Diallo bøtelagt av det italienske forbundet

Amad Diallo har fått en bot på 42 000 pund grunnet en anklage om at han benyttet falske identitetsdokumenter.

Publisert Sist oppdatert

Tiltalen mot Diallo og hans bror Hamed Junior Traoré går ut på at fem voksne skal ha smuglet de to guttene fra Elfenbenskysten til Italia ved bruk av falsk familievisum i 2015. Det er The Times som omtaler saken i England torsdag.

Det italienske fotballforbundet (FIGC) avsluttet saken denne uken etter forhandlinger med spillernes forsvarere. Enden på visa er at de to brødrene må betale 42 000 pund i bøter hver.

I denne forbindelse straffes Diallo og Traoré av fotballforbundet for å ha brukt falske dokumenter da de signerte for hver sin italienske klubb. At de to guttene skal ha blitt smuglet inn i landet er en sak som håndteres av italienske myndigheter.

Diallo ble født i Abidjan i Elfenbenskysten i 2002 og skal ha blitt flyttet til Italia som åtteåring.

Ifølge FIGC fikk Diallo og Traoré visum i Italia på grunnlag av at de skulle gjenforenes med sine foreldre, Mamadou Hamed Traorè og Marina Edwige Carine Teher. Det italienske forbundet hevder imidlertid at det ikke stemmer at de to nevnte er guttenes foreldre. De hevder også at Diallo og Traoré ikke er brødre.

I en uttalelse fra FIGC heter det at de to guttene skal ha brukt falske dokumenter til å sertifisere slektskapsforholdet.

Disse dokumentene skal Diallo ha brukt da han signerte for sin første klubb i Italia, Boca Barco i 2015, før han gikk videre til Atalanta i 2018.

Italienske medier har rapportert at Diallos antatte mor er ansatt i Atalanta. Klubben har benektet at de har gjort noe galt.

I forbindelse med overgangen til Manchester United ble det bekreftet fra klubben at det var utfordringer rundt spillerens pass. Etter signeringen ble det gjort klart at Amad Diallo ikke ønsket Traoré som en del av navnet sitt.

Hamed Junior Traoré er 20 år og spiller for Sassuolo i Serie A på lån fra Empoli.

Powered by Labrador CMS