onana160523p

– Det blir trolig en avtale hvis partene møtes på midten

Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har det vært en del frem og tilbake når det gjelder ryktene om Uniteds interesse for André Onana.

Fredag kveld dukket det opp sitater fra Inters CEO, Beppe Marotta, om Uniteds interesse.

– Manchester United har vist interesse [for Onana], noe som kanskje, eller kanskje ikke, leder til et bud i løpet av de neste dagene. Så snart det skjer, så vil både Inter og spilleren vurdere det nøye, bekreftet Marotta.

LES OGSÅ: Nå venter noen skjebnedøgn i keeperkaoset

Så kom meldingene lørdag om angivelig konkret United-interesse for Justin Bijlow, keeperen til Feyenoord.

I italiensk presse handler det fortsatt om Onana, og Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at klubbene fortsatt er i kontinuerlig kontakt, og at det er «ingen tvil» om Uniteds ønske om å hente Onana til tross for ryktene om andre keepere. Onana skal nemlig være Uniteds foretrukne kandidat til rollen som førstekeeper, og kamerunerens representanter hevdes også å være i gang med lønnsforhandlinger.

Det skal ikke være lagt inn noe formelt bud ennå, men David Harrison fra United-ledelsen skal være i Ibiza med Inter-direktør Piero Ausilio.

Inter skal ha krevd 60 millioner euro, mens United har sagt seg villige til å bruke 50 millioner euro (pluss tilleggsutbetalinger). Ifølge Gazzetta dello Sport vil det trolig bli en avtale om partene møtes på midten, altså på 55 millioner euro (47,3 millioner pund i nåværende kurs).

Sky Sport Italia melder at Inter forventer at det første offisielle budet kommer snart, kanskje allerede i løpet av søndagen. De skriver at Inter ønsker seg 50 millioner euro (43 millioner pund i nåværende kurs) pluss tilleggsutbetalinger for Onana, så de opererer altså med en lavere sum enn Gazzetta dello Sport.

Så blir det interessant å se hva som meldes de neste dagene, og da spesielt fra engelske medier.

Bijlow-spekulasjonene: Reell interesse eller forhandlingskort?

Laurie Whitwell fra The Athletic skrev at United har tatt kontakt med Feyenoord for å forhøre seg om målvakten, og Daily Mails Simon Jones og Dominic Hogan omtalte også interessen.

Bijlow, som har sju landskamper for Nederland, er under kontrakt med Feyenoord til sommeren 2025, og den nederlandske seriemesteren skal være lite lystne på å selge. Onana-interessen nevnes også i The Athletic-saken, og det kan virke som om Bijlow-interessen eventuelt vil handle om å få tak i et billigere alternativ som også kan være såpass god med beina at det passer Ten Hag.

En kan nok ikke totalt utelukke muligheten for at United har opprettet denne kontakten for å legge litt press på Inter heller, siden det ved flere anledninger har blitt snakket om at Inter har behov for å få solgt unna spillere i sommer.

biljow130423
KEEPERALTERNATIV: Justin Biljow.
Powered by Labrador CMS