AC

Tar Pogba i forsvar

Andy Cole er ikke enig i kritikken som har kommet mot Paul Pogba, etter at franskmannen og hans lagkamerater måtte kapitulere i åttedelsfinalen mot Sveits.

Publisert Sist oppdatert

Tilbakemeldingene etter Paul Pogbas prestasjon under Frankrikes åttedelsfinalenederlag har mildt sagt vært varierte.

Enkelte deler av britisk presse roste midtbanespilleren for innsatsen under kampen, blant annet ble det uttrykt at Pogba «opererte på et helt annet nivå», mens andre eksperter spurte seg om franskmannen «ikke er moden nok», etter å ha mistet ballen før Sveits’ viktige 3-3-mål.

(+) HER kan du lese det som ble sagt og skrevet om Pogba etter kampen.

Nå tar tidligere United-spiller Andy Cole til motmæle mot den sistnevnte formen for tilbakemelding. Storscoreren er overrasket over all kritikken Pogba har fått etter kampen.

– Jeg synes han var brilliant. Han viste alle hvilken god spiller han er, sier Cole til manutd.com.

– Lagkameratene hjalp ham ikke

Cole mener det er urettferdig å gi franskmannen skylden for sveitsernes sene utlikning. Situasjonen oppsto etter at Pogba ble taklet på midtbanen, før Granit Xhaka spilte gjennom Mario Gavranovic.

Han pirket ballen i hjørnet bak Hugo Lloris, og sendte dermed lagene ut i ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, der sveitserne altså kom seirende ut.

– Jeg får det ikke til å stemme, begynner Cole.

– Mister du ballen mens du prøver å skape noe på deres banehalvdel, og så løper de (sveitserne) over halve banen for å score et mål, betyr det at lagkameratene ikke hjalp ham (Pogba) spesielt godt. 

 

LES OGSÅ: «Du fortjente bedre enn dette, Paul»

TAR POGBA I FORSVAR: Andy Cole klør seg i hodet over kritikken mot Paul Pogba.

Mannen som scoret 121 mål på 231 kamper for United påpeker at en spiller av Pogbas kaliber må kunne ta risikoer og stole på forsvaret bak ham.

– Vi gir alle bort ballen. Mbappé bommet også på en sjanse da han skulle tatt ballen inn på høyrefoten – har noen nevnt det? Det er en Paul Pogba-greie, tror jeg. Han leverte utvilsomt en strålende straffe også. Han gjorde alt bra i går natt, sier Cole og fortsetter:

– Jeg trodde virkelig at fotball var et lagspill. Jeg trodde virkelig at det var elleve menn der ute. Jeg hører alt det som sies nå, og den eneste spillere som får skylden er visst Paul Pogba. 

Mener enkelte aldri vil endre mening

Cole mener at den franske midtbanestjernen har levert strålende pasninger gjennom mesterskapet, og roser den ruvende franskmannen for hans kreativitet og flotte scoring mandag, som Cole mener var hentet fra «øverste, øverste hylle».

Når Cole får spørsmålet om enkelte rett og slett aldri kommer til å endre mening om Pogba, uansett hvordan franskmannen gjøre det på banen, er ikke engelskmannen i tvil:

– 100 prosent, 100 prosent, svarer Cole.

France v Switzerland - UEFA Euro 2020: Round of 16
PRAKTSCORING: Uansett hvor polarisert Pogba-debatten er, er det ingen tvil om at hans 3-1-scoring mot Sveits var av det penere slaget.

– Jeg synes Paul har vært verdensklasse i lang tid. Når jeg hører tullet om at han ikke leverer for United – og jeg vil ikke være respektløs mot noen – men ser du på det franske laget, er det kvalitet i haugevis. 

Cole lar seg imponerer av at Pogba fortsatt stikker seg ut i et fransk lag overfylt av verdensstjerner.

– Han er fortsatt stjernen i det laget. Hvordan kan du da ikke snakke om ham som en verdensklassespiller når han spiller på internasjonalt nivå og er sjef i kampen, slik han var i går (mandag)?

Powered by Labrador CMS