Her er beviset – derfor sliter United

Publisert Sist oppdatert

– Manglende kvalitet, sa Harry Maguire.

– Manglende kvalitet, sa Ole Gunnar Solskjær.

Det var ikke så mye å gjemme seg bak etter 1-0-tapet mot Bournemouth, og mye av frustrasjonen fra fansens side gikk i retning Andreas Pereira, som ble tatt av banen etter 68 minutter.

lesernes spillerbørs her på united.no havnet han aller nederst.

Prestasjonen hans ble en påminnelse om hva United mangler – og har manglet fremover på banen i det meste av denne sesongen, spesielt med en Jesse Lingard som også har slitt med formen.

Derfor var det ikke så overraskende at Ole Gunnar Solskjær etter Bournemouth-kampen også snakket om at United trenger mer kreativitet.

United.no har sett nærmere på hva vi har fått fra 10er-rollen vår, en rolle som Andreas Pereira har hatt de siste kampene.

Tallene er nedslående. Spesielt sammenliknet med det beste ellers i Premier League.

En liten evighet bak de beste

Ser man på pasningssikkerheten på motstanders halvdel står Pereira med en treffprosent på 70,73 denne sesongen. Det gir ham en 169. plass i Premier League over spillere med 100 eller flere pasninger på motstanders halvdel så langt.

Ser man på pasninger som går inn i siste tredel av banen, altså området nærmest motstanders mål, så har han en treffsikkerhet på pasninger på 63,89 prosent – noe som gir ham en 96. plass i Premier League.

OMDISKUTERT: Det har vært noen håpefulle prestasjoner, men ser man på det som virkelig teller er Andreas Pereira langt bak de beste.

En kjapp sammenlikning viser at Pereira, i pasninger på motstanders halvdel, har en treffsikkerhet som ligger om lag ti prosent bak spillere i liknende posisjoner, som Manchester Citys Kevin de Bruyne og Leicesters James Maddison – og opp mot 20 prosent dårligere enn spillere som Liverpools Georginio Wijnaldum, Citys Ilkay Gündogan, Mahrez og Rodrigo og Arsenals Dani Ceballo.

Best treffsikkerhet, pasninger motstanders halvdel

Uniteds beste, treffsikkerhet pasninger motstanders halvdel.

Enda viktigere en evnen til å finne motstander inne på den tredelen av banen nærmest motstanders mål, der Pereira altså har en treffsikkerhet på 63,89.

Der ligger han 10-15 prosent bak De Bruyne, Maddison og Christian Eriksen, som brukes mye i samme posisjon.

På dette siste ligger Wijnaldum nesten 30 prosent foran Pereira, og også Tottenhams Son, Evertons Iwobi, Citys Mahrez og Arsenals Ceballos er for eksempel 20 prosent eller mer foran United-spilleren.

Premier Leagues beste, pasninger inn på siste tredel:

Uniteds beste, pasninger inn på siste tredel hos motstander:

Jesse Lingard er Uniteds beste når det gjelder pasninger på motstanders halvdel, med en treffsikkerhet på 87,62 prosent. Det gir en 17. plass i Premier League blant spillerne med 100 eller flere pasninger til nå. Fred og Anthony Martial er de eneste to andre United-spillerne over 80 prosent her.

Daniel James er best på det å finne en medspiller på siste tredel, men hans 75,78 prosent er fortsatt bare 45. best i ligaen. Det sier en del om manglende kvalitet her.

Det som er urovekkende er at også Scott McTominay, som er den ellers sentralt i banen som er lengst frem, også har svake tall.

Langt bak også på sjanser skapt

Kobler man disse tallene til antall sjanser skapt, som united.no skrev om forrige uke, der Ashley Young er nummer 15 i ligaen og Marcus Rashford er 29 – så sier det en del om at United-spillerne, sammenliknet med andre, ikke har levert.

Pereira har 12 skapte målsjanser så langt, noe som gir 53. plass i ligaen.  Lingard og McTominay har sju skapte målsjanser så langt, noe som betyr at begge er utenfor topp 100.

McTominay har to mål, men ingen av de to andre har scoret, mens både Pereira og McTominay har én målgivende hver.

Til sammenlikning så har Kevin de Bruyne skapt 40 målsjanser alene denne sesongen, mens Mason Mount, James Maddison, Jack Grealish og Gylffi Sigurdsson alle også har over 20 skapte målsjanser hver denne sesongen.

De fleste har nok også fått med seg at Jesse Lingard nå har gått 11 måneder uten å levere mål eller målgivende i Premier League for United.

All statistikk så langt viser også at United er dårligere enn de beste også på avslutninger.

Så er spørsmålet om man da mener at dette skjer på grunn av manageren eller faktisk sier mer om spillerne, og sånn sett er noe som betyr at han faktisk fortjener mer tid til å bygge sitt lag med sine spillere.

Det er uansett umulig ikke å tenke på hvor smart det er å holde fast på 4-2-3-1 så lenge den sentrale 10eren i systemet faktisk ikke leverer bedre.

Powered by Labrador CMS