Portugal v Switzerland: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022

Bruno Fernandes herjet for Portugal, McTominay sentral i snuoperasjon

Lørdag var hele seks United-spillere i aksjon for sine landslag og spesielt to av dem fikk nøkkelroller i seiere for sine lag.

Bruno Fernandes noterte seg for to scoringer og en assist da Portugal vant 3-0 hjemme mot Bosnia, mens Scott McTominay var en viktig del av en rask snuoperasjon i sluttminuttene da Norge ble slått 2-1.

FULL OVERSIKT: Slik spilles landskampene fremover

Fredag ble det spilt tre landskamper med United-spillere i aksjon, noe du kan lese mer om i egen sak her.

Norge 1-2 Skottland

Skottland tok turen til Oslo og Ullevaal med håp om å fortsette den perfekte rekken i gruppa A i EM-kvalifiseringen og etter en sen snuoperasjon fik Scott McTominay og Skottland med seg tre poeng fra Norge.

Etter en målløs første omgang tok det fyr i andre omgang. Norge fikk straffe og tok ledelsen etter at Erling Haaland satte i mål med en god straffe. Det norske landslaget så ut til å ha god kontroll på kampen og var på god vei til tre poeng.

Skottland ville det likevel annerledes. Etter 87 min scoret Dykes 1-1 etter rot i det norske forsvaret og kun to minutter senere startet Scott McTominay et angrep med et godt løp fremover i banen. United-spilleren slo en lissepasning til John McGinn som spilte inn til Dykes som igjen la ballen igjen til innbytter McLean som trillet ballen bort i lengste hjørne.

Snuoperasjonen gjør at Skottland langt på vei er klare for EM og har seks poengs luke ned til Spania, riktignok med en kamp til gode. Georgia og Norge følger så videre med ett poeng hver.

90+6 min: SLUTT

89 min: MÅL! Skottland scorer igjen! Scott McTominay starter angrepet med et godt initiativ ute til høyre. Slår ballen perfekt på lissa til McGinn som legger ballen inn til Dykes som legger igjen til McLean som bredsider ballen ned i hjørnet og Skottland har snudd det på 2 minutter!

87 min: MÅL! Skottland scorer! McGinn spilles opp i mellomrommet, tar med seg ballen fremover og spiller inn i banen mot Dykes. Østigård ser ut til å ha kontroll, men roter bort ballen på merkverdig vis. Dykes takker og bukker og tupper ballen forbi Nyland og i mål.

83 min: Scott McTominay er flyttet lengre frem i banen. Skottland slår langt på United-spilleren som går tøft til i duell med Østigård. Frispark mot United-spilleren.

80 min: Sekkepipene runger utover Ullevaal. Skottene maner sine helter til å kjempe til tonene fra urinstrumentet.

70 min: Norsk corner, slås inn i femmeter. Scott McTominay får en liten puff i ryggen og taper duellen med Sander Berge som header utenfor fra tre meter. Skottland heldige som ikke får enda en i sekken.

61 min: MÅL! Erling Haaland gir Norge ledelsen på straffe.

55 min: Norge roper på straffe, Haaland blir holdt av midtstopper Hendry. McTominay tett oppe i situasjonen og vinker nordmannen på beina.

PAUSE

34 min: McTominay setter fart på fremover mot et Norge i ubalanse, men klarer ikke å utnytte det store rommet foran seg, mister fotfestet og mister ballen.

20 min: Skottland ligger dypt og forsvarer seg med mange mann bak ballen. Bruker god tid og frustrerer Norge

1 min: Kampen er i gang!

Portugal 3-0 Bosnia-Hercegovina

Portugal med Bruno Fernandes fra start fortsatte sin gode start på EM-kvalifiseringen. Hjemme på Estadio da Luz ble Bosnia-Hercegovina knust med 3-0 og Bruno Fernandes viste at han fortsatt ikke er tom for krefter selv etter en sesong hvor han har spilt nærmest alt.

I første omgang satte han opp Bernardo Silva med en utsøkt pasning som Silva enkelt satte i mål alene med keeper.

Fernandes ga seg imidlertid ikke der. I den andre omgangen scoret United-stjernen først med en utsøkt heading etter innlegg fra Ruben Neves. Og på overtid toppet han en allerede fantastisk kveld med en aldeles nydelig scoring som han satte på halv volley.

De tre målpoengene gjør at Fernandes nå har 18 målinvolveringer på sine siste 18 kamper for Portugal.

Diogo Dalot ble sittende hele kampen på benken.

Zambia 3-0 Elfenbenkysten

Eric Bailly og hans Elfenbenskysten var allerede klar for Afrikamesterskapet med to kamper igjen å spille. Kanskje var det nok til at motivasjonen ikke var helt på topp, for mot andreplasserte Zambia fikk Bailly og co stryk.

United-stopperen startet kampen, men kom ikke spesielt godt ut av kampen. Bailly var nemlig direkte skyld i Zambias andre mål da han i forsøk på å skjerme ballen tilbake til egen keeper mistet ballen til Patson Daka som enkelt kunne sette inn 2-0. 29-åringen ble senere tatt av banen og fikk 68 minutter på banen.

Resultatet gjorde at Zambia klatret forbi Baillys Elfenbenskysten i gruppa, og begge er nå kvalifisert til mesterskapet som spilles i nettopp Elfenbenskysten mellom januar og februar 2024.

Ekvatorial-Guinea 1-0 Tunisia

Hannibal Mejbri og Tunisia er i likhet med Elfenbenskysten også klar for kontinentsmesterskapet i 2024.

Mejbri startet og spilte 89 minutter for Tunisia. Midtbanespilleren dro på seg flere motspillere og var en trussel for motstandernes forsvar. 20-åringen kunne ingenting gjøre med at hjemmelaget fikk straffe fem minutter før full tid, som Emilio Nsue ekspederte i mål og sikret seieren for Ekvatorial-Guinea.

Tunisia falt med det ned på andreplass i kvalifiseringsgruppen sin med en kamp igjen å spille og ble forbigått av dagens motstander.

Belgia 1-1 Østerrike

Marcel Sabitzer startet kampen på benken og kunne derfra se at Østerrike tok ledelsen etter et selvmål av Orel Mangala.

Etter timen kom midtbanespilleren inn og kun minuttet senere måtte han se at tidligere United-spiller Romelu Lukaku sette ballen i mål til 1-1 som også ble sluttresultatet.

Brasil (4-1) Guinea

Casemiro startet kampen for Brasil og spilte hele kampen.

Brasil spilte for første gang i historien i sorte drakter, som en kampanje til støtte for sin egen stjerne, Vinicius Junior som den siste tiden har opplevd rasisme da han spilte for Real Madrid.

I Spania ble det en enkel seier for det brasilianske stjernegalleriet og det endte med 4-1 seier.

Alex Telles ble sittende hele kampen på benken.