tenhag250723n

«Troen er tilbake!»

SESONGTIPS: Anders Fladstad håper at laguttakene blir mindre forutsigbare nå som Erik ten Hag har flere spillere han stoler på.

Publisert Sist oppdatert

Vi fortsetter med sesongtipsene fra united.no-redaksjonen, og denne gangen har turen kommet til Anders Fladstad.

FLERE SESONGTIPS:


Hvilke tre ord vil du bruke på å oppsummere sist sesong?
Troen er tilbake!

Hva vil være et minimum for at denne sesongen skal bli sett på som en god sesong for United?
Jeg ønsker å se en videreutvikling av de prinsippene i spillet som Ten Hag innførte forrige sesong. Håpet er at han nå har flere spillere som han stoler på og med det har «guts» til å ta litt flere sjanser med sine laguttak og at det ikke blir forutsigbart som det til tider ble forrige sesong. Samtidig er det viktig at vi klarer å kvalifisere oss til Champions League for andre år på rad, slik at det kan være en kontinuitet i så måte. Jeg tenker med det ikke at det vil være en stor nedtur om det ikke blir en ny tredjeplass eller noen troféer så lenge vi klarer å kvalifisere oss til den gjeveste av de europeiske turneringene.

Hva vil bli den nye sesongens store «snakkis»?
Den store snakkisen den kommende sesongen handler ikke direkte om United. Det blir all den tiden som kommer til å bli lagt til som overtid i Premier League. Selv om jeg er glad for at det tas tak i det faktum at det har vært enkelt for lag å tjene på å drøye tid tror jeg grepet som er blitt gjort med at det skal være en enda strengere linje med å legge til tid kommer til å bli heftig diskutert. Ikke bare kommer det til å føre til diskusjon, men også ekstra slitasje på spillere, noe som igjen går utover de svakeste. I tillegg får det jo følger for TV-selskapene når kampene drar ut og det blir mindre tid til analyser i studio og post-match-reaksjoner mellom kampene.

Wolverhampton Wanderers v Aston Villa - Premier League
TILLEGGSTID: Bare fem?!

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
Akkurat nå må jeg si kampen hjemme mot Bournemouth i starten av desember, siden det blir min første kamp på Old Trafford siden kampen mot Leicester i september 2019, som var før vi visste noe som helst om Corona-epidemien som ventet oss.

Hva er du mest bekymret for med United rent sportslig akkurat nå? 
Om bortestatistikken mot de beste vil bli bedre denne sesongen eller om Ten Hag fortsetter å være bastant på at det skal spilles på samme måte uansett hva og ikke tar noen forhåndsregler og tilpasninger til motstander.

Hvilken United-spiller skal vi se opp for denne sesongen, og hvorfor?
Nå må det sies at jeg bommet totalt med min spådom før forrige sesong da jeg skrev Zidane Iqbal, men jeg prøver meg igjen med en ung midtbanespiller. Jeg tror, på tross av skaden han pådro seg mot Real Madrid, at Kobbie Mainoo kommer til å vise seg som et virkelig stjerneskudd på Uniteds midtbane utover i sesongen.

main2
STORTALENT: Kobbie Mainoo.

Hvilket Premier League-topplag har gjort det beste spillerkjøpet?
Her er det vanskelig å komme utenom Declan Rice til Arsenal, som jeg vil tro går igjen hos flere her i redaksjonen. Det er en grunn til at midtbanespilleren var ønsket av flere av de største klubbene i England. Det er en spiller jeg gjerne skulle sett på Old Trafford som jeg tror Arsenal kommer til å få stor nytte av.

Trekk frem en united.no-artikkel alle bør ha fått med seg før sesongstart.
Oi, her er det vanskelig å velge bare en. Jeg synes det er veldig interessant å lese dybdeartiklene som er skrevet om både de spillerne som har kommet inn i Mason Mount, André Onana og Rasmus Højlund, men også de som ryktes inn hyppigst som Sofyan Amrabat og Benjamin Pavard.

Hvilke lag kvalifiserer seg for Champions League i 2024/25?
Med forbehold om at det nå blir fem lag som kvalifiserer seg fra og med sesongen 2024/25 så tror jeg det blir City, Arsenal, United, Liverpool også tror jeg at Aston Villa kommer inn som en joker og tar den femte og siste plassen og slår Chelsea og Newcastle på målstreken.

Hvilke tre lag rykker ned?
Slik ståa er akkurat nå så føler jeg Sheffield United står svakt med tanke på klubbens økonomiske situasjon. Wolverhampton er i kaos etter at Lopetegui forsvant ut nå rett før sesongstart og har heller ikke klart å forsterke troppen i sommer. Samtidig tror jeg dessverre det blir tøft for mirakellaget Luton som jeg dessverre tror går rett ned igjen.

Powered by Labrador CMS