blacksteniusrussooktnov2022

– Ble tilbudt svensk Arsenal-spiss i Russo-byttehandel

Publisert Sist oppdatert

Mens deadline day for herrelaget handlet om utlån og at Marcel Sabitzer kom inn på lån, så handlet det for kvinnelaget mest om Alessia Russo.

Russo har scoret i tre kamper på rad (alle på bortebane) mot Arsenal, senest overtidsmålet på Emirates Stadium i november, og Arsenal har tydeligvis funnet ut at de heller vil ha henne i egen lagoppstilling enn som motstander.

Mandag kom rapportene om at Arsenal hadde lagt inn et verdensrekordbud på Russo – et bud United avslo. På deadline day kom det et nytt og forbedret bud på Russo, men United nektet fortsatt å selge. Ifølge kildene til Molly Hudson (The Times) og Anton Toloui (Sky Sports) så prøvde Arsenal flere løsninger for å få i stand en overgang, og flere Arsenal-spillere ble tilbudt som en del av avtalen.

Stina Blackstenius skal ha vært en av spillerne United ble tilbudt. Det ville da vært en avtale hvor United fikk Blackstenius + en pengesum for Russo. 

United var interesserte i Blackstenius før hun gikk til Arsenal sist vinter, så kanskje trodde Arsenal at det kunne være en løsning United ville være fornøyde med, men United avsluttet heller forhandlingene med Arsenal: de hadde ingen planer om å selge Alessia Russo, rett og slett.

Blackstenius har scoret fire mål på ti WSL-kamper denne sesongen. Arsenals skadeproblemer gjør at hun nå – heller enn å bli sendt til United – vil måtte spille en nøkkelrolle for The Gunners de neste månedene.

Russos kontrakt går ut i sommer, så United risikerer å miste henne gratis hvis det ikke blir enighet om ny kontrakt. Kvalifikasjon til Champions League kan potensielt vise seg å være avgjørende for om Russo ender opp med å bli.

Powered by Labrador CMS