awb140823b

Endelig for Wan-Bissaka – etter 823 dager

Publisert Sist oppdatert

Manchester United imponerte ikke akkurat i serieåpningen mot Wolverhampton, snarere tvert imot, men det ble i det minste en seier for United etter Raphaël Varanes vinnermål i det 76. minutt av kampen.

Det målet kom etter en målgivende pasning fra United-høyreback Aaron Wan-Bissaka.

Wan-Bissaka er ikke kjent som en veldig god høyreback offensivt, og det er også grunnen til at høyrebackposisjonen var den posisjonen redaksjonen var mest usikre på i lagoppstillingen før seriestarten mot ulvene.

Da gjorde det nok ekstra godt for Wan-Bissaka å starte sesongen med et målpoeng – det var nemlig svært lenge siden i Premier League-sammenheng.

Wan-Bissakas forrige målpoeng i Premier League var nemlig i 2020/21-sesongen (!) mot Liverpool da han fant Bruno Fernandes før Uniteds 1-0-scoring.

Kampen var riktignok i mai den sesongen, men det er jo fortsatt over to år siden – eller 823 dager – og Wan-Bissaka har altså spilt to hele Premier League-sesonger uten målpoeng.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League
AVGJORDE: Raphaël Varane. Vi kan skimte Aaron Wan-Bissaka, mannen bak den målgivende pasningen, i bakgrunnen.

Totalt 40 Premier League-kamper ble det uten målpoeng for Wan-Bissaka.

Før disse 40 kampene hadde Wan-Bissaka 68 Premier League-opptredener for United, og leverte totalt 10 målpoeng (2 mål, 8 målgivende pasninger).

Med andre ord ingen tvil om at produktiviteten på den fronten har gått kraftig ned for Wan-Bissaka.

Det skal nevnes at han forrige sesong hadde en målgivende pasning i ligacupen, men det er også det eneste målpoenget han leverte i løpet av de to foregående sesongene, så vi får håpe at dette nå betyr at vi får flere målpoeng fra den fronten.

Seiersmålet mot Wolves (takk til Viaplay for klippet):

Sammenligning med noen andre United-backers Premier League-statistikk:

Diogo Dalot: Leverte ett mål og to målgivende pasninger på sine 26 Premier League-opptredener i 2022/23. I 2021/22 hadde han en lignende tørke som Wan-Bissaka.

Luke Shaw: Hadde ett mål og to målgivende pasninger i ligaen (31 kamper) i 2022/23. I 2021/22 leverte Shaw tre målgivende pasninger i ligaen (20 kamper), og ingen mål. Totalt ett mål og fem målgivende pasninger på 51 kamper, altså.

Alex Telles: Hadde totalt 21 opptredener for United i ligaen, og noterte seg for fire målpoeng (alle målgivende pasninger).

Brandon Williams: Har totalt 21 Premier League-opptredener for United, og har der levert ett mål og én målgivende pasning.

(Tall fra Transfermarkt.)

Powered by Labrador CMS