onanate

– Jeg kan nesten ikke vente med å bidra til Ten Hags suksess

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld bekreftet Manchester United at kamerunske André Onana har signert for Manchester United.

Da la de nemlig ut følgende video på sosiale medier, med følgeteksten «overgangsbekreftelse på vei inn».

Like etter bekreftet de det hele så også med intervju, og så ble det offentliggjort at han skal spille med nummer 24 bakpå drakten.

Twitter-brukeren EuropeanLad, som kjenner Ajax godt, skriver at 24 ble valgt fordi bursdagen hans er 2. april (2.4), at det var nummeret han startet karrieren sin med, og da han skiftet til 1 så gikk det ikke like bra. Derfor gikk han tilbake til 24.

ona24

Den 27 år gamle keeperen har skrevet under på en kontrakt frem til 2028, og United har opsjon på ytterligere ett år. Han ble Uniteds andre store sommerkjøp.

Ifølge troverdige rapporter betaler United 51 millioner euro for keeperen, med fire millioner som mulige bonus-utbetalinger senere.

– En utrolig ære

– Å komme til United er en utrolig ære, og jeg har jobbet hardt hele livet for å komme til dette øyeblikket. Jeg har måttet passere mange hindringer på veien.

– Å kunne vokte buret ute på Old Trafford-matta og å kunne bidra for laget vil være nok en fantastisk erfaring. Dette er starten på en ny reise for meg, med nye lagkamerater og nye mål å kjempe for, sier han.

– United har en lang historie med vanvittige keepere, og jeg vil gi alt for å skape mitt eget ettermæle i klubben. Jeg er opprømt over å igjen kunne jobbe med Erik ten Hag, og kan nesten ikke vente med å bli en del av den suksessen jeg vet at han er så opptatt av å levere for denne fantastiske fotballklubben, sier Uniteds nye keeper.

Onana selv reiste til USA torsdag, etter å ha gjennomført legesjekken med United. Der slutter han seg til resten av United-troppen, som akkurat startet USA-touren, der Arsenal er motstander i første kamp, lørdag kveld 23.00 skandinavisk tid.

Han har forresten holdt nullen i 104 av 255 klubbkamper hittil i karrieren.

– Han var førstevalget

Fotballdirektør John Murtough var klar da han kommenterte kjøpet.

– André var førstevalget vårt til å bli den nye keeperen, med akkurat den rette profilen når det gjelder tekniske kvaliteter og også personligheten hans.

– Etter å ha oppnådd suksess gjennom karrieren sin så vet vi at André vil bidra til den vinnermentaliteten vi er ferd med å skape i troppen vår.

– Han er allerede en av verdens beste keepere, og 27 år gammel så tror vi sterkt på at han kan utvikle seg videre de neste årene, sier han.


FLERE ONANA-SAKER:

Ansvarlig redaktør Dag Langerøds speiderrapport: (+) «Han kommer til å gjøre oss mye bedre»

Forsvinner ikke til Afrikamesterskapet: Onanas desember-nei hjelper United i januar

Onana-uttalelser: – Jeg håper å kunne vinne Champions League med United

Paul Thomas Clay: (+) – Dette gjør meg trygg på at han er et godt valg

Powered by Labrador CMS