fred-cavani

Premier League-klubbene går sammen – frigir ikke spillere til landskamper i røde områder

Det ser ut til at flere United-spillere må stå over landskampene i september.

Publisert Sist oppdatert

I en uttalelse informerte det egyptiske fotballforbundet om at Liverpool har gitt beskjed om at de ikke lar Salah reise til Gabon, da landet står på Storbritannias røde liste.

At et land står på rød liste betyr at ved retur til England må spillerne ifølge regelverket tilbringe ti dager på karantenehotell.

En kunne derfor lure på hva som ville skje med Fred, Cavani, Eric Bailly og Amad Diallo – som alle har landskamper i røde områder.

Senere tirsdag kom svaret: Premier League-klubbene har i dag noe motvillig, men enstemmig, gått sammen om å ikke slippe de aktuelle spillerne til landskamper som spilles i rødlistede land.

Alle de søramerikanske landene Fred og Cavani skulle spilt sine landskamper i er røde. Elfenbenskysten (Bailly og Diallo) skal til Mosambik, som er rødt.

Skepsis fra Cavani – og FIFA

FIFA skal visstnok ha gitt beskjed til Confederation of Football for South America at Premier League-klubbene må gjøre spillerne tilgjengelige – og at det ellers vil bli konsekvenser.

Her kan det altså bli full krig.

Edinson Cavani, som alltid har vært veldig opptatt av å spille for landet sitt, virker heller ikke spesielt fornøyd med å høre at Premier League-klubbene går sammen om å hindre ham (…og alle de andre det gjelder!) i å spille landskamper.

I sin «story» på Instagram har Cavani lagt ut et bilde hvor han har skrevet «??» over Premier Leagues nyhetsmelding.

Trolig er det regelbrudd fra Premier League-klubbene å nekte å slippe spillere på den måten – og så er det samtidig veldig lett å skjønne klubbene siden de i så fall rammes hardt etter landslagspausen. Mest av alt håper nok flere av partene at det hele skal løse seg ved at det blir et slags unntak fra karanteneordningen.

cavsporsm

La Liga vil støtte klubber som ikke vil slippe spillere til CONMEBOL-kamper – mens EFL

De spanske toppdivisjonsklubbene har ikke på samme måte som Premier League-klubbene gått sammen om å la være å slippe spillere til landslagsspill når turen involverer røde land, men det er frustrasjon med at den søramerikanske landslagspausen har gått fra ni til elleve dager, og La Liga skriver at de vil gi sin fulle og hele støtte til klubber som ikke vil slippe spillere til landskamper i Sør-Amerika.

Klubbene i La Liga som dette gjelder skal møtes for å snakke om temaet i løpet av de kommende dagen.

Samtidig har også EFL varslet at de legger seg på samme linje som Premier League, hvor de ikke slipper spillere som skal spille i rødlistede land:

Powered by Labrador CMS