amad041022

Scoret og kåret til banens beste

Publisert Sist oppdatert

Amad Diallo fikk en treg start på utlånsoppholdet i Championship, men nå har ivorianeren virkelig fått sving på sakene i Sunderland-trøyen.

Det ble bare 220 minutters spilletid på sesongens syv første kamper, men nå har 20-åringen både fått starte og fullføre de tre siste.

Mot Burnley 22. oktober takket han for tilliten ved å score sitt første for klubben. Han spilte også hele oppgjøret mot Luton påfølgende helg, og onsdag kveld avsluttet han ballet med kveldens siste scoring da Sunderland slo Huddersfield 2-0.

Diallo var også involvert i den første scoringen. Og etterpå vanket det rosende ord fra sjefen.

– Det første målet var helt utrolig. Det er det Patrick Roberts (som hadde assisten, journ.anm) og Amad kan gjøre. Han har noen herlige, smarte og raske føtter som åpner opp motstanderen.

– Jeg er overbevist om at Amad er en førstelagsspiller nå. Ballkontrollen, evnen til å score mål, når han danser seg forbi motstanderne … Han ser skarp ut og er virkelig et talent, sier manager Tony Mowbray til Sunderlands offisielle sider etter seieren.

– Hvorvidt han lykkes i Manchester United, gjenstår å se. Men jeg er veldig glad for at han er hos oss. Vi kan se på trening at han er et utrolig talent og hvorfor United betalte mye penger for ham, legger han til overfor Chronicle Live.

– Ballen er som limt til foten hans, han er rask og vet hvor målet står. Han må bare spille fotball og nyte det, sier Mowbray.

Manageren var også full av lovord om Diallo etter kampen mot Luton forrige runde.

– Tallene hans viste at han var på toppen av alle statistikkene både når det gjaldt antall meter han dekket og hastighet på sprintene han hadde. Han er en utrolig atlet og viste også talentet sitt.

I Sunderland Echo blir Diallo kåret til banens beste og belønnes med karakteren åtte for sin innsats mot Huddersfield.

– Første omgang passerte i stillhet, men han hadde enda større innflytelse nå enn på lørdag. Han var involvert i åpningsmålet og scoret selv på tampen. Det fortjente ham, lyder dommen.

 

Tre andre i aksjon onsdag

Amad Diallo var ikke alene om å være i aksjon onsdag.

Hannibal Mejbri spilte fra start for Birmingham mot Millwall, og var på banen frem til han ble byttet ut i det 79. minutt i det målløse oppgjøret. Han skal ha levert en nokså middels kamp, og fikk blant annet karakteren 6 av Birmingham Mail.

Det ble målløst mellom Norwich og QPR også, og Ethan Laird spilte som vanlig hele kampen for sistnevnte lag. West London Sport gir ham karakteren 7, og skriver at han hevet seg i andreomgangen etter å ha fått litt problemer i den første da Norwich angrep en del på den siden.

Alex Telles startet på benken i Sevillas bortekamp mot Manchester City, men kom inn til pause. Sevilla ledet 1-0 da Telles kom inn, og det endte 3-1 til City, så slik sett var det ikke ideelt for vår mann.

Tirsdag var det kun én United-spiller som var i aksjon, Eric Bailly, og det varte ikke lenge på grunn av en skade.

Powered by Labrador CMS