garnachotenhag120323

– Garnacho kommer til å være tilbake før sesongen er over

Publisert Sist oppdatert

Skadesituasjonen og størrelsen på troppen var noe av det Erik ten Hag snakket om på en (noe forsinket) pressekonferanse i Sevilla før torsdagens kamp mot Real Betis.

Først ble han spurt om når Alejandro Garnacho vil være tilbake, siden informasjonen om skaden hittil hadde vært noe mangelfull.

– Jeg kan ikke si det eksakt for øyeblikket. Det vil ta flere uker, for det er en alvorlig skade jeg ikke hadde forventet meg, sa Ten Hag, som virket frustrert over at United på lignende vis som med Christian Eriksen hadde fått en skade på denne måten.

Samtidig virker det ikke ikke å være fullt så alvorlig som for dansken, for Garnacho er ventet å være tilbake før sesongslutt, ifølge Ten Hag, men det er likevel ikke spesielt hyggelig for 18-åringen.

– Det er veldig vanskeleg for ham, han har hatt en veldig god progresjon, og han var tatt ut på det argentinske landslaget, noe som var et stort øyeblikk for ham. Han har utviklet seg veldig godt, og en vil ikke forstyrre den prosessen, men nå må han ta et steg bort fra det. Men han kommer til å være tilbake før sesongen er over. Nå må han takle det tilbakesteget, og så må han jobbe for å komme tilbake før sesongen er over. Vi kan vinne mye, så han må være klar til å komme tilbake så snart som mulig.

Så vet vi jo da fortsatt ikke om «før sesongen er over» betyr at han kan være tilbake ikke lenge etter påske, eller om vi snakker om midten av mai, så det ble altså ikke  mye klarere selv etter en del Garnacho-spørsmål på pressekonferansen.

garnacho120323n
BURDE BLITT BYTTET UT TIDLIGERE: Alejandro Garnacho.

United-manageren sa ellers at det ikke viste seg å være en god avgjørelse å la Garnacho spille videre etter å ha pådratt seg skaden.

– Det var ikke en god avgjørelse, viste det seg. Det er vanskelig å sette en diagnose så raskt, men jeg så at han haltet, og det var derfor jeg da byttet jeg ham ut, og så var det min siste mulighet til å gjøre et bytte.

Ten Hag ble spurt om inkonsekvent dømming, og om dette er noe han vil ta opp med Premier League.

– Vi får skadene og de røde kortene! Det er kombinasjonen [vi har endt opp med]. Vi har hatt noen samtaler med dem [Premier League], men dette handler ikke om dømmingen, men om oss. Vi må fokusere på våre egne prestasjoner.

tenhag150223
ERIK TEN HAG: Her fra en tidligere Europa League-pressekonferanse.

Ten Hag bekreftet at Antony er syk, og ble videre da spurt om Facundo Pellistri potensielt kan få muligheten fra start siden flere kantspillere er ute av spill.

– Dere vil se i morgen [hvilket lag vi stiller med], men vi har noen alternativer. Vi har Sancho, Elanga og Bruno, så vi har flere alternativer, men Pellistri er definitivt også det. Han har gjort det veldig godt i det siste når han har kommet innpå.

Bruno Fernandes kommer til å spille uansett om det blir på høyrekanten eller en annen rolle, for Ten Hag bekreftet nemlig at både Fernandes og Casemiro starter selv om de potensielt kan pådra seg en suspensjon.

– Begge kommer til å spille, for det er en veldig god motstander. Vi hadde et godt resultat forrige uke, men vi må gjøre det godt igjen, og da trenger en sine beste spillere. Vi kommer til å spille med vårt beste lag.

pellistri120323
ET ALTERNATIV FRA START: Facundo Pellistri.

Siden Casemiro kommer til å mangle mot Fulham, Newcastle, Brentford og Everton, så ble Lisandro Martínez spurt om det kunne være aktuelt å spille som defensiv midtbanespiller igjen, slik han gjorde ved noen anledninger i Ajax.

– Vi har mange gode midtbanespillere. Som jeg har sagt i mange intervjuer, så kommer jeg til å spille hvor enn treneren ønsker å bruke meg.

Sjefen har uansett tro på at United skal kunne håndtere skadesituasjonen, og at trenerteamet er i kontakt med det medisinske apparatet om hva spillerne kan håndtere, og fastslår at han kan bruke sitt beste lag i sluttfasen av sesongen. Han tok også opp at United knapt har hatt en eneste kamp hvor hele stallen har vært tilgjengelig.

– Jeg tror vi bare har hatt én kamp hvor vi har hatt hele troppen tilgjengelig. Det var mot Manchester City hjemme, og det var den eneste gangen denne sesongen. Alle andre ganger har vi hatt spillere suspenderte, skadet eller syke.

Så skal det nevnes at Ten Hag muligens ikke husker det helt riktig, for også til City-kampen manglet jo Diogo Dalot og selvsagt Donny van de Beek, i tillegg til at Jadon Sancho fortsatt ikke var tilbake i spill heller.

LES OGSÅ: – Vi har slått alle topplagene, så vi er kapable til det, men nå må vi ta det neste steget

Powered by Labrador CMS