Van der Sar: – United-interesse for Van de Beek

Ajax-direktøren forteller at flere klubber sikler etter det nederlandske stjerneskuddet.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ MANDAG: Rykte: – Real Madrid dropper van de Beek


Det er klart at klubber som Real Madrid og Manchester United viser interesse for Donny van de Beek, sier den tidligere United-keeperen til nederlandske NOS. Det er Evening Standard som har oversatt intervjuet.

Linket til Real Madrid

Til tross for at Van de Beek lenge har vært lenket til Real Madrid, skrev The Times (bak betalingsmur) søndag at United er klare til å snappe nederlenderen foran nesa på det spanske hovedstadslaget.

Årsaken til at Real Madrid-avtalen kan falle gjennom for Van de Beek, er den økonomiske krisen i La Liga. Finanskrisen kommer som følge av coronaviruset.

VAN DER SAR: Bekrefter United-interesse for Van de Beek.
VAN DER SAR: Bekrefter United-interesse for Van de Beek.

Van der Sar har tidligere blitt sitert på at Ajax ikke vil hindre sine spillere overganger til utlandet, så lenge overgangssummen er god nok.

Så klart er 150-200- millioners (euro) overgangene borte. Men det finnes fortsatt mye verdi i Ajax-spillere. Velutdannede, med vinnererfaring og bakgrunn fra europeisk fotball.

Champions League-stjerne

Van de Beek var en sentral del av Ajax-laget som tok seg til semifinalen i forrige sesongs utgave av Champions League.

Midtbanespilleren scoret blant annet i både kvartfinalen mot Juventus, og i semifinalen mot Tottenham. Han fikk også 20 minutter i Europa League-finalen i 2017, som Ajax tapte mot nettopp United.

Van de Beek har etablert seg som en av ledestjernene på et ungt Ajax-lag, som har eksportert verdensklassespillere til blant annet Barcelona, Juventus og Chelsea i løpet av de siste overgangsvinduene. Han er en allsidig midtbanespiller, med gode målscoreregenskaper og en solid pasningsfot.

Powered by Labrador CMS