Tap for U18

Et svekket juniorlag ble for svake mot Barnsley på bortebane, og tapte 0-1. Vi fulgte kampen.

(Foto: @thisistheone99)

Paul McGiunness’ gutter har hatt en fantastisk sesong i FA Youth Cup, og sikret seg onsdag semifinalebillett i turneringen etter at Charlton ble slått 3-2 på Old Trafford. I ligaspill har det gått noe tyngre for Mats Møller Dæhli og hans lagkamerater, og laget lå kun på en 8. plass i sin avdeling i akademiligaen før kampen mot Barnsley lørdag.

Lørdag formiddag hadde United imidlertid mulighet til å pynte på ligastatistikken og begynne klatringen på tabellen da Barnsley ventet på bortebane.

Barnsley tar ledelsen

Som forventet stilte United noe redusert i denne kampen ettersom flere av spillerne som spilte onsdagens kamp ble hvilt. Kun Luke McCullough, Luke Hendrie og Sam Byrne fra startelleveren mot Charlton startet også dagens kamp. Tidligere Manchester City-spiller Nathan Ricketts-Hopkinson er på prøvespill i United, og startet kampen på topp.

Åpningen på kampen var jevn, og i løpet av det første kvarteret på Barnsleys treningssenter skjedde det så å si ingenting av betydning. Etter 17 minutter skulle det imidlertid skje noe. Barnsley kombinerte fint utenfor United-feltet, og ballen havnet til slutt hos Brad Abbott på 16-meterstreken. Abbott forsøkte skuddfoten på førstetouchet, og bøyde ballen utsøkt opp i lengste kryss. Fantastisk avslutning av Barnsley-spilleren, og 1-0 til hjemmelaget.

Etter målet tok Barnsley over initiativet, og United slet med å skape noe som helst resten av omgangen, selv om gjestene kom noe bedre med de siste minuttene før pause. Heldigvis var heller ikke Barnsley spesielt gjennombruddshissige, og det var svært få sjanser på Oakwell før hvilen.

Dessverre måtte Sam Byrne ut med skade etter en drøy halvtime. På grunn av spissmangel i troppen kom Jack Rudge inn for Byrne, og United la om til en 4-51 med Ricketts-Hopkinson som enslig spiss. Prøvespilleren gjorde en god innsats, men fikk det tøft som enslig spiss mot Barnsley-forsvaret.

Kjedelig andreomgang

Om førsteomgang var sjansefattig, var andreomgang enda verre. United trengte minst ett mål for å få med seg noe tilbake til Manchester fra denne kampen, men gjestene maktet ikke å skape noe som helst av farligheter etter pause. Toppscorer Jack Barmby kom også inn det siste drøye kvarteret, men heller ikke dette hjalp.

Heller ikke Barnsley greide å true noe særlig foran mål, og omgangens største sjanse var et halvvolleyforsøk fra Barnsley etter 77 minutter. Men heller ikke dette kan karakteriseres som noe særlig mer enn en halvsjanse.

Dermed endte det med 1-0-seier til Barnsley på Oakwell treningssenter, og Uniteds problemer i ligaen fortsetter. Neste kamp for Uniteds U 18-lag er neste lørdag, når Sunderland kommer på besøk til Carrington.

I en kamp mellom klubbenes U 16-lag i formiddag, slo United Barnsley 3-0.

KAMPFAKTA:

Barnsley U18 – Manchester United U18 1-0 (1-0)

1-0 Abbott (17)

Turnering: Academy LeagueTid: Lørdag 3. mars klokken 12.00 (skandinavisk tid)Sted: Oakwell Academy, Barnsley

United: Joe Coll, Matt Wilkinson, Declan Dalley, Luke McCullough, Louis Rowley – Kenji Gorre (Jack Barmby 72), Charni Ekangamene (Tyler Blackett 72), Luke Hendrie, James Wilson – Nathan Ricketts-Hopkinson, Sam Byrne (37).

Benken: Liam Jacob, Liam Grimshaw.

____________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG

1. min: Barnsley sparker igang kampen på Oakwell Academy. Banen ligger kun et steinkast unna Barnsleys stadion Oakwell.

6. min: Sam Byrne viser seg frem da han dribler av 4-5 Barnsley-spillere og kommer til innlegg, men innlegget treffer en Barnsley-forsvarer.

15. min: Ingen store sjanser første kvarteret på Oakwell. Verdt å nevne er at Barnsleys Reuben Noble-Lazarus debuterte på klubbens førstelag allerede da han var 15 år og 45 dager i 2008 – noe som var rekord i Football League.

17. min: 1-0 Barnsley! Brad Abbott! Nydelig mål av hjemmelaget. Barnsley kombinerer fint utenfor boksen, før Abbott skrur ballen i krysset fra 16-meterstreken. Kremavslutning!

27. min: Barnsley har tatt kommandoen i kampen. Får frispark på 25 meter, men skuddet går rett på United-keeper Coll.

31. min: Kenji Gorre forsøker skuddfoten på et frispark fra drøyt 20 meter. Godt forsøk fra Gorre, men skuddet stryker utenfor stolpen.

35. min: Sam Byrne blir liggende i gresset med smerter etter å ha fått en vridning i ankelen i en duell. Hinker seg av banen, og må er nødt til å gi seg.

37. min: Bytte United: Jack Rudge kommer inn for skadde Sam Byrne.

38. min: Rudge forsøker seg på et frispark etter at Ricketts-Hopkinson blir lagt i bakken 25 meter fra Barnsley-målet. Skuddet går via muren og i en høy bue mot mål, og skaper litt problemer for Barnsley-keeper Lukas Lidakevicius, som må slå til corner.

40. min: United mer med i kampen nå. Ser ut som om McGuinness har lagt om til en 4-5-1-formasjon med Ricketts-Hopkinson som enslig spiss etter at Byrne måtte ut med skade.

PAUSE: Barnsley det beste laget før hvilen, og fikk også uttelling gjennom Abbotts fantastiske avslutning etter 17 minutter. United noe bedre med mot slutten av omgangen, uten at det resulterte i de helt store sjansene. Liten spisskrise ettersom Byrne måtte ut med skade.

ANDREOMGANG

46. min: Andreomgang i gang.

47. min: Ballen treffer armen på en liggende Barnsley-forsvarer inne i feltet, men dommeren vinker spillet videre.

55. min: Ekangamene har fått en smell, men greier å fortsette. Ser ikke ut til å ha det helt behagelig.

59. min: Gorre forsøker seg med en frekk dribling og avslutning fra spiss vinkel etter en corner, men skuddet går over.

70. min: Det skjer lite på Oakwell. Ingen av lagene greier å skape de store sjansene.

72. min: Dobbeltbytte for Unied. Tyler Blackett kommer inn for Charni Ekangamene, mens Jack Barmby kommer inn for Kenji Gorre.

77. min: Sjanse for Barnsley, men halvvolleyforsøket går over.

83. min: Bytte Barnsley: Rhys Oates kommer inn for Enrico Sousa.

SLUTT: Manchester United greide aldri skape de sjansene som skulle til for å få utlikningsmålet på Oakwell. Dermed returnerer McGuinness menn til Manchester med null poeng i sekken.