McTominay

Ny McTominay-suser – har kun Højlund og Lukaku foran seg

Tirsdag kveld ble det spilt landskamper med til sammen åtte United-spillere i aksjon.

Blant annet hadde vi en «United-duell», der Marcel Sabitzer og Østerrike gikk seirende ut av kampen mot Victor Lindelöf, Anthony Elanga og Sverige.

Vi ble også servert en United-scoring, da Scott McTominay økte til 2-0 for Skottland mot Georgia.

Bruno Fernandes, Diogo Dalot, Alex Telles og Hannibal Mejbri var også alle i aksjon for sine respektive landslag.

Østerrike 2-0 (0-0)  Sverige

MÅL: 1-0 Christoph Baumgartner (81), 2-0 Christoph Baumgartner (89)

Østerrike, Sverige og Belgia er blant lagene som kjemper om å havne topp to i gruppe F, og da er det åpenbart at kveldens kamp mellom de to førstnevnte var svært viktig.

Der endte Østerrike med å ta med alle tre poengene, etter to scoringer fra Christoph Baumgartner mot slutten av kampen.

Victor Lindelöf spilte kampen fra start for Sverige, mens Marcel Sabitzer kom inn i det 59. minutt og var på den måten delaktig i at Østerrikere vant, selv om han ikke var delaktig i noen av målene.

Anthony Elanga fikk også noen minutter som innbytter helt på tampen.

For Østerrike sørger seieren for at de står med 10 poeng etter fire kamper, mens Sverige står med 4 poeng etter tre kamper.

Sweden v Czech Republic: Knockout Round Play-Offs - 2022 FIFA World Cup Qualifier
TØFF START PÅ KVALIFISERINGEN: Sverige står med én seier og to tap i kvalifiseringen så langt.

SLUTT.

89: MÅL! Østerrike dobler ledelsen og avgjør trolig kampen! Olsen er først god når han redder først forsøket fra Michael Gregoritsch, men ballen havner på hodet til Baumgartner som header inn sitt andre.

87: Anthony Elanga kommer inn for Dejan Kulusevski.

81: MÅL! Der satt den for Østerrike. Christoph Baumgartner er først på en retur og setter ballen i det åpne buret.

72: Østerrike kommer til en ny god sjanse. Florian Grillitsch fyrer av mot det høyre hjørnet, men som alltid denne kvelden er Olsen i veien.

59: Marcel Sabitzer kommer inn for Patrick Wimmer.

48: Olsen fortsetter der han slapp i første omgang. Først kommer han seg ned og stopper Michael Gregoritsch sitt forsøk med hodet, før han stopper innbytter Wöber som ble spilt alene gjennom på skrått hold.

46: Andre omgang sparkes i gang.

PAUSE.

45+1: Nå er Robin Olsen grunnen til at Østerrike ikke er i ledelsen! Ballen havner hos Xaver Schlager etter et hjørnespark, som fyrer av en rakett mot mål. Olsen kommer seg imidlertid lynkjapt ned og får avverget.

41: Robin Olsen med en god redning på det påfølgende hjørnesparket, før han igjen må i aksjon et par minutter senere. Da gjør han seg stor når han klarer å stoppe Junior Adamus avslutning fra 3 meter. Stopper skuddet med ansiktet, og ligger nede en stund, men kommer seg opp igjen. Adamus var også offsideplassert, så en scoring ville aldri blitt stående.

38: Patrick Wimmer lader kanonen fra 20 meter og treffer godt mot det venstre hjørnet. Robin Olsen er imidlertid med på notene og får slått ballen over til corner.

12: Sverige roper på rødt kort når Stefan Posch feller Alexander Isak på vei alene gjennom. Ender med gult.

10: Stor sjanse for Lindelöf! Møter en corner på første stolpe og får headet ballen hardt mot mål. Går imidlertid rett på Alexander Schlager i Østerrike-buret som får slått den over.

1: Kampen sparkes i gang.

Skottland 2-0 (1-0) Georgia

MÅL: 1-0 Callum McGregor (6), 2-0 Scott McTominay (47).

Klokken 00.20 natt til onsdag ble det klart at Skottland hadde vunnet 2-0 i EM-kvalifiseringskampen mot Georgia.

Kampen, som egentlig startet 20.45, ble nemlig etter ti minutter spill utsatt i over en halvannen time på grunn av et kraftig regnvær som hadde sitt å si for gressmatten.

Scotland v Georgia: Group A - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
REGNFYLT GRESSMATTE: Tirsdagens landskamp mellom Skottland og Georgia måtte utsettes i nesten to timer.

Innen den tid hadde Callum McGregor sendt skottene i ledelsen, mens Scott McTominay sørget for 2-0 like etter pause, da han banket ballen ned i det venstre hjørnet fra drøye 16 meter.

Med det noterte han seg også for sitt femte i kvalifiseringen, noe kun Rasmus Højlund og Romelu Lukaku kan toppe med sine seks.

Harry Kane, Cristiano Ronaldo og Sveits’ Zeki Amdouni står for øvrig også alle med fem.

Skottlands seier betyr at de står med 12 poeng og full pott så langt, og mye skal nå gå galt for at de ikke blir å se i neste års EM-sluttspill.

Island 0-1 (0-0) Portugal

MÅL: Cristiano Ronaldo (89)

12 poeng, full pott og 14-0 i målforskjell er fasit så langt for et Portugal-lag som ikke kunne fått en særlig bedre start på EM-kvalifiseringen.

Tirsdag vant de 1-0 over Åge Hareides Island, etter en scoring fra Cristiano Ronaldo i det 89. minutt.

Bruno Fernandes og Diogo Dalot startet begge for portugiserne, der sistnevnte spilte samtlige minutter, mens Fernandes fikk 84 minutter på banen.

Islands Willum Willumsson pådro seg for øvrig sitt andre gule og dermed rødt kort ti minutter før fulltid, noe som gjorde arbeidsforholdene noe lettere for Portugal i sluttminuttene.

Manchester United v Aston Villa - Premier League
FRA START: Diogo Dalot fikk sjansen fra start for Portugal sammen med Bruno Fernandes.

Brasil 2-4 (1-1) Senegal

MÅL: 1-0 Lucas Paquetá (11), 1-1 Habib Diallo (22), 1-2 Marquinhos – selvmål (52), 1-3 Sadio Mane (55), 2-3 Marquinhos (58), 2-4 Sadio Mane (90+7).

Det ble en målrik kamp da Brasil til slutt tapte 2-4 i privatlandskampen mot Senegal.

Casemiro og Alex Telles startet begge på benken, men sistnevnte fikk et innhopp på et drøyt kvarter.

I brasilianske medier ble det i forkant av kampen rapportert at Casemiro trøbler med et kne, noe som i så fall nok var grunnen til at han ikke spilte.

Algerie 1-1 (1-1) Tunisia

MÅL: 0-1 Montassar Talbi (14), 1-1 Riyad Mahrez (38).

Hannibal Mejbri spilte 77 minutter for Tunisia i tirsdagens privatlandskamp mot Algerie, som endte 1-1.

Montassar Talbi headet Tunisia i ledelsen etter et kvarters tid, før Manchester Citys Riyad Mahrez sørget for balanse i regnskapet i det 38. minutt.