toonbe

Her redder United-spillerne Englands EM-drøm

Publisert Sist oppdatert

Spania ledet 1-0 i kvartfinalen. Det gjenstod mindre enn ti minutter.

England var på vei ut av fotball-EM på hjemmebane.

De trengte hjelp.

Da tok United-spillerne ansvar.

Innbytter Alessia Russo vant en hodeduell etter et innlegg inn i Spanias felt, og headet ned til innbytter Ella Toone som beinet ballen i mål fra kort hold.

Dermed 1-1, etter scoring og målgivende for United-spillerne, seks minutter før full tid.

Vill jubel blant de snaue 30 000 på tribunene. Ekstase blant enda flere foran fjernsynsapparatene.

tooneneg
PUR GLEDE 1: Toone jubler, Russo i bakgrunnen etter 1-1-målet.
russotoone
PUR GLEDE 2: Toone gratuleres, blant annet av Russo etter 1-1.

England brukte også den oppturen til å avgjøre EM-kvartfinalen i ekstraomgangene, med 2-1 takket være et glimrende langskudd av den nye Bayern München-spilleren, Georgina Stanway.

Det betyr EM-semifinale for United-spillerne Toone, Russo og keeper Mary Earps. Earps stod igjen hele kampen for England, mens Russo ble byttet inn med en halvtime igjen å spille av ordinær tid. Toone kom innpå fem minutter senere.

På slutten av ekstraomgangene kom også Arsenals Nikita Parris innpå. Tidligere i sommer er det blitt rapportert at hun kommer til å skrive under for United etter EM.

Seieren betyr uansett også at Russo kan forbedre landslagsstatistikken sin, som er på ni målpoeng på 11 kamper. Toone er ikke mye dårligere, med 12 mål på 19 kamper fra sin midtbaneposisjon.

Det ble imidlertid en voldsom nedtur for Spania-back Ona Batlle. United-backen spilte hele kampen og jublet som besatt da Spania tok ledelsen, men nå er mesterskapet altså over for hennes del.

England møter vinneren av Sverige og Belgia i semifinalen.

onas
AKKURAT FOR SENT UTE: Ona Batlle, med nummer 2 på drakten, er akkurat for sent ut da Toone gjør 1-1.

For Uniteds del er det godt å vite at Toone har skrevet under på en langtidskontrakt, frem til sommeren 2025. Mary Earps er under kontrakt til neste sommer.

Det står imidlertid verre til med kontraktene til Russo og Batlle.

Russo sa tidligere i sommer nei til en kontraktsforlengelse, men har i alle fall kontrakt i ett år til. Batlles kontrakt virker å være mer uavklart. Det snakkes om at United har opsjon på ett år til, men  hun kobles allerede nå til både Barcelona og Chelsea.

Lyst til å se United-kvinnene spille kamp denne sesongen? Se terminlista her.

Powered by Labrador CMS