brda

Endelig hvile for Bruno og Dalot?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har spilt 15 kamper totalt denne sesongen. Det betyr 1350 minutter med fotball, hvis vi for enkelthets skyld sier at en fotballkamp varer i 90 minutter.

Bruno Fernandes og Diogo Dalot har vært på banen i samtlige 15 kamper, selv om begge spiller i posisjoner som krever en enorm arbeidsinnsats.

Fernandes har startet 14 av disse kampene. Dalot har startet alle 15.

Fernandes har spilt 1274 av de 1350 minuttene med fotball. Dalot har spilt 1279 minutter av de 1350 minuttene.

Uniteds høyreback har i tillegg én 90-minutter for Portugal, mens Fernandes også har spilt 166 av 180 mulige landslagsminutter etter sesongstart.

De har altså blitt kjørt hardt, også fordi det ikke har vært så mange alternativer.

Ser man på hvor seriøst Erik ten Hag har tatt Europa League-kampene så blir vel ingen overrasket om de to også starter torsdagens kamp mot Sheriff, men samtidig har Ten Hag torsdag muligheter han har hatt lite av tidligere. Han kan nå erstatte Bruno og Dalot med erfarne spillere.

Aaron Wan-Bissaka og Donny van de Beek har nå nemlig en del dager på treningsfeltet bak seg.

aaron2232

Wan-Bissaka har hatt en trøblete sesongstart, med både skader og utfordringer privat. Han har kun spilt fem minutter for United hittil i sesongen, mot Liverpool 22. august. Han står dermed uten spilletid på drøye to måneder.

Det samme gjelder langt på vei Van de Beek.

Nederlenderen har riktignok spilt «hele» 22 minutter for United så langt, fordelt på tre kamper, men han var også sist i aksjon mot Liverpool 22. august, da også med et innhopp på fem minutter.

Donny 2

Wan-Bissaka var før sesongen tiltenkt rollen som Diogo Dalot-backup, og Donny van de Beek var under Ten Hag i Ajax et 10er-alternativ.

Mange var spente på Van de Beek under Ten Hag, og nå som United fremstår som et ordentlig kollektiv igjen så blir det interessant å se om 25-åringen kan finne formen i United.

Treningsbildene tirsdag viste også at Harry Maguire er tilbake på treningsfeltet. Han har kun vært på banen i fem av Uniteds 15 kamper denne sesongen. Han har tre starter og to små innhopp, men er nå tilgjengelig igjen, noe som kan være viktig siden Raphaël Varane forsvant ut med skade mot Chelsea. Uansett hvem Ten Hag velger så må han jo ha tre stopperalternativer, og det har han nå som Maguire er tilbake.

Det er også verdt å merke seg at Lisandro Martinez også har spilt samtlige United-kamper denne sesongen, selv om den fysiske belastningen på stopperne som regel vurderes som mindre enn i en del andre posisjoner.

Merk: David de Gea har også vært på banen i samtlige United-kamper hittil i sesongen.

Disse var å se på treningsbildene tirsdag:

Forsvar: Lisandro Martinez, Harry Maguire, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka, Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Tyrell Malacia

Midtbane: Fred, Casemiro, Scott McTominay, Bruno Fernandes, Donny van de Beek, Zidane Iqbal, Christian Eriksen,

Angrep: Antony, Cristiano Ronaldo, Alejandro Garnacho, Facundo Pellistri, Jadon Sancho, Anthony Elanga, Marcus Rashford

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Sheriff-kampen er 12.00 torsdag

Powered by Labrador CMS