– Jeg vet at Deano er desperat etter å få landslagsdebuten sin

DE UTLÅNTE: Dean Henderson imponerte i helga, men ellers var det ganske variabelt.

Publisert Sist oppdatert

Ni av våre utlånte var i aksjon denne helga.

Over halvparten av dem kan være fornøyde med resultatet, men ikke alle som vant gjorde det nødvendigvis godt av den grunn.

Dean Henderson både vant og klarte seg godt, og er nok den som har aller mest grunn til å være fornøyd med hvordan det gikk.

Everton 0-2 Sheffield United

Dean Henderson skal ha vært svært skuffet over at han ikke kom med i forrige landslagstropp, ifølge manager Chris Wilder, og her spilte Hendersons Sheffield United borte mot landslagskeeper Jordan Pickfords Everton, og Henderson & co gikk seirende ut av den duellen med en sterk borteseier på Goodison Park.

Sheffield Star gir Henderson karakteren 8 for innsatsen.

Etterpå snakket lagkameraten Phil Jagielka om Henderson, etter å ha nevnt den store mengden spennende England-unggutter for tida.

– Jeg vet at Deano er desperat etter å komme seg inn der, og få sin landslagsdebut. Han må bare fortsette med å gjøre de riktige tingene, og ikke minst levere forestillinger som den mot Everton.

– Alt handler om erfaring når du er en ung keeper som Dean. Uansett hvor god du er, så trenger du den erfaringen. Han kommer til å trenge å gjøre feil, til å ha både gode og dårlige øyeblikk.

Jagielka la også til at han liker at Henderson er en slags perfeksjonist.

SOLID MOT EVERTON: Dean Henderson.
SOLID MOT EVERTON: Dean Henderson.

Milton Keynes Dons 0-1 Southend United

Omsider kom seieren for Southend, på niende (!) forsøk, og seieren kom etter en tidlig scoring.

Ethan Hamilton startet for Southend, men ble byttet ut i det 65. minutt, muligens delvis fordi han litt tidligere hadde pådratt seg et gult kort.

Hamilton virker ellers ikke å ha utmerket seg særlig denne gangen.

Ex-red Henrik Larsson var til stede på kampen. I ryktespalta har vi nevnt litt om spekulasjonene om Larsson til Southend.

Tranmere Rovers 2-1 Burton Albion

Cameron Borthwick-Jackson vant United-duellen mot Kieran O’Hara. Førstnevnte spilte andreomgang, mens O’Hara spilte hele kampen.

Burton tok ledelsen på straffespark etter en klønete takling av Borthwick-Jackson, som også fikk gult kort i den situasjonen (O’Hara fikk også gult kort senere i kampen), men Burton kollapset på overtid, og Tranmere endte opp med å vinne. O’Hara var kanskje ikke sjanseløs på noen av scoringene, men det var ikke keepertabber heller.

Burton er rett under midten, mens Tranmere er tre poeng bak dem igjen.

Oldham Athletic 3-1 Morecambe

George Tanner var Morecambes bestemann mot Walsall, men hadde en mindre hyggelig dag på jobb borte mot Oldham.

Tanner spilte venstreback i denne kampen, og de to første baklengsmålene kom etter innlegg fra hans side, før det siste målet kom i etterkant av at han tapte en duell mot en Oldham-spiller.

Morecambe ligger på 22. plass i kjelleretasjen av Football League, rett foran Scunthorpe og Stevenage.

TUNG DAG: George Tanner.
TUNG DAG: George Tanner.

Hibernian 1-2 Heart of Midlothian

Joel Pereira var tilbake i Hearts’ mål, og det attpåtil til det prestisjetunge Edinburgh-derbyet.

Begge laga har slitt i starten av sesongen, og det så ut til å kunne bli en ny vanskelig dag for Pereira & co da et langskudd suste i mål kort tid etter pause – det var ingen keepertabbe, og et strålende skudd, men vi går ut fra at vår mann ikke er helt fornøyd med at han ikke klarte å stoppe den likevel. Hearts snudde kampen på slutten, og Hibernian klarte ikke å overliste Pereira igjen.

De fikk riktig nok ballen i mål på et tidspunkt, men målet ble annullert. Det kom etter et hjørnespark Pereira var i ferd med å glippe på, men måten Hibs-spissen fikk med seg ballen ut av Pereiras hender på var uansett av det ulovlige slaget.

Lokalavisa trekker tilsynelatende Pereira litt for baklengsmålet basert på Hearts-spillernes reaksjon til målet, men de skriver ellers at portugiseren hadde en sterk tilstedeværelse bak Hearts-forsvaret, og gir ham karakteren 6.

Tromsø 0-1 Strømsgodset

Aidan Barlow startet for Tromsø, og ble værende på banen til det 78. minutt. På det tidspunktet stod det 0-0.

Til slutt endte det 0-1, og dermed ble det et ubeleielig hjemmetap mot en bunnrival for Gutan, som på ingen måte har reddet plassen ennå.

Barlow satte for øvrig ballen i mål på et tidspunkt, men ble avvinket for offside.

Stalybridge Celtic 1-3 Radcliffe

Alex Fojticek spilte hele kampen da Stalybridge Celtic gikk på et hjemmetap mot Radcliffe.

De defensive problemene ser tilsynelatende ut til å ha handlet mer om forsvaret enn om vår mann. Stalybridge ligger litt under

Newcastle Town 1-3 Stocksbridge Park Steels

En seier borte mot Newcastle er ikke verst å ha på CV-en for Jacob Carney – selv om det må sies at det var Newcastle Town (fra Staffordshire), og ikke Newcastle United!

Etter seieren ligger Steels på sjetteplass, rett utenfor play-off, og de har spilt færre kamper enn de fleste lagene foran seg på tabellen.

Andre:

  • Chris Smalling var ikke i troppen da Roma på overtid sikret seg en 2-1-borteseier mot Bologna. Smalling har slitt med en skade, og har ikke debutert for Roma ennå.
  • Alexis Sánchez var ubenyttet innbytter da Inter vant 2-0 i byderbyet mot AC Milan.
Powered by Labrador CMS