

Sommeren etter fikk han sjansen på førstelaget for første gang i en lukket treningskamp mot Aston Villa. Samtidig var han en viktig brikke i Neil Woods U23-lag og herjet med motstanderne i serien med hurtigheten og den direkte måten å spille på.

Gjennombruddet

Etter at han signerte langtidskontrakt med klubben og fikk være en del av flere kamptropper kom Premier League-debuten mot Leicester i mai 2021.

Sesongen etter fikk lynvingen gjennombruddet på førstelaget, det selv om han ikke fikk spilletid før i desember så endte han opp med 27 kamper og tre mål i løpet av 2021/2022-sesongen, inkludert scoringen på Wanda Metropolitano mot Atletico Madrid i åttendedelsfinalen av Champions League.

Elanga

Etter at Erik ten Hag tok over som manager har det blitt begrensede muligheter for Elanga til å vise seg frem. I det som ble hans siste sesong som United-spiller fikk svensken totalt 26 (7 fra start og 19 innhopp) kamper i alle turneringer og noterte seg for to målgivende pasninger.

Kantspilleren ender med det United-karrieren for nå med 55 kamper, fire scoringer og fire målgivende pasninger.

Lykke til i ny klubb, Anthony!

Powered by Labrador CMS