Mitten om Barca, Alves og mer

Les Andy Mittens nyeste innlegg her.

mittena_artikkel_stor
Andy Mitten.

Få kjenner Manchester United bedre enn Andy Mitten. Som mangeårig sjef for United We Stand og etter et langt liv som United-supporter følger han United verden rundt. Han bor delvis i Barcelona og delvis i Manchester, og jobber som journalist for flere store fotballblader, deriblant FourFourTwo og United-Supporteren. Han skriver fast for både united.no og United-Supporteren.

Om Barcelona, Dani Alves og sommeren

Av: Andy Mitten

 Vært i Barcelona den siste uka? Vel, da har du trolig hatt det bra. Barcelona har vært et fantastisk sted å være den siste uka.

Selv sliter jeg likevel mye med følelsene mine.

Siden 2011 har jeg delt livet mitt mellom leiligheten min i Manchester og den jeg har i Barcelona. Jeg har reist så mye at selv flyselskapene som ikke driver med bonuspoeng kontakter meg via mail hver dag for å sjekke om jeg ikke snart skal ta en ny tur.

Barcelona har også verdens beste fotball-lag for øyeblikket.

Jeg har sett dem 20 ganger live denne sesongen, og de ble bare bedre og bedre. Det er bra for dem, men for meg personlig betyr det ingenting. Jeg har ingen følelser for dem.  Vel, jo, jeg respekterer dem. Og ja, jeg beundrer dem som en fantastisk klubb. De er også meget profesjonelle i omgangen med journalister som meg selv.

De sender oppdateringer hver eneste dag om spillerne, skadesituasjonen og også den neste pressekonferansen. Til sammenlikning sender Manchester United kun ut liknende mailer når de skal offentliggjøre en ny sponsor. Likevel, det er United som er klubben min, og positive og negative anmerkninger kan finnes på begge klubber.

Historien viser også at fotballen fungerer som et kretsløp.

Akkurat nå er det Barcelona som er best, men de vil ikke alltid være det. De har hatt en fantastisk årgang, en glimrende junioravdeling og selvsagt Lionel Messi – verdens beste fotballspiller.

Eldstedatteren min er blitt fire år, og er United-supporter. Det er imidlertid ikke bare lett når alle andre i klassen holder med Barcelona.

Her om dagen spurte hun:

– Pappa? Er det ikke slik at siden jeg er fra Barcelona så burde jeg holde med Barcelona, mens du er fra Manchester og dermed holder med United?