Brazil v Venezuela: Group B - Copa America Brazil 2021

Kan rammes av ekstraordinært FIFA-forbud – men en løsning kan være på vei

Det brasilianske fotballforbundet benytter en FIFA-regel som forbyr flere Premier League-klubber å bruke landslagsspillerne deres over en femdagersperiode.

Publisert Sist oppdatert

Det gjelder Fred og sju andre brasilianere.

Ifølge FIFAs regelverk kan et forbund ilegge klubbene en «straff» når de ikke frigir spillerne sine til landslagsspill.

Fred var i utgangspunktet inkludert i den brasilianske troppen, men Manchester United holdt ham igjen på engelsk jord.

Årsaken var at Brasil skulle spille i røde områder i Sør-Amerika, og at Fred derfor måtte gått inn i en tidagerskarantene ved retur til Manchester.

Forbundet har gitt beskjed om at de brasilianske landslagsspillere ikke kan spille for klubbene sine fra 10. til 14. september.

Det betyr at Fred kan miste begge de to neste kampene mot Newcastle og Young Boys.

Oppdatering nederst i saken – voksende tro på at brasilianerne kan få spille.

Wolverhampton Wanderers v Manchester United - Premier League

Liverpool rammes hardest da Alisson, Fabinho og Roberto Firmino alle kan miste kampen mot Leeds på Elland Road på søndag.

De øvrige spillerne som rammes er Ederson (Manchester City), Gabriel Jesus (Manchester City), Thiago Silva (Chelsea) og Raphinha (Leeds).

Richarlison ble også holdt igjen i England, men slipper visstnok «fri» fordi Everton lot ham spille OL i Tokyo i sommer.

Alex Telles har vært ute med skade og var ikke inkludert i Brasil-troppen. Han er derfor klarert for spill, all den tid han er skadefri.

I oktober skal Brasil spille landskamper i Venezuela, Colombia og hjemme i Brasil. Alle landene står per dags dato på Storbritannias røde liste, noe som innebærer et lignende scenario. Det samme gjelder landskampene som skal spilles i november.

Ifølge BBC reagerer Premier League-klubbene kraftig på beskjeden og jobber med å finne en løsning som gjør at spillerne kan spille ligafotball i helgen.

Ifølge Melissa Reddy er det ingen løsning ennå, men en voksende tro på at spillerne kommer til å få lov til å spille etter diskusjoner mellom Premier League, FIFA, FA og myndighetene.

2021-22_travel_everton_sak_1200x650
Powered by Labrador CMS