tenhagskjermbildejuli2023
Skjermbilde: ManUtd.com

– Fotballen krever nå også at en er gode til å spille seg ut bakfra

Publisert Sist oppdatert

David de Gea er borte, og André Onana har kommet inn.

De Gea vant gullhanskene som den keeperen som holdt nullen flest ganger i Premier League i 2022/23-sesongen – men i tillegg til at feilene kom litt for ofte, så hadde han også noen begrensninger i andre faser av spillet som United-manager Erik ten Hag er opptatt av.

I et nytt intervju legger ikke Ten Hag skjul på at evnen til å spille seg ut bakfra er noe han ser på som svært viktig.

– Det viktigste for en keeper er selvsagt å holde nullen, og det er ikke noe han gjør alene. Derfor trenger en en veldig god defensiv organisering. Men evnene til en keeper handler om å holde buret rent, så det er det første kriteriet for en god keeper, forklarte Erik ten Hag i et intervju med MUTVs Danny Webber.

– Men fotballen krever nå også at en er gode til å spille seg ut bakfra, kvaliteter til å spille seg ut, og det er en kvalitet André har. En trenger begge deler. Så ja, vi er selvsagt fornøyde.

LES OGSÅ: Dag Langerød-kommentar/speiderrapport: «Nå skal jeg ta litt av: Han kommer til å gjøre oss mye bedre»

onanate
PASSER I TEN HAGS FOTBALL: André Onana.

– Med sin fysiske tilstedeværelse, og også sin personlighet – han er så gira på å vinne, veldig ivrig etter å vinne troféer – så kommer han til å hjelpe laget og troppen til å nå et høyere nivå.

Ten Hag ga også uttrykk for at Onana og Martínez hadde en god relasjon i Ajax, og at den samhandlingen og kommunikasjonen mellom keeper og resten av laget blir veldig viktig.

Videre ble De Gea hyllet av Ten Hag.

– Det er enormt det David har gjort for oss og Manchester United. Forrige sesong bidro han sterkt til vår topp fire-posisjon, til å vinne ligacuptroféet og til at vi nådde finalen av FA-cupen. Vi er veldig takknemlige for hva han gjorde for oss, og vi respekterer ham høyt, sa Ten Hag.

Se videoklipp av Onana på Carrington:

Powered by Labrador CMS