ona120323

«Det vil definitivt ikke være populært»

KOMMENTAR: Det mest urovekkende med Ona Batlle-rapportene er at flere andre klubber skal ha tilbudt 23-åringen mer enn det dobbelte av det United har vært villige til å strekke seg til. Er ikke United villige til å betale nok for verdensklassekvalitet?

Publisert Sist oppdatert

Sesongen er over for United-kvinnene, som avsluttet 2022/23-sesongen med en 1-0-borteseier mot Liverpool.

Spanske Lucía García, som scoret det avgjørende overtidsmålet mot Manchester City helga før, scoret igjen vinnermålet etter å ha kommet inn fra benken.

García har imponert, og bør spille enda mer neste sesong, men det er en helt annen spanjol mye handler om akkurat nå.

Ona Batlle.

23-åringen ble hentet til klubben av Casey Stoney i 2020, og har vært en fantastisk signering. Hun var meget god i sine to første sesonger, og nå i 2022/23 har hun løftet seg enda et hakk opp: På 19 ligakamper denne sesongen (hun måtte stå over tre kamper i høst, inkludert hjemmetapet mot Chelsea) har Batlle levert hele ni målgivende pasninger.

Som høyreback.

batlle031222
HAR IMPONERT: Ona Batlle.

Guro Reiten er den eneste WSL-spilleren med flere målgivende pasninger (elleve) enn Batlle, men Reiten er jo venstreving, ikke back. Av de 13 spillerne med fem eller flere målgivende pasninger i WSL denne sesongen, så er Batlle den eneste forsvarsspilleren.

Alt dette gjør det ekstra frustrerende at mye tyder på at Batlle har spilt sin siste kamp for klubben.

Ifølge Barcelona-presse er det enighet med Champions League-finalisten, og noen av de engelske journalistene har slengt seg på, og har i alle fall skrevet at det er svært sannsynlig at hun drar tilbake til klubben hvor hun også var i ungdommen.

United har allerede hentet inn den sannsynlige erstatteren, kanadiske Jayde Riviere, som er svært spennende. Hun er United-fan, 22 år, har mye rutine fra Canadas landslag og har både en innleggsfot og et tempo i kroppen som bør kunne passe United godt. Hennes smittende gode humør vil nok gjøre godt i spillergruppa også.

riviere070523
KAN VÆRE BATLLE-ERSTATTEREN: Jayde Riviere.

Likevel er selvsagt Batlle et tap om hun forsvinner, og det er også synd at det skjer uten at United får noen overgangssum, men akkurat det er ganske vanlig i kvinnefotballen hvor spillere stort sett har kortere kontrakter.

Nettopp kontrakter er uansett det som kanskje er mest bekymringsverdig her.

United-fans virker stort sett å ha stor forståelse for at en katalaner som Batlle kan tenke seg å spille for favorittklubben, spesielt når det i tillegg trolig er den beste klubben akkurat nå.

Batlle er populær, og kommer ikke til å bli upopulær om hun gjennomfører den overgangen.

Informasjonen i en sak av troverdige Charlotte Harpur i The Athletic har derimot skapt langt mer misnøye og frustrasjon.

Der står det at Champions League-kvalifikasjon (som United klarte) var helt avgjørende for om Batlle skulle vurdere å bli værende i United, og at hun nå vurderer alternativene sine – og at Barcelona, Lyon og PSG alle har tilbudt henne mer enn det dobbelte av de United har tilbudt henne.

Mer enn det dobbelte. 

I tillegg skal de også ha tilbudt henne en kontraktslengde som passer bedre med hva spilleren selv ønsker.

ona190523
HAR LANGT BEDRE TILBUD FRA ANDRE KLUBBER: Ona Batlle.

Uniteds forhandlinger med Batlle skal ha startet allerede i september, og i februar kom det indikasjoner på frustrasjon fra Batlle over mangelen på gode tilbud fra United.

Om hun var desperat etter å forlate klubben, så hadde det vært noe annet, men hun skal ha likt seg i Manchester, og Champions League-spill skal altså ha vært vesentlig. Da skulle en trodd at dette skulle kunne ordne seg med et konkurransedyktig bud.

At Batlle er blant de lavest betalte spillerne i klubben, og kanskje den beste spilleren, er selvsagt en pussig situasjon. Hun kunne sikkert løst det delvis selv ved å signere et av Uniteds tilbud til ny kontrakt, men rapportene om at Barcelona, Lyon og PSG tilbyr både dobbel lønn og mer passende kontraktslengde forklarer jo hvorfor hun ikke har signert.

Fremtiden til Alessia Russo er også usikker. Der skal det nå være mer tro på at det kan bli en løsning (for halvannen måned siden virket folk rundt klubben å ha mindre tro på det), men vi venter fortsatt på å finne ut om Uniteds toppscorer blir værende. 

Harpur skriver at Arsenal leder an jakten på Russo om hun drar, og det ville vært et nederlag for klubben om hun dro akkurat dit. I Russos tilfelle skal det ikke være bare klubben som har vært problemet, siden kravene som har kommet fra spissens representanter skal ha endret seg en rekke ganger, men spørsmålene en sitter igjen med på grunn av disse sakene er likevel:

  • Er ikke Manchester United villige til å betale for kvalitet?
  • Tror de at det blir billigere å erstatte disse spillerne?
  • Hva slags signal tror United at dette sender ut til andre spillere nå som klubben skal prøve å bli en toppklubb – helst både nasjonalt og i europeisk sammenheng?

Ona Batlle er kanskje verdens beste høyreback, mens Russo er Uniteds toppscorer, og en av spillerne som markedsavdelingen setter mest pris på siden hun er svært populær etter Englands EM-triumf i fjor sommer.

Manchester United kan selvsagt ikke gi spillerne hva som helst, men rapportene tyder jo ikke akkurat på at United er i nærheten av det.

United tåler å miste spillere, men det vil definitivt ikke være populært om to av de aller største stjernene forlater klubben før klubbens første sesong i kvinnenes Champions League. Det handler da også litt om hvordan det eventuelt skjer.

Sunderland v Manchester United: Vitality Women's FA Cup Fourth Round
ER OGSÅ PÅ UTGÅENDE KONTRAKT: Alessia Russo.
Powered by Labrador CMS