threes

Beckham eller Saudi-Arabia, men ikke Apple?

Den tidligere United-spilleren ønsker å bli et del av et konsortium som kjøper Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld smalt nyheten om at Glazers-familien kan være villig til å selge United.

Troverdige Rob Dawson, United-journalist i ESPN, skriver at Glazers kun vil selge hvis salgssummen setter ny verdensrekord i pris for en sportsklubb, og amerikanerne forventer visstnok et bud på i overkant av seks milliarder pund.

Hvis united.no har googlet rett så vil det knuse den nåværende rekorden, som er Denver Broncos som ble solgt for 4,65 milliarder dollar tidligere i 2022.

Kilder skal også ha fortalt ESPN at det er fullt salg som er det mest sannsynlige utfallet, selv om tirsdagens uttalelse var noe vage. Dette skal være gjort for ikke å svekke Glazers’ utgangspunkt i de videre forhandlingene.

Oppmuntrer saudiarabiske bud

BBC skriver torsdag kveld at Saudi-Arabias sportsminister at den saudiarabiske regjeringen definitivt vil støtte private saudiarabiske bud.

– Jeg kan ikke snakke for dem, men jeg vet at det er en stor sult og mye lidenskap for fotball der. Premier League er den mest sette ligaen i Saudi-Arabia og regionen, og vi vil definitivt støtte et hvert bud på United og Liverpool, siden vi vet at det vil reflektere positivt på idrett i vårt kongedømme, sier han.

iTrafford med Apple?

Samtidig renner det på med mulige interessenter, riktignok fra variable kilder.

Torsdag ettermiddag skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News at mannen som står bak kleskjeden Zara, Amancio Ortega, skal ha informert United-ledere om sin interesse.

Luckhurst – og Daily Star – skriver også at Apple skal undersøke muligheten for å kjøpe United.

ortega22
TOPP-20 i VERDEN: Rikdommen til Amancio Ortega gir ham muligheten til å kjøpe United, men han skal ikke ha noen erfaring fra idrettsverdenen.

Så må det sies at Luckhurst eller Evening News ikke har noen forhistorie på å være ledende eller best informert om denne type United-saker. Ta derfor disse to koblingene med en klype salt.

Det tok heller ikke lang tid før begge påstandene ble avvist.

Spanske COPE kontaktet Pontegadea, selskapet som styrer alle Ortegas investeringer, og de sier at informasjonen er feil og avviser all interesse i United.

Sent torsdag kveld skrev også nettstedet Macrumours at deres kilde er klar på at den påståtte Apple-koblingen er falske nyheter.

Likevel, for ordens skyld, Ortega skal være god for over 61 milliarder dollar, men han skal ikke ha noen bakgrunn fra sportsindustrien. Det skal heller ikke Apple ha, selv om de også har mer enn nok av penger til å kunne kjøpe United.

Beckham returnerer?

Torsdagens mest interessante melding tilhører avisen Financial Times, som kobler David Beckham til et United-kjøp.

United-legenden har hatt stor suksess som forretningsmann etter at han la skoene på hyllen og er i dag inne på eiersiden i Salford City sammen med blant andre Gary og Phil Neville, Nicky Butt og Paul Scholes.

I tillegg eier Beckham MLS-klubben Inter Miami.

Selv om Beckham er en særdeles velstående forretningsmann, er prisen på Glazer-familiens aksjer langt utenfor 47-åringens rekkevidde. Den tidligere United-vingen, som fremdeles er en populær mann blant United-fansen, skal derfor være interessert i å bli en del av et konsortium som kan kjøpe klubben.

Financial Times skriver at Beckhams sterke merkevare kan bli viktig for investorer som ønsker å ha ham med på laget.

Onsdag kveld ble det også kjent at Sir Jim Ratcliffe, en av Storbritannias rikeste menn, forbereder et bud på klubben. Michael Knighton, som tidligere var involvert i et United-kjøp, sier nå at han ikke er aktuell denne gangen, men at han støtter Ratcliffes forsøk.

I en større sak onsdag så United.no på mulige interessenter, også ved å se på hvem som var interesserte da Chelsea nylig fikk nye eiere.

Powered by Labrador CMS