ona190523

Ser ut til å forlate United: – Ona kommer hjem

Publisert Sist oppdatert

Det har en stund ligget i kortene at 23 år gamle Ona Batlle kommer til å forlate klubben.

Det har vært et håp om at Champions League-fotball (som jo United nå har kvalifisert seg for) kunne lokke henne til å fortsette i klubben, men Batlle er på utgående kontrakt, og Barcelona har lenge vært interessert i å hente tilbake en spiller med bakgrunn fra La Masia.

At verdens for øyeblikket beste klubb også er Batlles lokale klubb, og en klubb hvor hun var i flere år, gjør selvsagt ikke ting enklere for United. United ville ikke selge forrige sommer da Barcelona også var interessert.

Nå skriver Maria Tikas, som følger Barcelonas kvinnelag tett for Sport, at Ona Batlle er på vei «hjem», som de beskriver det.

Andre troverdige journalister i både England og Spania har også skrevet at hun er på vei bort fra United.

Ifølge Tikas har det vært full enighet mellom Batlle og Barcelona i noen uker, og det mangler bare at det hele blir offisielt.

batlle031222
EN AV VERDENS BESTE HØYREBACKER: Ona Batlle.

Dermed ser det altså ut til at United mister en av klubbens beste spillerne, kanskje den aller beste, denne sommeren.

Hennes siste kamp blir dermed trolig på Prenton Park i Birkenhead mot Liverpool, hvor United i teorien kan vinne ligaen (United må vinne samtidig som Chelsea taper mot bunnplasserte Reading).

Batlle har levert hele ni målgivende pasninger i ligaen denne sesongen, på 18 kamper, fra sin høyrebackposisjon. Hun har i tillegg scoret ett mål, da hun banket ballen i mål mot Aston Villa på Old Trafford.

United har allerede hentet inn en potensiell erstatter, siden den kanadiske høyrebacken Jayde Riviere ble hentet inn i januar.

riviere070523
KAN VÆRE SPILLEREN SOM TAR BATLLES PLASS: 22 år gamle Jayde Riviere.

Alessia Russo er også på utgående kontrakt i sommer, og mens Batlle virker å være tapt, så virker det som om det er større sjanse nå for at Russo blir. Ifølge Graham Falk skal kontraktslengden ha vært noe av det som det har vært mest uenighet om, så at det kommer mer positive nyheter der enn tidligere kan tyde på at partene kanskje er i ferd med å nærme seg et kompromiss.

Samtidig beskriver Tom Garry (en av journalistene som har meldt at Batlle er på vei bort) at det er mer 50/50 med Russo, så en kan nok ikke helt utelukke noe der heller.

Sunderland v Manchester United: Vitality Women's FA Cup Fourth Round
ER OGSÅ PÅ UTGÅENDE KONTRAKT: Alessia Russo.
Powered by Labrador CMS