– Vi er ekstremt stolte av hvordan vi alle i United-familien har respondert på krisen

Ed Woodward kaller coronakrisen en av de mest utfordrende periodene i klubbens 142 år lange historie, men roser samtidig alle som er tilknyttet Manchester United for en strålende innsats gjennom coronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Ed Woodward presenterte torsdag regnskapstallene for 3. kvartal.

De gir en liten pekepinn på det dramatiske inntektstapet coronakrisen vil påføre Manchester United og inntektene fra TV-rettighetene faller med over 50 prosent!

Manchester United har også besluttet å trekke tilbake sine anslag over den totale omsetningen dette regnskapsåret som tidligere har lagt på 560-580 millioner pund. 

Kraftig nedgang på flere felt

Regnskapstallene som nå ble publisert er for tredje kvartal i regnskapsåret 2019/2020 og strekker seg over de tre månedene januar, februar og mars.

– Per 31. mars hadde klubben 90,3 millioner pund i kontanter og ytterligere 150 millioner pund tilgjengelig gjennom en stående kredittordning. Dette gir oss økonomisk fleksibilitet til å ta klubben gjennom coronakrisen, opplyser Woodward.  

12. mars spilte Manchester United den siste kampen før all fotball opphørte på grunn av coronakrisen.

Effekten pandemien har hatt på Uniteds regnskap kommer således bare delvis frem ettersom det kun inkluderer knape tre uker uten fotball og manglende tilskuerinntekter.

Woodward opplyser også at klubben har gått glipp av TV-inntekter fra rettighetshaverne i Premier League på ca. 15 millioner pund på grunn av manglende fotball under coronakrisen.

TV INNTEKTENE STUPER: Det skyldes mangel på Champions League-fotball og fraværet av Premier League-kamper i andre halvdel av mars.
TV INNTEKTENE STUPER: Det skyldes mangel på Champions League-fotball og fraværet av Premier League-kamper i andre halvdel av mars.

Et langt bedre og riktigere bilde vil komme når United fremlegger årsresultatet i september da er også månedene april, mai og juni inkludert.

Nøkkeltallene som er verdt å merke seg fra 3. kvartal er først og fremst følgende:

Manchester United PLC20202019Endring %
Omsetning123.7152.1– 18,7  %
Kommersielle inntekter68.666,6 3 % 
TV-rettigheter26.053,8 – 51,7 %
Inntekter fra kampdag29.131.7 – 8,2 %
Nettogjeld429.1301,742.2 %

Uniteds totale omsetning faller med 18,7 prosent, noe som først og fremst skyldes fraværet av Champions League-fotball, men de manglende inntektene fra kamper på Old Trafford spiller naturligvis også inn.

TV-inntektene har falt fra snaue 54 millioner pund til 26 millioner pund og skyldes mangel på Champions League og Premier League-kamper fra andre halvdel av mars da COVID-19-pandemien satte inn med full tyngde.

Den store økningen av nettogjelden skyldes at United betalte en større andel av kjøpene sist sommer til fulle fremfor på avbetaling. Bruttogjelden er uendret. 

– Dette viser kjerneverdien i klubben vår

– Vårt fremste fokus er rettet mot helsen til våre kolleger, fans og partnere rundt i verden og vi er ekstremt stolte over hvordan alle som er knyttet til klubben har respondert i denne krisen, sier Ed Woodward.

– Siden starten av denne pandemien har Manchester United og MU Foundation assistert sykehus, veldedighetsorganisasjoner i lokalsamfunnet, helsearbeidere og fans som blir ekstra hardt ramme. Disse handlingene reflekterer våre kjerneverdier som klubb og kampviljen i vanskelige tider, som vi har utvist gang på gang i historien, vil bære oss gjennom denne krisen også, sier Woodward. 

Det var allerede klart at United kom til å gå på et betydelig inntektstap denne sesongen fordi United spiller i Europa League og ikke Champions League.

TILBAKE: Kaptein Harry Maguire og de andre United-spillerne er nå tilbake i trening på Carrington.
TILBAKE: Kaptein Harry Maguire og de andre United-spillerne er nå tilbake i trening på Carrington.

Avtalene med General Motors (Chevrolet) og AON går begge inn i sitt siste år den kommende sesongen, og coronakrisen vil skape utfordringer i arbeidet med å forbedre de avtalene. 

Manchester United draktavtale med Chevrolet gir årlige inntekter på 58,6 millioner pund og selv seks år etter at den ble iverksatt, og åtte år etter at den ble undertegnet, er den fremdeles den største draktsponsoravtalen i Premier League og blant de største på verdensbasis.

Først og fremst ser Woodward frem til at United nå nærmer seg en retur til fotballen igjen.

– Vi gleder oss til å se laget returnere under trygge omstendigheter og ser frem til å bygge videre på den medgangsbølgen Ole og spillerne var inne i. Samtidig vil vi ta alle forholdsregler for å beskytte helsen til offentligheten. Våre tanker er hos dem som har blitt rammet av denne vanskelige tiden, sier Woodward. 

Powered by Labrador CMS