Mitten med ny spalte

United.no-spaltist Andy Mitten hater Liverpool, men elsker samtidig rivaliseringen mellom klubbene.

Søndag er et av sesongens virkelige høyepunkter. Jeg kommer til å synge anti-scouse sanger som en gal, og jeg håper vi knuser dem!

Men la oss starte med Rangers-kampen, som var en stor skuffelse. Det var forventet mye, både på og utenfor banen, men United klarte ikke å bryte ned Rangers’ 11-mannsforsvar og atmosfæren på stadion var grusomt tam. Ja, faktisk våknet publikum først da Valencia ble hjulpet ut på båre.

Det var Rangers’ første besøk til Manchester siden de ommøblerte byens sentrum før UEFA-cupfinalen 2008. Den gangen kom hver eneste Rangers-supporter i Skottland til Manchester, de fleste uten billett, men med en kasse billig øl i stedet. Resultatet var ikke pent, med flatfyll over hele byen. Jeg kjenner Mancunians som ikke en gang liker fotball (ja, de finnes, selv om de fleste av dem heller til blått), som nå avskyr Rangers på grunn av oppførselen til fansen deres den gangen.

Mange ekte Rangers-fans med billett oppførte seg imidlertid bra, akkurat som som de gjorde da de sist besøkte Old Trafford høsten 2003. Faktisk var det gruppen med United-hooligans, omkring ca 400 ”men in black”, som skapte mer bråk i Glasgow enn hva Rangers-fansen gjorde i returen i Manchester.

De ekte Rangers-fansen ble straffet denne gang, da alle 4.000 måtte dra til Wigans bane og hente billett før de ble fraktet i buss til Old Trafford. Jeg så dem da de kom ned Sir Matt Busby Way. Noen ble nektet adgang på grunn av fyll, men kvelden passerte uten alvorlige episoder.

United-supportere flest ble overrasket da lagoppstillingene ble lest opp. Det var ti endringer i forhold til Everton-kampen, men spesielt Nani og Berbatov var sårt savnet.

Alle håper det blir bedre mot Liverpool. Jeg hater dem, men samtidig respekterer jeg dem for deres fantastiske klubbhistorie. Liverpool er en ordentlig fotballklubb med en bred støtte, bare United har flere fans i England. Jeg har gode venner som følger dem i tykt og tynt, som Peter Hooton, som var vokalist i gruppen The Farm og forfatteren Kevin Sampson. De er sjokkert over hva som skjer med klubben sin under de amerikanske eierne, som får Glazer til å virke som forbilder for investorer i forhold. Så ille er det! Liverpool-fans er skamfulle, fordi i motsetning til United-fans da Glazer kom, ble Hicks og Gillette ønsket velkommen av de fleste Liverpool-fans. Så desperate var de etter å vinne sin første ligatittel siden 1990. De ønsket to cowboyer som hadde 25 pence til sammen velkommen, i håp om at Liverpool skulle utfordre United. I stedet faller klubben sammen fullstendig. De har stor gjeld og er til salgs, men ingen så langt ønsker å kjøpe. De klarer så vidt å holde fast ved sine tre beste spillere, Torres, Reina og Gerrard, men hvor lenge? De ønsker å spille Champions Leage, men når det kommer nyrike som Mancherster City blir det bare enda mer vanskelig.

Jeg håper United knuser ”Mickeys” 5-0 søndag, og jeg kommer til å synge anti-scouse sanger som en gal. Men ønsker jeg at klubben går konk? Nei! Det er en rivalisering vel verd å holde fast ved. Spesielt hvis vi fortsetter å vinne ligaen, og de ikke gjør det.